Площад Сан Марко пустее, без туристи на карнавала във Венеция

Коронавирусът постигна това, което чумата през 1300 г. не успява
16 фев 2021 12:48, Петя Славова
10
Площад Сан Марко пустее, без туристи на карнавала във Венеция
Снимка: БГНЕС

Този вторник трябваше да е денят, който отбелязва апогея на карнавалните празници в града на каналите, но COVID-19 постига за втора поредна година онова, което чумата през 1300 г. не успява – отмяната му, съобщава БГНЕС.

В предишното издание Венецианският карнавал беше спрян, малко след като започна, а регионът Венето беше един от най-тежко засегнатите в Италия от пандемията, припомня "Евронюз".

Тази година официалните тържества бяха отменени; но венецианците могат да се разхождат по улиците и каналите със своите костюми и маски без да си пробиват път от туристи. Но връщането на господството в града им има цена; загубите поради липса на посетители се оценяват на около 70 милиона евро.

Хамид Седиги, производител на маски, е изумен: "За 35-те години, в които работя в този сектор, никога не съм виждал подобен карнавал".

За някои това отсъствие на туристи може да бъде предимство, както заявява Джани де Луиджи, директор на Международния институт по художествена комедия.

"Мисля, че е положително, защото градът ще може да извърши необходимия размисъл, тъй като последните карнавали бяха прекомерни".

Туризъм с качество, а не с количество

И така го поставя венецианец, който с карнавалното си облекло, но с маска вместо карнавална маска, се радва на дъждовен и почти пуст площад Сан Марко.

"Какъв е градът, който искаме да си представим за бъдещето като градски проект, за да излезем от тази кризисна ситуация, но без да се връщаме в миналото, става въпрос за търсене на нова Венеция, направена от култура, изкуство, красота и качествен туризъм брой количество,"

Четири милиона и половина чуждестранни туристи посещаваха Венеция всяка година преди пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Тъъъъъъъй ли... преди 3 години
И ся ко?
6
0
 
3
 
! Отговори
Инфо: преди 3 години
Същите новини от преди една година . Copy, Past .Copy, PastДа бяхте прочели някой от комунтарите ми под видеото с карнавала .. Щяхте да разберете повече ..Некадърници
5
1
 
10
 
! Отговори
Всичко се връща преди 3 години
Венецианците дават флота от кораби на османците с което те нахлуват на Балканският полуостров.Без тези кораби историята на много балкански народи щеше да е различна,но уви благодарение на тях много държави биват заличени от османските нашествия набези крабежи и тотален гиноцид.Сега се радват на имена като Хамид Хасан Ахмед и така да си живеят в смръдливите канали и блата.
4
1
 
9
 
! Отговори
така им се пада преди 3 години
В битката за Варна венецианците се съюзяват с търците срещу християянският свят което позволява на турците да нахлуят в България/Европа.
3
1
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Откога Хамид стана италианско име?На език какъв в последното изречение словоредът е?
2
0
 
22
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
На тия нали туристите им пречеха!?Ореваха орталъка!Ха сега радвайте се,а може и паметник на Ковида да сложите,няма проблем!
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОЛИТИКАТА ПОСТИГНА ТОВА не короната ПОЛИТИКАТА и ударите на медиите вече 1 година..