След Дивангейт уточняват статута на ръководителите на институциите

Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел на среща сред гафа в Анкара
53
След Дивангейт уточняват статута на ръководителите на институциите
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще се срещне днес с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, седмица след протоколния инцидент в Анкара, довел до т. нар. „Дивангейт“, съобщи днес говорител на ЕК, цитиран от БТА.

Още по темата

Според европейски издания срещата ще се състои в комисията. Говорителят на ЕК потвърди, че комисията е поставила предварителни условия за срещата, свързани с необходимите промени за продължаване на сътрудничеството между двете институции.
Промените предвиждат допълнително изясняване на статута на ръководителите на институциите на ЕС при посещения в чужбина.

По-рано европейски медии съобщиха, че Мишел е отказал срещата с обяснението, че днес трябва да посрещне президента на Сенегал.

Говорителят на ЕК уточни, че срещата все пак ще се състои по-късно този следобед и не се очаква след това да има повече яснота за постигнатите договорености.

Говорителят потвърди, че досега Мишел и Фон дер Лайен не са разговаряли за т. нар. „Дивангейт“, защото председателят на ЕК пътувала, за да се срещне със семейството си, което не била виждала от Коледа.
Сътрудничеството между председателите на двете институции на ЕС ще продължи в интерес на гражданите, каза говорителят. Той потвърди, че Фон дер Лайен ще участва в обсъждането на въпроса в Европейския парламент, ако бъде поканена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
това е позорно поведение на Шарл...не харесвам г-жа Урсула...но Шарл се държа като ..роб...роб на султана...недопустимо...оставка Шарл ако си ...французин...Dexit-а е нейзбежен...Нов и Справедлив Свят...Жестокостите ви са невиждани...заслепени от власт и офшорни...Dexit!!!
41
1
 
6
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Малий, цялата тая дандания защото на тая жалка кифла са и предоставили диван вместо стол ли е?!За смях станахте пак!
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дж.Роб.Бидон -аз съм също искам на дивана при султана!!!
39
0
 
3
 
! Отговори
дексит преди 3 години
Урсула фон дер Лай но и Шарл Мишок от Еврогейския парламент на случка при султана
38
0
 
2
 
! Отговори
дексит преди 3 години
Урсула фон дер *** и Шарл Мишок от Еврогейския парламент на случка при султана
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пореден случай, след лъжливите обвинения на ек към астра зенека, какви некадърни пpo- стаци седят в ек и брюксел. Британците здраво ги наритаха жалко че Ердоган се държи като джентълмен и не ги унижи заслужено за лъжите им.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената държава, или съюз, не знам точно какво е, което има два лидера едновременно. Не че света признава дори един от тях, но все пак... Визитата в Турция беше поредния повод ЕС да стане за посмешище пред света. Колкото до провалената Урсула, навсякъде ЕС се опитва да я пробутва като някакъв световен лидер, но навсякъде и се смеят. Една мижитурка.
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези двамата са едни безсмислени същества, които не знаят за какво са там а сега ще ни занимават и с техните "неволи".
34
2
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Съвсем очевидно евроджендърите не могат да се справят с анадолската ***....
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да внимат, че "турската обида" е особена...Понякога "обиждат" по 3 пъти 3 пъти на ден...
32
5
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
м/у другото,Урсула трябва да е доволна,че изобщо са я пуснали през портала,защото е била без забрадка.!..Аз не мога да си обясня:-Тия знаят много добре какво е отношението към жените в Турция,запознати са и с факта,че ония се отказаха от "Станбулската Конфекция",но въпреки това пращат жена за "лаф-моабети" със Самодържеца..Защо?...Що за "Дипломатически усет " демонстрират?
31
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
ха ха ха 29 - знам че си обрязан, и са ти оставили 5 сантиметра за малката работа.
30
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Другари, много ниско сте паднали. За социалисти и комунисти дамите са врагове, а червените другарки са партийни членове. В следващия парламент трудно ще влезете.
29
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
обърнете внимание за какво ще си губят времето:-Защо Урсуската е седнала на диван,а не на стол?!..ВИЖТЕ КАКВО ГИ ВЪЛНУВА!!!!!!И ТИЯ ДРЕБНАВИ САМОВЛЮБЕНИ създания ДЪРПАТ КОНЦИТЕ на ЕС..?!?!?!../ а се подиграваме на Кимчо../
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жените са равни на мъжете... Докато им е изгодно... иначе се оказва, че са с преимущества пред мъжете... Когато им е изгодно... Да сте живи и здрави, дами!
27
6
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
ДоТова си беше директна обида към ЕС от страна на турчина Ердогаден - да поставят високопоставен ръководител на мястото за преводачи !Не е като да не си го е заслужила тая кифла, даже дивана й беше много, можеха да я сложат да седне на някоя черга на пода :)
26
1
 
0
 
! Отговори
kitko преди 3 години
KAK E VAZMOGNO RAKOVODITELI A VISOK RANG BEZ OFICIALEN STATUT??????? VIE KADE GIVEETE??? 550 MLN vi se klanjat a VIE ---- TOVA E OBIDA I KAM VAS !!!
25
2
 
3
 
! Отговори
питам преди 3 години
Мишел, този плешив *** не е ли чувал за джентълменство. Веднага си нагнезди дебелия зад ник до Путин. И е председател на ЕС. Ниско чело, дебел зад ник.Не Путин а Шарл Мишел унижи дамата.
24
0
 
5
 
! Отговори
34641 преди 3 години
Гафът е изцяло на екипа на фон Лайен. Недопустимо е да се мандахерцат безгижни и да не проверят всичко предварително. За какво са неин екип? А евроинституциите съвсем навреме започват да уточняват кой е шефът... От пръв поглед е ясно, че са твърде много. да направят дена бърза структурна реформа - бива ги да реформират.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимна преди 3 години
До АнонименАми да имате спомен някой от тези европейски висши бюрократи да сме го избирали???