Ситуацията с COVID в Германия е "много, много сериозна"

Страната днес отбеляза рекордно висок брой новозаразени
11 апр 2021 14:17,
57
Ситуацията с COVID в Германия е "много, много сериозна"
Снимка: БГНЕС

Ситуацията с коронавируса в Германия продължава да е "много, много сериозна", каза Институтът "Роберт Кох", който отбеляза днес рекордно висок брой новозаразени, предаде ДПА, цитирани от БТА.

За последните 24 часа са регистрирани 17 855 нови заразени и 104 починали. По принцип числата, които се съобщават в неделя, са малко по-ниски, тъй като през уикендите се правят по-малко тестове, но преди една седмица институтът съобщи за 12 196 нови случаи и 68 починали, което значи, че има увеличаване на бройките.

За последните седем дни репродуктивното число се е увеличило до 129,2 от 127 преди една седмица.

Данните от 70 болници показват, че се хоспитализират все повече млади хора и интензивните отделения бързо се пълнят.

Общият брой на регистрираните инфекции в Германия от началото на епидемията вече е 2 998 268, а на смъртните случаи - 78 353.

Заради растящия брой заразени и недостатъчно ваксинирани не се очаква скорошно подновяване на събития, при които се събират много хора, като панаири и фестивали. Сдружението на организаторите им заяви, че не може да прави бързи тестове при прояви, на които биха дошли наистина много хора.

В същото време министърът на труда Хубертус Хайл каза, че има планове да се въведе изискване за правене на бързи тестове на работното място, за да бъдат предпазени тези, които не могат да работят от вкъщи. Тук е ролята и отговорността на бизнеса, каза той в интервю за "Билд ам зонтаг". Сега само 61 на сто от бизнесите предлагат на служителите си безплатни тестове за коронавируса. Предложението работодателите да бъдат задължени да тестват служителите си ще се обсъжда във вторник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък се чудя, колко пари още има като резерви, грубо казано? Когато свършат или намалеят, нашата прокъсана евро-зависима икономика колко дена може да изкара и такива неща.. Тези дето много злорадстват, да помислят какво следва, ако Германия окъса с фалити. Там всичко е така навързано, че не е за мислене
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нищо и никого не пазят.ваксинират бавно .мудно с Астра.болниците пълни.мигрантите си живеят на тумби както са свикнали и разнасят Ковид.бизнесът е умрял в Германия.
42
1
 
5
 
! Отговори
stiga преди 3 години
Колко да е сериозна ситуацията? При население 83 милиона, 17000 заразени и 100 починали? В съседна Полша имаше 750 починали и 35000 заразени при население 38 милиона, а хората се разхождат спокойно, спортуват и се радват на хубавото време.
41
15
 
4
 
! Отговори
Дааа преди 3 години
В Германия си пазят хората. Тук не.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роберт Кох институт не печели от продажбата на мекици, а от ваксини и инструкции за правителството.Познайте кой има интерес да свърши цирка.
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабо Меркел вземи твоя приятел Боко и го назначи на вашата държавна хранилка.Той управлява пандемията най-добре.Дай му да я управлява заедно с НОЩ.Всички те са доказани експерти-кратуни и съвсем скоро те ще са без работа.
38
1
 
7
 
! Отговори
Сериозно преди 3 години
Те са 129,2 ние сме 629,55,срещу нас да бягат ,не могат ни стигна.Толкова сме добре,всичко ще отворим,че много пари се раздадоха и трябва да се спестят от пенсии.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките са ялови като канцлерката.
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да бъде. Абе това не беше ли конспиративна теория. Тежко и горко за все по малкото нормални хора.
35
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Язък, нещо мерките дават обратни на очакваните резултати.
34
1
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Аз много се ровичкам из нета.https://vbox7/play:b709811abeВижте интервюто на Катрин Остин Фиц - една достолепна дама, сега е към 70 годишна, била е в републиканският екип на Доналд Тръмп. Икономист-финансист, знае много, знае кой управлява Щатите и целия свят. И много неща ще ви станат ясни - например кой управлява федералния резерв на САЩ, печатащ доларите.Все пак е смела жена - като нищо могат да я ликвидират физически.
33
2
 
14
 
! Отговори
Мона преди 3 години
и оо-сериозна ще става, докато търпите да ви третират като пилета-бройлери в птицеферма. Ще ви боцкат, евтаназирват и загробват методично. Не ги тормозете беееее.
32
1
 
25
 
! Отговори
нещо такова е... преди 3 години
Ситуацията с АКЪЛА на Германците е "много, много сериозна"!
31
11
 
8
 
! Отговори
Ваксиниран Ковидиот преди 3 години
България 7 място по смъртност от ковид на милион население, Германия 44 и е много сериозен проблем... И сме първи за поредна година по обща смъртност...Геноцид направо.Германия ваксинира по 700000 човека на ден, България не е стигнала това число с всички ваксинирани ....И какво да кажа - Геноцид...Но Има такъв народ и се надявам на правителство за всички Българи...
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НСР по лош и от ПСВ и от ВСВ и от всякакъв световен империализъм фашизъм и комунизъм взети заедно и от чумата и от холерата самата инквизиция е това.
29
7
 
16
 
! Отговори
Америка е враг преди 3 години
Дигай се европо срещу ЕС !Долу тираните !
28
19
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължавайте да се ваксинирате, пък после се чудете как при нон стоп локдауни, заразата расте!
27
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, бедата, която сам си докараш и най-големият ти враг не може да ти я стори!Нъл тъй, бабче?!Вместо света да обедини усилия в борбата срещу пандемията, вие, начело със САЩ, превърнахте вируса в политически инструмент срещу Русия!Е, и?Докъде я докарахте???Заради такива пишман политици като вас, сега целия свят "ще сърба попарата", която Вие надробихте!
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой Тиква кой Кратуна, май все тая.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайл - какво хубаво име за министър на труда! Само трябва да осигури на съответните "хора" подходящи работни места. Трудът ще ги направи свободни!