Франция позволи различна втора доза за ваксинираните с AstraZeneca

В страната в момента се ваксинират предимно пациенти над 70 години
Обновена: 9 апр 2021 11:29 | 9 апр 2021 11:29, Петя Славова
19
Франция позволи различна втора доза за ваксинираните с AstraZeneca
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на френското министерство на здравеопазването Оливие Веран заяви, че хората под 55 години, които са получили първата ваксина с AstraZeneca, ще могат да получат втора доза от различна ваксина.

"Логично е да се каже, че като предпазна мярка ваксината AstraZeneca не се препоръчва за хора под 55-годишна възраст", каза той пред RTL.

Още по темата

Министърът подчерта, че окончателните препоръки по този въпрос ще бъдат предоставени от френския Върховен здравен комитет (HAS) до края на деня. Според Веран тази мярка може да засегне около 600 000 французи, включително самият министър, който е получил първата ваксинация на 8 февруари. Той обеща, че всеки ще получи втората доза "навреме".

На 19 март френските медицински власти прекратиха употребата на AstraZeneca за хора под 55 години поради случаи на тромбоза в Европа, припомня БГНЕС.

Кампанията за ваксиниране на населението във Франция стартира на 27 декември миналата година. В момента се правят ваксинации на пациенти над 70-годишна възраст, лекари, образователни работници и пациенти с хронични заболявания. Властите на страната одобриха използването на четири ваксини срещу коронавирус в републиката - американската компания Moderna, компаниите Pfizer (САЩ) и BioNTech (Германия), както и на британско-шведската компания AstraZeneca и американската Janssen.

Според изчисленията на властите до края на лятото на 2021 г. всички над 18 години ще могат да се ваксинират срещу коронавирус във Франция. От началото на епидемията във Франция са установени почти 5 милиона случая на инфекция, а повече от 98 000 души са станали жертви на пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как става така че различните ваксини са съвместими? Нещо намирисва цялата тая ,,пандемия,,
11
1
 
2
 
! Отговори
do 14 преди 3 години
Нямам идея дали ваксините наистина вредят, но като нищо изобщо не помагат. Причините уж да са помагали в миналото може да са чисто и просто умишлено нагласена статистика. Видяхме как статистиката се използва за манипулиране на общественото мнение. Сам човек няма как да види ползата от неща прилагани на огромни маси хора. Тоест, има възможност всичко да е измама, за да печелят фарма концерните.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Abe Напълно правилно казано- голямо съмнение във всички ваксини. Какво се получава на практика-няма значение коя е първата ваксина, важно е да има втора, че да се оправдаят парите за ваксини. Това показва старата приказка, че Кой каквото и да ти говори, знай че става въпрос за пари! Защо в момента при 2 милиона ваксинирани, в Унгария има повече заболели и починали от Ковид, отколкото при нас? Процентно е така и за Чехия, и ред други страни.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умниците се ваксинират глпците питат още има ли вирус.
8
0
 
7
 
! Отговори
abe преди 3 години
Ако тия безумия продължат съвсем скоро ще почна да се съмнявам във ваксините по принцип. Все по-фалшиво изглежда цялото нещо. Вярваме, че някога са помагали, а дали е така? Може би пак сме били манипулирани.
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А може ли втората доза да е от Белина, по рецепта на дедо Тръмп?
6
0
 
11
 
! Отговори
коко преди 3 години
до какви безумия се стига от о.безверени политици
5
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, не разбирате ли.... Парите ни свършиха.Бойко ги похарчи и раздаде като за последно.Сега нямаме пукната стотинка в резерв за нови различни от АстраЗенека ваксини.Разчитаме на милостинята да ни подхвърлят милион дози Пфайзер, но по всичко личи че и милостинята е само на думи но не и на дела.Това е.Край.Бойко по подобие на Виденов остави една ФАЛИРАЛА държава след себе си!
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все повече медицина се забелязва в пандемията!Браво!
3
0
 
22
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
EMA препоръчва всяка държава сама да определя на кого да слага AZ. Едни държави забраняват за хора над 65, други за жени под 60, трети като Великобритания не я препоръчват за под 30 годишни, други като Норвегия и Дания я забраняват тотално. България спи и настоява Европейската комисия да излезе със становище за да си измием ръцете ако стане гаф. Хаоса е пълен. Някои държави комбинират първа доза AZ с втора от друга ваксина.....Коментара е излишен!
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Експериментите върху хора продължават. Късмет на участниците.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната Еуропейска простотия. Тогава защо ги "ваксинираха" с първа доза?Нали само след първата доза имало тромбози, след втората не?Поредния експеримент с милиони хора.В такъв мащаб и Хитлер не е убивал