13 държави от ЕС застанаха зад "зелените сертификати"

Те са въпрос на оцеляване за туризма
Обновена: 12 апр 2021 16:03 | 12 апр 2021 16:02, Нели Христова
52
13 държави от ЕС застанаха зад "зелените сертификати"
Снимка: БГНЕС

Тринадесет държави членки на Европейския съюз са постигнали съгласие по седем критерия, които ще бъдат необходими за прилагане на сертификати за ваксинирани срещу COVID-19 с туристическа цел.

Австрийски медии посочват, че постигналите съгласие по тази инициатива са Австрия, България, Хърватия, Кипър, Дания, Франция, Германия, Гърция, Италия, Малта, Португалия, Словения, Испания.

Австрийският министър на туризма Елизабет Кьостингер коментира т. нар. "Зелени сертификати", посочвайки, че "за европейския туризъм това е въпрос на оцеляване" и добавяйки, че критериите сега са изпратени за преглед от Европейската комисия, предаде БНР.

Според информацията планът е сертификатите за ваксинация да бъдат приложени до юни 2021 г., което да позволи свобода на пътуване за предстоящия летен сезон. Това е в съответствие с предишните планове на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А изкаралите болестта ще се броят ли за сертифицирани или само ваксинираните?
35
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дискриминация. Фашизъм. Престъпления срещу човечеството и геноцид. Това са тези сертификати. Хората не се получават от грешките си, нито от историята.
34
3
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Преди *** му викаха Открит лист, сега демократите Зелен паспорт.
33
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не искам неваксинирани около себе си. Сополиви също.Да не говорим за такива, които не си мият ръцете и се къпят веднъж седмично...Еле пък глу-пендери, дето непрекъснато ще ми джавкат за световната конспирация - тия ттъъппчовци съвсем не ги понасямм.
32
0
 
17
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
За уточнение този "зелен сертификат" позволява пътуване на неваксинирани, които са си направили PCR тестове. Дали самият "зелен сертификат" представлява диктатура е съвсем друг въпрос.
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само, че се ваксинирах, ами вече съм резервирал две почивки това лято, една есента и планирам ските следващия сезон----------Бреййй, бай ни Ганчу стана *** "германец", при това "богат"!С две къщ, две коли и две жени - затуй шъ ги води на две почивки!Аферим, бе! Машалла...А, преди да цопнеш в басейна викаш ли - Ich bin Bulgar!!! и-))))
30
2
 
19
 
! Отговори
Не! преди 3 години
"за европейския туризъм това е въпрос на оцеляване", ама верно ли? С безсимптомни преносите ли ли ще спасявате туризма? Вчера на Карибите са отказали достъп до спасителните круизи на неваксинирани, нека ги убие вулканът. Не усещате ли какво става?
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГерманецШефа на Файзър не се е " ваксинирал". Той сигурно е по-беден и по-*** от теб. ПП. Бил Гейтс май е прав.
28
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали ваксинираните също пренасят вируса? За какво са тези паспорти? Тук си ми е добре. А като минат 6 месеца какво става? Пак боцкане. Така ли си представяте живота?
27
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко си върви по план...ЦифровизацияБезкешово общестоИзкуствен ИнтелектЗелена енергияПланова икономикаЧипизацияКрай на частната собственост - движима и недвижима.Не вярвате?Е всичко с времето си и в името на защита на околната среда!Вирусчето което пуснаха е спусковият механизъм който задейства началото на Процеса.До 2030 няма да познаете света, в който живеете днес!
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Зелен" паспорт е, понеже веднъж като ви го заврат, после ще го обвържат с "екологични" ограничения. Колко енергия потребяваш, "въглеродна стъпка" и тн. Климатични локдауни. Но спинкайте.
25
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представете си... Да се подложиш на експериментална медицинска терапия... За да ти "позволят" да отидеш на почивка... Дори познавам такава овца... Интересно, стъпка по стъпка, докъде може да го докарат това? Да ти обръснат главата срещу сертификат за почивка? Да ти направят операция за смяна на пола? Да ти ампутират крайник? Няма да се изненадам, ако и на това има склонни.
24
3
 
18
 
! Отговори
Banderas преди 3 години
Що за глупост е този "зелен" паспорт?!?! Ами "ваксинирания" може да се зарази пак ; може да пренася заразата;може да заразява и чак пък "Ваксина" го наричат и "Зелен" паспорт! Не съм против ваксините,но това според мен нито е Ваксина ,нито Зелен паспорт,а относно зеления паспорт ,може би ваксинирания като пръцне мирише на теменужки -ха ха ха !
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до ваксиниранАбе ходи си на екскурзия аз пък на село ще си хапвам пресни картофки и домашни доматки.Такава хубава скоро ще ми стане къщичката на село скоро не ми трябват екскурзии:)
22
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нов Nuremberg trials Скоро ще има скоро! За всички тровили хората с отровите и химималите пръскани с кем трейлса за всички продажни доктори политици.Просто трябва се премине и през това както през втората световна война хората са минали през концлагерите през зазовите камери сега и това.Един ден всички ще си платят за тая пландемия.Те и фашистите се мислеха за велики ама виснаха на въжетата!Носете си със здраве зеления кодид паспорт останалите ще си носим жълтите значки на чумавите мръсните.
21
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случайно ли са ги нарекли "зелени сертификати"? за да няма аналогия с ковид ваксините, а те са точно това. Принудително ваксиниране с нещо което не работи и е недоказано безопастно и пак заразяваш другите със или без ваксина. Наистина ни смятат за много глупави...
20
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтрити са 25% от коментарите...трие се, ама яко се трие!Сводна Европа!!!
19
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така и преди 80 години едни държави решили да изтрепят 60 000 000 души по Европа.Нищо ново само времето ще покаже кое е правилно.
18
2
 
23
 
! Отговори
Смеехте се.... преди 3 години
Както казах още преди да измислят ваксините :" Без ваксина ...няма чужбина " Смееше народа на смешката ....Ко стана сяааа
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не разбрах какво пак ти куца бе, приятел! Цял ден пишеш тарикатщини и все нещо не ти харесва!