Германка, отказала да се ваксинира: Сега съм с тежка форма на COVID-19

„Усещането беше за тотално безсилие, а бях толкова жизнена“
1 мар 2021 17:00, Елка Василева
229
Германка, отказала да се ваксинира: Сега съм с тежка форма на COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

"Бях много скептично настроена към ваксините. Но колко глупава съм била." Германката Барбара Майер е можела да се ваксинира, но отказала. Малко след това развива тежка форма на COVID-19. Днес тя отново се учи да диша.

Тя работи в дом за възрастни хора. И по всяка вероятност се е заразила именно там. Дори и след като няколко нейни колежки се оказали с положителен тест, германката Барбара Майер продължила да се чувства защитена, защото по време на работа винаги носела предпазно облекло и най-надеждните маски. „Не допусках, че поемам някакъв риск", разказва 60-годишната жена пред списание „Шпигел", предаде Дойче веле.

"Огромна грешка, ужасна глупост"

Но един ден след работа се почувствала зле, вдигнала температура, появила се лоша кашлица. Барбара Майер потърсила лекарска помощ, веднага ѝ направили тест - отделно от тестовете, на които редовно се подлагала в дома за възрастни хора.

Още по темата

Докато чакала вкъщи резултатите, положението ѝ се влошило дотолкова, че не можела да стигне до телефона. След като от здравната служба не успели да се свържат с нея, изпратили полиция. Барбара Майер веднага била настанена в болница - за първи път в живота ѝ.

В интервю за изданието nordbayern.de Майер разказва, че през януари мобилен екип е бил на работното ѝ място, но тя отказала да се ваксинира, защото се чувствала отлично и не вярвала, че може да се зарази. Дори поемала допълнителни смени, след като нейни колежки се разболели от COVID-19. „Но най-вече бях скептично настроена към ваксините. Бях чувала какви ли не неща за тях, а мои близки и приятели също не искаха да бързат. Сега съжалявам много. Колко глупава съм била само", казва Майер.

По-нататък жената разказва какви усилия ѝ е коствало всичко това и какво ѝ е причинил вирусът. „Силите ме напуснаха и вече не можех да правя нищо, дори до тоалетната не можех да стигна. Все още съм с катетър. Усещането беше за тотално безсилие. А преди бях толкова жизнена", споделя жената пред "Шпигел".

Междувременно състоянието ѝ е стабилно, лекарите ѝ позволяват да прави по няколко крачки, а специалист-терапевт ѝ помага да се научи наново как да диша правилно.

"Усещането, че утре може и да не се събудиш"

„Никога не съм си мислела, че може да ме сполети такова нещо. Не вярвах, когато политиците говореха за опасностите, които крие тази зараза. Но съм се заблуждавала. Това беше огромна грешка", признава 60-годишната жена.

Днес тя определя отказа си да се ваксинира като „ужасна глупост". Признава, че се е страхувала да си постави ваксина, след като в интернет прочела множество предупреждения от хора, които ѝ звучали като експерти. „Сега обаче знам какво е да живееш с усещането, че утре може и да не се събудиш", казва Барбара Майер.

От болничното си легло тя се обръща към всички скептично настроени и ги съветва да се ваксинират. И стриктно да спазват предпазните мерки. „Тук в отделението чувам толкова много хора да плачат. COVID-19 е една много тъжна болест", казва жената и добавя: "Ако оживея, веднага ще отида да се ваксинирам".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Църву лани, името си немогат да напишат правилно, но са експерти, знаят всичко за ваксината за болестите ,за новият световен ред , а края на краищата си остават едни бедни и прости ц ървули.
186
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Местим.
185
3
 
3
 
! Отговори
о. з. Въльо Горанов преди 3 години
Пак баламосват Ганча с измишльотини, хи-хи-хи.
184
3
 
3
 
! Отговори
БЕЗ МАЛКО преди 3 години
Без малко да се разплача...
183
3
 
6
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Ше се ваксинирам найте кога?Га цъфнат налъмите, е те тогиз!!!Ай със здраве си одете, по живо, по здраво, кой откъде е - БЕГАЙТЕ БЕ!!!
182
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, на мама хубавата пропаганда!
181
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофил съм, но китайската ваксина е по-добре от руската!
180
8
 
7
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Четете ли бре мушмороци, четете ли? Четете, треперете, а утре за ваксина на зелен коридор се наредете! Указания на института Роберт Кох-Германия!
179
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статиите на Днес са с интелигентността на индийска любовна драма. Много чувства и никакъв смисъл.
178
7
 
20
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Тази мома е извадила късмет. Ще се излекува и ще си живее. Много ваксинирани нямаха този шанс. Заминаха си след ваксината. Дори производителя на ваксината не поема официално отговорност. Мислете.
177
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕмоСамата статия е исмукана от пръстите, един вид вземете си ваксина иначе.....:)))))) Това е голям бизнес с плацебото, сега им е паднало да изцедат простолюдието, решили са че са умствено изостанали вече :))
176
0
 
2
 
! Отговори
Емо преди 3 години
Като мислят,че ще се гътнат да не се боцкат и да пътуват...
175
0
 
11
 
! Отговори
ПроТив Огаз преди 3 години
Абе Днес,вие сте събрали всички ковидолуди и гербави *** тук бе хахахааа
174
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо не чуем хилядите истории на хората осакатени за цял живот от ваксините?Или пък може би за децата, с тежки увреждания???Вие изRоди ли сте, кви сте?
173
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я жа чакам безплатната ваксина на Биовет - "сливенска перла"
172
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А друга германка, която се ваксинирала, взела, че умряла.
171
4
 
16
 
! Отговори
Истината преди 3 години
ПРОПАГАНДА
170
4
 
12
 
! Отговори
аааааааааааааз преди 3 години
Защо не пише, че това е гола пропаганда, не истина ?!?
169
6
 
7
 
! Отговори
хибридни брейнуош преди 3 години
Дойче Велле!?!?найн,данке!
168
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От домашната ваксина няма странични ефекти , дозите са многократни и изграждат сигурни и стабилни антитела