Германия с рекорд на новозаразени с коронавирус, скок и на починали

Меркел е разочарована от мерките в някои провинции
15 апр 2021 14:42, Петя Славова
47
Германия с рекорд на новозаразени с коронавирус, скок и на починали
Снимка: БГНЕС

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна с 29 426 за последното денонощие до общо 3 073 442 по данни на института за инфекциозни болести "Роберт Кох", предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Това е най-високият еднодневен брой на новозаразени в страната от 8 януари. Смъртните случаи за денонощието, свързани с COVID-19, са 293, с което общият брой на починалите достигна 79 381.

Още по темата

Броят на новозаразените на 100 000 души за седемдневен период е нараснал до 160,1 на ден. Германия се бори с нов, по-заразен вариант на Ковид-19, пет месеца преди национални избори, в които според прогнозите консерваторите на канцлерката Ангела Меркел ще понесат тежки загуби.

Меркел е разочарована, че някои провинции не прилагат по-строги ограничителни мерки въпреки нарастването на броя на новозаразените и иска парламентът да даде на федералното правителство временни правомощия да въвежда коронавирусни затваряния в райони с висока степен на заразяване. Предлага се правителството да налага такива мерки, когато степента на заразяване надхвърля 100 новозаразени на 100 000 души.

Днес германският министър на здравеопазването Йенс Шпан призова 16-те германски провинции бързо да наложат по-строги ограничения, за да се опитат да забавят разпространението на заразата, а не да чакат, докато се приеме федерален закон за общи мерки. Очаква се гласуването по него в парламента да е идната седмица, предаде Ройтерс

"Видяхме миналата есен какво стана, когато не действаме бързо", каза Шпан и допълни, че лекарите в Германия очакват до 6000 пациенти в интензивни отделения до края на месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия, в мометна цари тотален хаос. Ако преди 1г Меркел и щаба и действаха адекватно, сега с всеки изминал ден показват, че нямат идея какво прават. 16 министри на провинциите - дърпат всеки в различна посока. Говорят за "предимства" на ваксинираните, а ваксини няма (Америка фърст). На хората им писна вече.. от глупави и неефктивни мерки
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нали си седят по къщите и имат вечерен час що така?
37
0
 
3
 
! Отговори
Светослава преди 3 години
До 36. Подигравайте ми се,няма проблем.Но аз виждам какво става не съм сляпа.Приятен ден ви желая.Живи и здрави да сме.
36
6
 
0
 
! Отговори
до Светослава преди 3 години
Остави Spars. Кажи за чипираните хора и каква е връзката с пръскането от самолетите? И за рептилите кажи. Също така не мога да разбера, къде ще паднеш, като стигнеш ръба на земята, в космоса ли?Мдааа. 2та най-интелигентна нация в света след евреите сме ние.
35
0
 
7
 
! Отговори
Светослава преди 3 години
Хора,моля ви събудете се.Вижте какво става наоколо-терор,тирания,корупция и т.н. Ако не спрем всичко това сега ще стане по-лошо.Предвидена е друга много по-голяма пандемия 2025-2028,наречена ''Spars'' и ще умрат(убият) доста повече хора. P.S. Не гледам телевизия,не слушам чалга и много рядко влизам в фейсбук. Съзнанието ми решава,че така е най-добре за мен.
34
1
 
4
 
! Отговори
до 33 преди 3 години
Там е работата, че Германия не имунизира. До сега беше основно АЗ, но народа не я иска.А причината защо няма Бионтех, дори и като въпрос не се споменава. Мое лично мнение е, че всичко е блокирано от САЩ, но както знаем Германия така се е навела на САЩ, че дори темата никой не смее да повдигне: "Къде аджеба са РНК ваксините?"
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пфайзер нали е германоамериканска ваксина не си ли имунизираха хората защо нов рекорд ако я използват
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия дето е една от участниците на Пфайзер с коя ваксина имунизира и ако е Пфайзер защо има толкова заболели
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За майтапа оворих линка по-долу и ... какво да кажа. Просто нвевроятно как има хора да четат, а сигурно и да вярват на подобни тъпоотиии!!! *** какво се чудя и аз - чалга и турски сериали. До какво друго могат да доведат.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е тия карантини много добри резултати дават .. Отличен 6! време е да детронират германците фашисткото си правителство и там ще им мине...
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък като затворите файда голяма. Само изнервяте народа и гледат как да прецакат системата по яко. От 4 месеца и фризьорите си работят на черно и масажисти и *** и магазините си продават и баровете си правят скрити партита и хората се събират колкото си искат. Отваряйте и лекувайте
28
10
 
10
 
! Отговори
Светослава преди 3 години
Здравейте!Обръщам се към вестника с молба да престанете да пишете глупости,за да всявате страх сред хората.В момента населението на много държави са на протест заради измамата Ковид-19 и ваксините.Завеждат се дела срещу правителствата на много дуржави,поради мерките които бяха наложени и принудително ваксиниране на хората.Вече стана ясно че тези ваксини целят чипиране на населението и превръщането им в ''нехора'',които са свързани с тихомълком построената мрежа 5G по време на корона-карантината.
27
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живея в Германия мога да кажа че нещата са абсолютно неадекватни, вече месеци наред. Надежда за подобрение също няма. Плюете ББ и комунистите, но те сигурно са по-адеквтни от Меркел и останалите около нея. А в Германия няма толкова умрели щото почти всичко е спряло. Тея така и не можаха да осъзнаят, че подобни ограничителни мерки няма да оправят нещата. Трябавт временни болници за Ковид болните да не заразяват станалите(всички хотели са празни, а собствениците са на подаяния) и ваксини.
26
5
 
10
 
! Отговори
От Берлин преди 3 години
Ми, те говедата сами отиват да ги Тестват... принудиха много хара да се тестват по два пъти в седмицата.. Е, как няма да скачат, инфекциите"..???!Шиб... Ни педиразини...!
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДарвинистДай дефиниция кое е старо и отживяло и трябвало да си ходи!Пътем прочети приказката за оня цар дето наредил да се избият старите хора.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16 ДарвинистНаписал си да го акцептираме.От УикипедиятаАкцептиране е термин с който се обозначава писменото съгласие на лицето платец, че ще приеме нареждането на издателя на менителницата. Акцептирането в менителничното право преминава от издателя върху акцептанта.Нещо си скаран с терминологята и логиката.
23
3
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Меркел,спокойно ! Някой ден вируса ще спадне до приемливи норми ,но с тези помощи които раздаваш на хора ,които няма да ти направят БВП, а само черни необразовани деца няма да стигнеш далеч! Германия бързо се е запътила в грешна посока и скоро ще го разберат всички,жалко....?!
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, бабите и дедовците там имат 4 билиона в спестовни книжки. До сега им струва 780 милиарда евра разбира се.Имат за още 3-4 години.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гуд олд Джермани, нещо некой ви има зъб явно.
20
3
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Дарвиниствземи бъди естествен ... Няма да липсваш на никой.