Отварянето на заведенията в Рим - проблем за собствениците

Хората не са се върнали в офисите, а разходите вървят
2 фев 2021 20:19, Петя Славова
8
Отварянето на заведенията в Рим - проблем за собствениците
Снимка: БГНЕС

За повечето собственици на барове и ресторанти в историческия център на Рим отварянето отново е по-скоро проблем, отколкото облекчение. След натрупване на дългове в продължение на месеци, един предприемач е отворил само един от двата си ресторанта в момента, но това не му е от полза, тъй като местоположението му е в район на столицата, базиран единствено на туризма, съобщава БГНЕС, позовавайки се на "Евронюз".

"Всички ние, които отворихме бизнес на този площад, смятаме, че това е фалшиво отваряне. Хората не са се върнали в офисите. Тази ситуация е в полза само на държавата, а не на нас. Разходите по поддръжката вървят, а приходи няма. Поне бих сервирал кафета, тъй като както виждате тук няма никой", обяснява Вион Кери, управител на ресторант "Джорди".

На няколко метра е "Пиаца Навона", едно от най-емблематичните и туристически места в италианската столица. Площадът е неразпознаваем и пуст. „Домициано“ е единственият ресторант, който е отворен отново само с двама от 35-те служители, които са работили преди настоящите ограничения.

"Решихме да отворим, за да дадем знак, че сме живи. Макар и без много надежда. Тук няма никой и без клиенти няма приходи … Наистина губим пари", обяснява Мауро Пицути, управител на ресторант "Домициано".

Собствениците на повечето фирми тук искат помощ, за да оцелеят.

"Историческият център на Рим е пуст. Не можем да разчитаме на туризма, защото, както виждате, това е напълно безсмислено", заключава Пицути.

Единствените клиенти са местните жители, които излизат в ограничени часове, за да избегнат поне за малко неизбежното седене у дома.

"Прекрасно е да излезем и да направим нещо различно. Болно ни е да сме вкъщи и гледаме телевизия по цял ден!", каза млада римлянка.

В област Лацио, както и в по-голямата част от страната, правилото за жълтата зона ще остане в сила две седмици. След това ще бъдат прегледани данните за локалната честота на инфекциите. Очаква се, че новите ограничения допълнително ще навредят на сектора на хотелиерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безкрайно съгласен с 1 и 3 !
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааааа, а се оплаквахте, че туристите били много.... Е, сега без туристи ще чакате някой да поръча едно кафе...
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заведенията е нормално да нямат особен оборот, не само поради липсата на туристи. Мисля, че вечерният час беше до 21 часа. Ако си до 18 часа на работа, как ще успееш да отидеш нормално до ресторант и да се прибереш до 21 часа. Особено, ако имаш път в двете посоки. Пълна простотия.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблем е че нямат финансите за да стартират пак бизнеса,Кромид 19 (несъществуваща заплаха) затри труда на хората граден с деситилетия!!
4
4
 
6
 
! Отговори
Майтапчийски с Ифата преди 3 години
Да не отварят !
3
3
 
14
 
! Отговори
до 1 Петър преди 3 години
"какъв калкан е хванал на Китен тая година и така...."Даже и това е много.По-скоро изказването е как си има вила на село и си седи със семейството на двора, работи си хоум офис и животът му е прекрасен. Ресторантите са гадни, може да ходи в чужбина и след 5 години, моловете са само за кифли, а фитнесите - за батки. Но той е открил пълното щастие, седейки си на двора и бидейки хоум офис.Потрес.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, искам в Рим, това лято отивам, дано успея...
1
7
 
25
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Озлобени панелени и маскирани мишоци сега ще злобеят. Колко е тъпо в Рим, закво са ни ресторанти, как си ядал салата и ракийка на терасата, как пътуванията, музеите и всичко е пълна глупост - какъв калкан е хванал на Китен тая година и така....