Макрон: Паспортите за ваксинация несправедливи спрямо младите

Френският президент готов да се ваксинира с АстраЗенека
26 фев 2021 19:20, Елка Василева
30
Макрон: Паспортите за ваксинация несправедливи спрямо младите
Снимка: БГНЕС

Въвеждането на паспорти за ваксинация, което искат някои страни като Гърция, няма да бъде справедливо към младите хора, заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от Ройтерс.

Младежите са на опашката на програмите за ваксинация, посочи френският президент след вчерашната виртуална среща на високо равнище на ЕС. Според него това може де факто да забрани на младите да пътуват по време на летните отпуски.

Още по темата

Макрон добави, че самият той е готов да приеме да му бъде поставена ваксина на АстраЗенека, ако това му бъде предложено, когато дойде неговия ред. "Предвид последните научни проучвания ефективността на ваксината на АстраЗенека беше доказана", посочи той.

По-рано тази година Макрон предизвика смайване във Великобритания, като заяви, че разработената от АстраЗенека и Оксфордския университет ваксина е "почти неефективна" при лицата над 65-годишна възраст.

Френският президент заяви също, че АстраЗенека не е изпълнила поетите ангажименти за доставки и лидерите на ЕС оказват натиск над компанията да навакса пропуснатото. Според Макрон обаче механизмът за контрол на износа на ваксини не трябва да се използва за забрана на износа им, защото това би било контрапродуктивно, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
12
 
! Отговори
някой преди 3 години
Искат да слагат винетки и на хората
22
3
 
0
 
! Отговори
GodisSavior888 преди 3 години
До Анонимен 18Още нещо за който вярва в предсказанията на Ванга. Антихристът би трябвало да е Осмият цар, който ще подпише окончателния мир на Земята. Световен лидер, вероятно начело на Световно Управление / Правителство. Явно това ще е за заблуда на хората и след това ще се види накъде отиват нещата.
21
0
 
5
 
! Отговори
GodisSavior888 преди 3 години
До Анонимен 18Съгласен съм с това, защото вероятно първо ще бъдат премахнати книжните пари и монети. В момента има разплащания с карти, чипове (в Швеция). Вероятно сегашните карти ще бъдат заменени с т.нар. чипове за разплащане и просто няма да има друг начин за купуване и продаване освен този. Може би групи от християни ще опитат да правят замяна на продукти и да се отделят някак от тази система - дано времето да не е дълго и да могат да издържат, надявам се в България да сме повече.
20
1
 
13
 
! Отговори
Конспиратрица преди 3 години
Този ваксинационен сертификат е само началото. Прозорецът на Овертон се мести. Бавно но славно. Докато се усетим и всички ще бъдем чипирани, пардон сертифицирани, като гoвeдa.
19
0
 
3
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...abe tezi vsichkite darjavi ...niamat li snaiperisti be -vacsinatori ?!??! Da gi vaksinitra po vednaj sami i da se prikliuchi s plandemiata !!! Da saberem pari i da predlojim na kogoto tribva !!!
18
0
 
17
 
! Отговори
Фаустакис преди 3 години
Гърците просто са се продали на сатаната.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16 : Тези думи от Библията нямат нищо общо със сегашната ситуация! Те се отнасят конкретно за антихриста и то тогава когато бъде на власт и се обяви за бог. Още не сме дошли до този момент ,но вече сме близко!
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** те много *** това гърците бе! С тия паспорти туризма отива в трета глуха!
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; 17за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име. 18Тук е <нужно> мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми да ги въведат само за хора над 40 и така, какъв е проблема?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
I business otiva na kino, a? Necropolis
12
4
 
23
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
То освен че е несправедливо, е и скъпо. Защо паспорти? По една звезда за неваксинираните, да се виждаме отдалеч и готово.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жена му ваксинира ли се тя е в златната рискова възраст.
10
1
 
14
 
! Отговори
Китайските Комунисти преди 3 години
разкатаха фамилията на Брюкселските Другаре!
9
2
 
32
 
! Отговори
Ей преди 3 години
Нали няма наивници,които да смятат че на господарите им пука за нас?Просто трябва да се приберат едни пари,да се ограничат едни свободи и да се запази статуквото...Ваксините могат да си ги заврът в ....
8
0
 
25
 
! Отговори
Кое не разбрахте преди 3 години
Край с глобализма.
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А паспорт за номера на обувките да имаме ли. Навсякъде ли във властта са тотални неграмотници.
6
2
 
6
 
! Отговори
МекияРон преди 3 години
спаси Младежите на ЕС, искаме да можем да ходим при Украинките!
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама кой говори да се ограничи придвижване еее то без ваксина?! Просто опциите стават от две, три: пцр, карантина или ваксина
4
1
 
12
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Сичко е тръгнало през просото.Язе няаа съ ваксанирам! От ката ден се тва праа.Пия ракия 55 градуса,ям припечени *** ребра с чесън ,кви ваксини ?