Стотици германци на протест, искат стриктни правила и отпуск

Те заявиха, че офисите са "огнища на инфекцията"
Обновена: 11 апр 2021 11:15 | 11 апр 2021 10:56,
44
Стотици германци на протест, искат стриктни правила и отпуск
Снимка: БГНЕС

Стотици германци излязоха по улиците на големите градове в страната с искане за по-стриктни правила за овладяването на пандемията от новия коронавирус, предаде ДПА, цитирана от Dariknews.

В Бремен и Хановер демонстрираха над 200 души, в Гьотинген - близо 50, над 20 - в Берлин и близо 70 в Дюселдорф. Протести с такива искания бяха планирани в близо 30 града в Германия и Австрия. Организаторите посочиха, че няколко хиляди души са се включили в инициативата.

Демонстрантите настояха да триседмичен платен отпуск и заявиха, че офисите и други работни места са "огнища на инфекцията". Стремежът на бизнеса за печалба не бива да стои пред здравето на хората, казаха организаторите.

В Хановер демонстрантите призоваха за пандемична политика, основана на науката и поставяща хората пред икономически интереси. Соня Раде, един от организаторите, заяви пред телевизионния канал Ер Бе Бе, че движението е за ограничен, но последователен локдаун, за да се намалят инфекциите и в крайна сметка ограниченията да отпаднат по-бързо.

В Потсдам десетина души демонстрираха за по-голяма безопасност в училищата и детските градини и поискаха да се спре присъственото обучение поради съображения за безопасност, допълни ДПА.

Германия е приложила първа доза ваксина срещу коронавирус на около 15 процента от населението си по най-нови данни на института за контрол върху заболяванията "Роберт Кох".

Те показват, че 15,2 на сто или 12,7 милиона души са получили поне една доза. Втора доза са получили 5,9 процента или 4,9 милиона души.

Няколко проучвания показват, че дори само една доза предоставя известно ниво на защита.

След като общопрактикуващите лекари се включиха в имунизационната кампания и количеството на наличните ваксини се увеличи, броят на дозите, инжектирани на ден в Германия, се увеличи и достигна над 700 000 в четвъртък, но след това отново намаля. Очаква се да има временен спад към средата на месеца, тъй като ще намалее количеството ваксини, с което разполагат общопрактикуващите лекари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хора няма да разберат тези хора защо излизат на протест благодарение на авторката!!!Тези хора предпочитат пълен локдаун минимум 3 седмици за всичкиСлед това да се нормализира живота на хората защото някои браншове от месеци има година не са отваряли
31
0
 
1
 
! Отговори
Eдин от Германия преди 3 години
Благодаря на авторката, че по много оригинален начин информира читателите за демонстрациите на ПРОТИВНИЦИТЕ на ЛОКДАУНА. Напомня ми на бълг.поговорка "КАЗВАМ ТИ ДЪЩЕ, СЕЩАЙ СЕ СНАХО" !
30
0
 
3
 
! Отговори
Един от Германия преди 3 години
20-50-70-200 души протестират ЗА затягане на мерките, а 70000 само в Щутгарт ПРОТИВ,снимката със знамето "Напречномислещи" е от митинг на противниците на локдауна. Авторката пише за едните (малцинството), а показва снимка на другите (мнозинството).
29
0
 
1
 
! Отговори
Гатанка преди 3 години
Защитени са с първата инджекция, а имат рекорден брой умрели.Що е то?Немски цирк
28
0
 
3
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
А колко са били протестърите срещу мерките?Нали е имало и протест, освен контрапротеста на тия 200?Срам ли ви е да кажете, че са хиляди?
27
0
 
3
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Протестът на хипохондриците. Само 200 ли събраха от цяла Германия?
26
2
 
