Франция: Шшт, тихо! Не говорете, пазете се от COVID

Страната препоръча да не се говори на обществени места
26 яну 2021 12:41,
51
Франция: Шшт, тихо! Не говорете, пазете се от COVID
Снимка: БГНЕС

Европейски държави продължават да затягат мерките, за да ограничат разпространението на COVID-19.

Във Франция Националната академия по медицина препоръча да не се разговаря и да не се водят телефонни разговори на обществени места, съобщава БНТ.

Физическата дистанция, която французите вече трябва да спазват, е 2 метра. Забранено е използването на платнени маски.

Независимо от строгите мерки и вечерния час Франция продължава да е с висока смъртност. Според статистиката тя е на седмо място в световен мащаб. Френските власти обсъждат налагането на нова - трета по ред карантина.

Френските власти отправят настоятелна препоръка към всички граждани, които пристигат във Франция от европейските държави, да се изолират за период от 7 дни след пристигането им, в края на който да им бъде направен втори вирусологичен тест (RT-PCR COVID), съобщиха от МВнР.

Припомняме, че Франция въведе изискване за отрицателен PCR-тест за всички граждани от европейското пространство, включително и България, считано 24 януари.

Властите във Франция се готвят да обявят трети по ред локдаун и нови ограничителни мерки с цел да се спре бързото разпространение на коронавируса. Решението се очаква в най-скоро време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
уморихсеотЦирка преди 3 години
Цирка продължава
41
2
 
1
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Франсетата се правиха на много отговорни за менталното бъдеще на поколението и не спряха УЧИЛИЩАТА. Същото се случи и в Англия и Германия. Затова сега се докараха до тотален локдаун. Тук някой се усети (аз предупредих МНОГОКРАТНО още на 15 септември какво ще стане и то стана - стигна се до 200 трупа на ден - колкото 2 Баташки кланета), но все пак ги спряха. Сега с новите игрички 1-4 клас и връщане на 7, 8 и 12 и ние ще върнем на старото положение.
40
1
 
3
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Добре де! Вчера гледах статистиките. Шведите, дето ги оплакваха всички имат 30% по-малко смъртни случай от тези дето утре и противогази ще раздадат. Кога ще им стргне на чиновниците до главния мозък, че вируса ще мине през всички.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Франция: Шшт, тихо! Не говорете, пазете се от COVID----------А, най-добре - Не Дишайте!-)))))))
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са тотал щета. Ами то и като дишаш разнася вируса, забранете им и да дишат.
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диктатора Макарон съвсем се е смахнал.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а пускат ли тихомълком по ски курортите?
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 32За музика не знам, ама във франция имаше глоба ако ядеш/пиеш докато караш. Така че, защо да не забранят и говоренето. Това на макарон ще му се понрави доста.
34
1
 
2
 
! Отговори
Пунта Кана преди 3 години
До Анонимен 28За твоята словесна диария придружена и с ментална такава без коментар.Марш в миша дупка да налагаш цензура.Може да вземеш с себе си и великия който цитираш.От Мен по-велики няма!!!
33
3
 
15
 
! Отговори
Без да съм учен преди 3 години
Съм сигурен, че ,ако цялото население спре да диша, вирусът ще изчезне. Май с този вирус натам отиваме.
32
4
 
20
 
! Отговори
до Мислеща преди 3 години
"Старите" конспиративни "теории", вече са практики, очевидни.
31
5
 
24
 
! Отговори
Европа: Шът, тихо! преди 3 години
Съюзът препоръчва на гражданите да не се живее. "За овладяване на кризата с ковида", раиш ли.
30
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Франция изпуснаха контрола над вируса и сега мерките им са като след дъжд качулка, но все пак по-добре с тях, отколкото без тях.Франция имаха пик на заразените през ноември, две седмициа преди периода, в който и в България имаше пик. После успяха в началото на декември 2020 да смъкнат броя на новозаразените до 10000 на ден, но сега са вече 20450 на ден и общо над 3 милиона от началото на епидемията.
29
3
 
25
 
! Отговори
Аз преди 3 години
А, музика в колата може ли да слушаме ?
28
2
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Пак подарявайте карамфили на куките, за да си вършат по-добре работата...
27
9
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Вирус НЯМА.
26
13
 
7
 
! Отговори
+ преди 3 години
Колеги,а може би хората си знаят работата -какво правят,а ниЕ диваните и офисни планктони експерти грешим,не Ви ли минава такваз мисъл през главите ВИ !?
25
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пунта КанаВеликият Тери Прачет е казал: Мнението е като *** - всеки си го има. Просто не е задължително да си го показва непрекъснато.
24
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ха ха ха ..ами вируси винаги е имало ,но най-големият вирус е невежеството на хората и това че не се развиватБиороботи и нов световен ред,това искат да направят,и като гледам хоратя вярват на това което им се казва и показва,не мислят.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом дойде втората, а и третата, вълнА и свободните легла в болниците се заеха, голямото въображаемо предимство на западните ценности, конкуриращите държави, демократичния модел на цивилизацията на златния милиард, прехвалената и уж високотехнологична здравна система, бързо се изпари и реалността удари дъното. Хуманитарните резултати от пандемията се превърнаха в безспорен показател за плачевното състояние и фиаското на колективния запад.