Забраниха пиенето на бира по парковете във Франция

Мерките бяха посрещнати с примирение и гняв
2 апр 2021 17:45, Петя Славова
37
Забраниха пиенето на бира по парковете във Франция
Снимка: БГНЕС

Консумацията на алкохолни напитки ще бъде забранена във френските паркове и други открити обществени пространства като част от новото блокиране в цялата страна, обяви премиерът Жан Кастекс днес.

В обръщение към Националното събрание Кастекс каза също, че властите бързо ще разпръскват групи от над шест души по паркове и площади след новите ограничения, обявени от президента Еманюел Макрон.

Още по темата

Кастекс каза, че "безрезервно" осъжда хора, които не са спазвали правилата, след като в публичното пространство се появиха снимки на тълпи, пиещи бира по бреговете на Сена под пролетно слънце.

Междувременно прокурорите ще са задължени "систематично" да разследват организаторите на тайни партита, излагащи живота на други на опасност, добави той,.

Със затварянето на училищата и издадените протоколи за работа от домовете, Макрон се надява да облекчи натиска върху болниците, изправени пред нов скок на случаите на коронавирус, сред които преобладават пациенти на интензивните отделения.

Властите не разпоредиха хората да останат в домовете си или да избягват общуването напълно и разрешиха пътуванията между регионите през предстоящия Великденски уикенд, съобщава БГНЕС.

Мерките бяха посрещнати с комбинация от примирение и гняв, въпреки предложението на Макрон, че Франция може да започне да се връща „към нормалното” до средата на май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: 33Аз съм бил във Швеция преди години.И да, пие се бира, щото е полусух режим. В нормалните магазини продават само бира. А къде са им другите не научих.Обаче се напиват като казаци с вино и водка още от училище.В Русия даже няма такива алкохолици!
28
0
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Нормално шериата забранява пиенето на алкохол, скоро в цял франкистан ще бият с камшик и пръчка провинилите се ;) !!!
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Много са назад , у нас е забранено от години<br>Друг е въпросът че хората не знаят и пият масово а няма и контрол"И обясни ми, с какво две семейства или група коелги след работа, седнали в парка на одеяло, които пият по 2-3 кенчета и си говорят за живота, а понякога си споделят и по бутилка вино, ти пречи на теб? Ако ми кажеш, че някой пиян те е нападнал, аз ще ти кажа, че имаш проблем с престъпник, а не с човек, който ПРОСТО СИ ГЛЕДА КЕФА И С НИЩО НЕ ТИ ПРЕЧИ!!!!
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Изключително грозно е да се пие бира по парковете. Лош пример за подрастващите е."В цялото скандинавие се пие бира по парковете. Онзи ден ти писаха, колко са средните запалти там и тук. Аз само ще попитам, колко са мултимилиардните компании дошли от нашата страна, колко разработките от частни фирми и университети, колко са гоелмите банки на световно ниво, колко са ни артистите и актьорите на световно ниво?Поука: Не е само до бирата.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Селяните не са чували, че не може да ръфаш пица, баница, сандвич или каквото и да и да пиеш кафе, кола, бира и т.н. в градския транспорт. Не са наясно, че раницата се сваля от гърба в превоза, но когато липсва възпитание нещата се постигат с глоби."Добре, миропомазано гражданче.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пpacетата не подбират къде ще показват с'винщината си.Дали в парк или заведение .
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нас също е забранено, но се пие навсякъде. В гр.транспорт, паркове, улици, обаче няма проверяващи и санкциониращи. Селяните не са чували, че не може да ръфаш пица, баница, сандвич или каквото и да и да пиеш кафе, кола, бира и т.н. в градския транспорт. Не са наясно, че раницата се сваля от гърба в превоза, но когато липсва възпитание нещата се постигат с глоби.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Аз пия бира по парковете и ми е изключително приятно. Че те подрастващите от 11-12 годишни пият бира....трудно ще го разврати моето кенче ;)))
21
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изключително грозно е да се пие бира по парковете. Лош пример за подрастващите е.
20
1
 
6
 
! Отговори
Леша преди 3 години
Свобода е да правиш нещата които те карат да се чустваш свободен, без ограничения.Тези наредби са барометър за левела на овчелюдие. Колкото им позволим, толкова ще наглеят.
19
0
 
2
 
! Отговори
РакияМен преди 3 години
Ами така де, може да изпият някой коронавирус, аз вчера намерих един в ракията си.
18
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тия кат нашите пия.ндурници дето лятото пият бира по пейките в парковете. А аз си мислех че само нашите пия.ндета са така. Та тия са по зле бе. Егати цивилизованите евро.гейци. Неможе ли да си отидат вкъщи да си направят мезенце да си отворят една бричка и на спокойствие да си я изпият. Или като магарето ако не си покажат магарията неможе да живеят.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пиеш, пикаеш, пиеш, пикаеш..Вечният кръговрат.
16
8
 
5
 
! Отговори
Край преди 3 години
да надигаш алкохол по парковете не е свобода а свободия и упадък на морала и нравите.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
Абе свобода като в България никъде няма да намерите,ама ходете търсете по света докато го осъзнаете,е цената е голяма,ама и аз не стигнах лесно до това заключение.
14
1
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ОТ РАБОТАТА, ДО ВКЪЩИ И ОБРАТНОТО!!ТОВА Е НОВОТО НОРМАЛНО!
13
1
 
15
 
! Отговори
Пияния помак преди 3 години
Никой не може да спре човек решил да се напие.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма сух режим, който да е довел до нещо хубаво!
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спирането на бирата е приемливо. Обаче ако се спре ракията ще стане страшно!
10
1
 
20
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
Ама за кои франсета? Коренните или новите от код ди воар и сенегал ? Брей ,че зло да пиеш бирички на въздух. Либералните се оказаха по-големи диктатори даже от свойте бащици комунидите.