Задължителните тестове застрашават германската автоиндустрия

Това може да доведе до проблеми с доставките, обясняват специалисти
15 фев 2021 20:39, Петя Славова
19
Задължителните тестове застрашават германската автоиндустрия
Снимка: БГНЕС

Германската автомобилна индустрия се опасява, че въведените ограничения и задължителните тестове за коронавирус по границите може да доведат до проблеми с доставките. Още от днес може да се стигне до затваряне на производствени мощности, съобщи за ДПА говорител на Асоциацията на автомобилната промишленост.

Заради очакваните проблеми при преминаването на границите голяма част от производството на автомобили ще спре от понеделник по обяд.

Сред първите засегнати ще бъдат заводите в Инголщад, Регенсбург, Динголфинг, Цвикау и Лайпциг, предава БГНЕС.

Концернът "Фолксваген" съобщи, че все още няма недостиг на липсващи части заради ограниченията за пътуване.

От автомобилната индустрия настояват, докато не бъдат изградени достатъчно центрове за тестиране по границите, през следващите четири дни за шофьорите на камиони да се приемат лекарски потвърждения за отрицателен тест за коронавирус или бързи тестове.

Съгласно действащите изисквания, шофьорите на камиони трябва да представят отрицателен тест за коронавирус, направен през последните 48 часа. Той трябва да бъде потвърден от лекар и преведен на три езика.

От Асоциацията на автомобилната промишленост заявиха, че разбират необходимостта то енергични мерки, но тези нови изисквания за шофьорите на камиони са трудни за изпълнение в толкова кратки срокове.

Германската автомобилна промишленост получава доставки от Чехия, Словакия, Румъния, Унгария и Северна Италия на принципа Just-In-Time, т.е. когато има действително необходимост от тях. Освен това от там се доставят и части с необходимите обем и последователност за производството или т.нар. Just-In- Sequence. Частите се откарват директно до поточните линии и когато те липсват, производството спира, уточняват експертите.

Заради обявените в кратки срокове мерки нямаше възможност да се организира производството и доставката на достатъчно запаси, обясниха от асоциацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
егати германските коли части от всякъде само прпуснали и от Китай защото много възли се правят там
11
0
 
5
 
! Отговори
Ко? преди 3 години
Петя какво по дяволите са "центрове за тестиране" ?
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо няма да ми липсват грозните ви пушилници. Дано да фалирате!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
xn Zbigniew Революция може да ни изненада дамо при твърди революционнинастроения. Каквито всяко преиграване с гадните тестове, с натрапвани ваксини, маски, мерки, зверки и т. н. вече предоставят в трудно изчерпаемо количество. Внимавайте с кибрита.Барутът е сух, та дрънка. Освен ако не искате да внимавате, знае ли се.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един недостатък на замяната на влакове с камиони. Помислете колко товар може да превози един влак с двама души в локомотива. Нямаше да има такъв проблем.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Край, в най-скоро време няма да можем да си купуваме автомобили и ще минем на кapyци, файтони, карети, каляски и дилижанси!Романтика!Е, ще има S класи, ще има и за по-бедни!
6
2
 
18
 
! Отговори
Дядо ПОП преди 3 години
Споко! Всичко е по сценария. Очакваите на бизнеса да му писне и да стартира тотална роботизация и вкарване на ИИ /изкуствен интелект/...............лошото е,че милиони хора ще са останат без работа...затова се спряга ББД /безусловен базов доход/................
5
6
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Ама той и Източния не пуска и пиле да прехвръкне. Русия също е затворена - коментирай това?
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тея *** се вкарват сериозен автогол. Управляващите са за бесилото. Държавата издъхва и е с рекордни кредити, а те още спират и малко останалия работещ бизнес.
3
10
 
2
 
! Отговори
Яко преди 3 години
Ами ами ако си стоиш на село никой нищо не те задължава. Ако си подадеш носа извън България пробвай и бързо ще разбереш кой ще те задължи.
2
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко сладки са предсмъртните писъци на западния западен свят.
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви задължително тестове? Кой е този дето ще ме задължи?