Lufthansa с рекордна загуба от 6.7 млрд. евро за 2020 г.

Очакванията за тази година са занижени
4 мар 2021 10:49, Анисия Иванова
9
Lufthansa с рекордна загуба от 6.7 млрд. евро за 2020 г.
Снимка: БГНЕС

Deutsche Lufthansa отчете рекордна годишна загуба от 6.7 млрд. евро и заяви, че ще се бори да привлече приходи от полети преди края на годината, докато коронавирусната криза продължава да оказва влияние върху въздушния транспорт, съобщава Bloomberg.

Най-голямата авиокомпания в Европа се очаква да повиши капацитета си през 2021 г. до ниво, което е малко вероятно да генерира значителни средства, се казва в изявление в четвъртък. От компанията прогнозират по-малка оперативна загуба за годината.

Lufthansa е сред превозвачите, които са силно засегнати от пандемията, тъй като интересът към полетите на дълги разстояние е значително ограничен. От Международната асоциация за въздушен транспорт дори предупреждават, че на някои услуги може да им отнеме години, за да се възстановят. Германската компания заяви, че търсенето трябва да започне да се увеличава по някои маршрути това лято, макар и само ако въвеждането на ваксини позволява облекчаване на мерките.

„Международно признатите дигитални сертификати за ваксинация и резултати от тестове трябва да заменят забраните за пътуване и карантината“, заяви главният изпълнителен директор Карстен Спор. По думите му от лятото нататък се очаква търсенето да се повиши отново, веднага щом ограничителните ограничения за пътуване бъдат намалени чрез по-нататъшно въвеждане на тестове и ваксини, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Lufthansa очаква да достигне между 40% и 50% от капацитета си през 2019 г. през тази година. За сравнение предишната цел беше за капацитет от 40% до 60%.

Това е лоша новина за рентабилността, като се има предвид, че авиокомпанията трябва да оперира с около половината от наличния си капацитет, за да спре изтичането на капитал.

Загубата за 2020 г. е под прогнозата на анализаторите за 6,24 милиарда евро, докато приходите за цялата година спадат с 63% до 13,5 милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво? Продават малко по-добра услуга на 4-5 пъти по-висока цена.
7
2
 
3
 
! Отговори
Хвър преди 3 години
Пътувал съм с тях доста до източна Азия. Ако Аерофлот ползваха Домодедово, вместо Шереметиево, дори те щяха да са за предпочитане пред Луфтханза. Последно летяхме с турските авиолинии, пак си беше гадно, но далеч не толкова, колкото с Луфтханза.
6
1
 
6
 
! Отговори
Mda преди 3 години
Една от най-некоректните авиокомпании от които е останало само славното и име. Вече шест месеца чакам да ми възстановят сума за канселиран от тях полет и ни дума, ни вопъл, ни стон. Има десетки хиляди, ако не и повече хора чакащи дори по девет и повече месеца безрезултатно!
5
4
 
4
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Достатъчно са спечелили,така че, да не се оплакват!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали ще стачкуват?
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баба Ванга е рекла Луфтханза, ке падне!
2
1
 
7
 
! Отговори
! преди 3 години
Загуба или пропуснати печалби? - има известна разлика.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами,да търсят Иванчо Костов и той ще им намери един Гад Зееви и проблемът е решен!