Оставка на здравния министър на Австрия заради здравето му

14 месеца работил без почивен ден, здравословните проблеми не закъснели
13 апр 2021 15:37, Елка Василева
9
Оставка на здравния министър на Австрия заради здравето му
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на здравеопазването на Австрия Рудолф Аншобер подаде оставка. Пред журналисти 60-годишният представител на Зелените - по-малкия коалиционен партньор на канцлера Курц, обясни решението си със здравословни проблеми.

Трябва да дръпна аварийната спирачка - с тези думи австрийският здравен министър Рудолф Аншобер оповести пред медиите оставката си.

Още по темата
"Пандемията промени живота на всички, включително и моя. През последните 14 месеца дадох всичко от себе си, работих без почивен ден и здравословните проблеми не закъсняха. В най-голямата здравна криза Австрия има нужда от напълно здрав министър", каза той, цитиран от БНР.

Аншобер е силно критикуван заради неуспехите в борбата с пандемията, трудното начало на имунизацията и колебливото въвеждане на ограничителни мерки, в последствие отменени от съда.

Оставката му даде повод на крайнодясната опозиция в лицето на „Партията на свободата“ да поиска оставката на цялото правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един отишъл на врачка, почукал на вратата , а от вътре се чува: Кой е?А човека рекъл: Да те е.. у врачката - и си тръгнал.Та нещо такова тука да те е.. у здравния министър. Като на всякъде и лекари и здравни министри едни здрави и за пример, че да ти умре коня...
3
0
 
0
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
Аз от септември не съм взимал почивен ден . само на Коледа и Нова Година не ме искаха клиентите на работа, не го знам този какво се оплаква. След 2 месеца чак имам планирани 10 дни
2
1
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Австралия, примерно
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все едно чета за България.То в коя ли държава мерките срещу пандемията са дали резултат?