Въпреки полицейския час - COVID партита в Атина

Затоплянето довело до подобни събития
18 апр 2021 16:00, Петя Славова
19
Въпреки полицейския час - COVID партита в Атина
Снимка: БГНЕС

Площадите и парковете в няколко квартала в Атина в събота вечерта се напълниха с млади хора, които се събраха спонтанно, въпреки карантината и полицейския час. Голяма част от тях бяха без маски и не спазваха дистанция помежду си, съобщи БГНЕС, позовавайки се на МИА.

Хората започнаха да се събират в центъра и в други квартали на гръцката столица още в следобедните часове с напитки, закупени от работещите заведения. За много от тях "корона партито" продължи и след 21:00 часа, когато започва полицейският час.

Гледката изобщо не предполагаше, че страната е в карантина и приличаше на периода от преди пандемията, без да се спазват основните мерки за безопасност като маска за лице и дистанция.

Изданието подчертава, че корона партита е имало и през изминалите уикенди, но затоплянето на времето изглежда доведе до увеличаване броя на подобен род събирания.

Заведенията в Гърция са затворени в продължение на вече пет и половина месеца, а страната е под карантина от 7 ноември 2020 г. с действаш полицейски час от 21:00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** *** - ***.RU17.CLUB
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С партита не се решава проблемът. А проблем има. И той не е в някакъв вирус, а в това, че Европа и европейците са в кома, и то не от вчера. Гейовете не ги извадиха от комата. Бежанците също не ги извадиха от нея. Ако и Covid-19 с пълното си безумие не ги събуди, значи на Европа вече не може да се помогне и е ударил смъртният й час. И не че няма вирус. Има. И не е обикновен грип, а средно тежък такъв. Но както казах, той не е проблемът. Важно е Европа да се върне към корените си, към ценностите.
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! На гърците им писна от тормоза - локдауни и вечерни часове на техните национални продажници. Всички трябва да се събудим и да спрем фашизма и налагането на пълен контрол над хората с измислени мерки, които нямат нищо общо с превенция на заразяването.
1
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да се оправят. Нали си имат полиция.