Гръцките ученици се връщат в гимназиите от 12 април

Ученици и учители ще бъдат задължително тествани
8 апр 2021 11:20, Ния Христова
5
Гръцките ученици се връщат в гимназиите от 12 април
Снимка: БГНЕС
Нивото на заразени и хоспитализирани в Гърция продължава да е високо. На фона на това страната отваря гимназиите, но със задължително тестване на ученици и учители, съобщи БНР.
 
Пред аптеките се извиха опашки за безплатни тестове.
 
Част от експертите от националния щаб за борба с коронавируса са против отварянето на училищата при такова високо ниво на заразени в страната.
 
Министърът на образованието Карамео заяви, че правителството поема отговорност с начало на учебния процес от понеделник - 12 април.
 
Въвеждат се изключително строги мерки за присъствието на учениците в час. По два пъти на седмица трябва да представят документ, подписан от родителите, че са направили тест в домашни условия, който е дал отрицателен резултат.
Още по темата
 
В случай на положителен тест целият клас и семейството се поставят под карантина, като всички са задължени да се тестват отново.
 
Намалява се броят на часовете в класните стаи и се увеличават учебните занимания на открито, а носенето на маски е задължително.
 
Учениците от началното училище остават на дистанционно обучение до Великден, съобщи министърът на образованието.
 
Вече два милиона гърци са ваксинирани. Премиерът Мицотакис обяве, че от септември се обмисля задължително ваксиниране на всички здравни работници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в Гърция допуснаха същата грешка като в България - изпратиха децата на училище от 8 януари и съответно се получи същия резултат - нова вълна на заразяване, по-висока от предишната. Хубавото за Гърция е, че търсят решение, а не както в България - правителството е свалило *** и чака какво ще се случи.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ако не си съгласен да тестват детето - с излишно инвазивен тест- който дава доказано несигурен резултат - какво правиш?
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, след като 1 месец нямаха право да си подадат носа на вън и излизане само със смс!