11
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Етническите германци имат прекалено много перманентни гости от Анaдолa, Африка, Афганистан и Близкия Изток, за да искат 3 седмици отпуск! Напротив, трябва да демонстрират, че искат и последния ден отпуск да им бъде отменен! Защото само така ще изпратят съобщение към света, че не са расисти (каквото и да означава това)! Хаштаг меченце, хаштаг цветенце, хаштаг Германия приветства бежанците и хаштаг Bring Them In не допускат 3 седмични отпуски. Кой, аджеба, ще храни гостите и челядта им?
25
2
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Охо, Ицата и той изпълзя. Жив и здрав да си Ицко и да имаш и по-натам хъс да се заяждаш с дядя си Ташунко! Нямам нищо против, този път пишеш даже и без правописни грешки. До този момент 18 читатели са ми сложили плюс, двама минус. Виж коментара ми под номер 20. Ти и ник 1 сте на друго мнение. Нямам нищо против вас двамата. Дори сте ми симпатични. Труден и дълъг е процесът на очовечаване. Бъдете здрави и двамата и у лево!
24
4
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До дедо Ташунко"Не се заяждай, момченце. В Германия липсват достатъчно ваксини. А политиците се правят на "дядо Боже". Стаден имунитет никога няма да бъде постигнат с тези темпове на ваксиниране"Не се "заяждам", а ти показвам тарикатлъците. Ясно е, че не обичаш да го правят, ама няма как.Пак казвам, приказваш си ей така: преди един месец не бяха ваксинирани повече от 5-6% в Германия, сега са 15% (1 и 2 доза). Това не е аритметична, а геометрична прогресия.
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха Двайсет човека излязли някъде и медиите гърмят, а когато десетки хиляди протестират срещу мерките всички мълчат.
22
2
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
До номер 22 с ник 1. Не се заяждай, момченце. В Германия липсват достатъчно ваксини. А политиците се правят на "дядо Боже". Стаден имунитет никога няма да бъде постигнат с тези темпове на ваксиниране. Губя си времето само защото тук има и мислещи хора, които не се заяждат на дребно. Бъди здрав, записвай си, какво казвам и ме чети на пресен акъл. Дано ти влезе нещо в главицата. Има още един дървен философ тук, с името Христо Христов, ти поне си грамотен човек. Пожелавам ти ковид да не те среща!!!
21
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко са ги облъчили,тия
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално Германия се напълни с българи и закъсването започна.
19
12
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До дедо Ташунко"Виновни няма, а шансовете да бъдат ваксинирани всички хора са минимални до края на тази година."Записвам си това изказване да ти го напомням всеки път когато се вясвам тук и те видя да пишеш. Или може би се надяваш, че като казваш всички хора имаш предвид 100% от хората, а не достатъчно, за да има стаден имунитет? Щото в Германия има доволно ковид-иддиооти, които не искат да се ваксинират. Ако ти е такава идеята половин живот в цивилизацията не си се научил да не тарикатееш.
18
4
 
38
 
! Отговори
Който и да е преди 3 години
Имаше огромни протести, не ги отразихте. Чак Робърт Кенеди младши бе отишъл там. Защо не отразихте тях? За 50 човека ще ми пишеш протест. Нямам думи! И от тази шепа хора трябва да се сетим, че на всички там нагласата ли им е такава? Защо не напишете, че държавата я съдят против наложените мерки? И че има вече спечелени дела? 30 човека протестирали, ама че смях!
17
2
 
39
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Живея в Мюнхен вече половин живот. Не приемам данните посочени по-горе за верни. Засега с две ваксини са валсинирани само 5 % от населението, а по веднъж - 10 %. Поръчки, доставки и т.н., всичко е пълна безотговорност. Виновни няма, а шансовете да бъдат ваксинирани всички хора са минимални до края на тази година. Ред и дисциплина отсъстват. По - скоро хаос. В Мюнхен ваксинират не повече от 5 хил. души на ден. Аз самият не бързам, не ща да бъда опитен заек. Пожелавам хубава неделя на всички ви.
16
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия са ваксинирани 15%, а в Русия колко?
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези явно са "контрапротестърите" на правителството - борят за затваряне.
14
6
 
25
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Честно,няма по-загубена нация от германците .........Всъщност, има - американците! Но те не са нация а сбирщина *** !
13
6
 
24
 
! Отговори
@ преди 3 години
Hahahah стремежът на бизнеса за печалба?!? Но искат платен отпуск? Ами хайде хващайте гората и яжте жълъди бре? Защо тормозите останалите? Аа да, искате някой друг да плаща, а вие да клатите крака! Хитро!