След 188 дни край на извънредното положение в Чехия

Мерките се облекчават на интервали от две седмици
12 апр 2021 08:13, Елка Василева
6
След 188 дни край на извънредното положение в Чехия
Снимка: архив, БГНЕС

Извънредното положение поради пандемията  в Чехия след приключва днес след 188 дни. Властите на републиката започнаха постепенно облекчаване на социалните ограничения, което се планира да се извършва поетапно на интервали от две седмици.

Още по темата

От днес в Чехия се възобновяват присъствените часове в началните училища, а в детските градини ще се върнат децата от старшите групи. В предучилищните заведения и в училищата два пъти седмично ще се правят тестове за коронавирус. Очаква се до края на учебната година всички ученици постепенно да се върнат в клас, ако епидемичната ситуация не се влоши, предаде БНР.

Възобновяват работата си и селскостопанските пазари, ателиетата за химическо чистене, магазините за автомобилни резервни части и за битова техника, за канцеларски материали, детски дрехи и обувки. В момента в Чехия работят единствено аптеките и магазините за стоки от първа необходимост.

Библиотеките също ще могат да приемат своите първи читатели при спазване на санитарните норми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Cesko преди 2 години
Честито на Чехия! Една прекрасна страна с красиви и усмихнати хора!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отварят и като им скочат пак случаите до небето ще затворят набърже. Това вече сме го играли няколко пъти, затова Европа е червена навсякъде, а Китай, Австралия и други страни си живеят живота по старому без маски. Щото все отварят и затварят за по 2-3 седмици, колкото да сринат психиката на хората и бизнесите да фалират. Големи ръководители, голямо нещо...
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2Ще затрият само малките бизнеси. Големите корпорации печелят милиарди.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отварят химическото чистене.смях направо. Те едни тълпи като се трупат там да се чистят. Не е истина. Колко бизнеси ще затрият тия некадърници. Отваряйте цяла Европа дришльовци. Не виждате ли че колкото повече затваряте повече заразени изникват. На народа му писна. Вече никой не се пази. Нарочно нарушават забрани, кефят се като прецакат правилата. По зле няма на къде вече
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ходиме ли да видим Златна Прага или само ще четем за нея 2 години от първата страница на днеска?