Гърция в помощ на бизнеса - намалява данъците и осигуровките

Мицотакис иска компаниите да си върнат рентабилността
22 апр 2021 23:50, Петя Славова
17
Гърция в помощ на бизнеса -  намалява данъците и осигуровките
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обяви пет мерки за намаляване на данъците и осигурителните вноски за работниците и бизнеса, съобщи БГНЕС, позовавайки се на "Keep Talking Greece".

Той каза, че мерките ще позволят на компаниите, които са понесли загуби по време на пандемията, да се върнат към рентабилност и също така ще подсилят ликвидността, както и значително ще увеличат перспективите за динамично възстановяване и за привличане на инвестиции.

Сред планираните мерки е трайното намаляване от тази година на данъчните авансови плащания от индивидуални предприемачи от 100% на 55%. Авансовият данък за юридическите лица е намален от 100% на 70% през 2021 г. и за постоянно от 2022 на 80%.

Той също така обяви намаляване на данъчните ставки на бизнеса до 22% и намаляване на вноските за социално осигуряване на служителите от частния сектор с 3 процентни пункта през 2022 г.

Змаразяването на специалния данък солидарност в частния сектор се удължава до 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом българите са толкова недоволни, какво правят само у дома, защо не са на улицата? Видяхме как се прави - от французите, поляците, чехите а даже и от руснаците и много други!оКато се срине ГЕРП (не, че ги обичам) и като спрят ЕС средствата, ще се види Гърция за много нългари като земен рай въпреки, че те имат в момента по големи задължения в бюджета от България, но ще се сменят позициите, се хващам на бас! Мислете еврото идва, няма да може така да продължава, защото западния данъкоплатец ням
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разни гънци от време на време коментират че са опростени дълговете на Гърция.Гърците спокойно плащат всеки месец вънсия си дълг и продалжават да са много ама много години пред всичкте балканци.Пари никой не те подарява но така си мисли алчният българин
9
4
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Гърците отново са заборчляли страшно. Идва нов фалит за тази държава. Когато гъркът се родил, евреинът плакал, има една поговорка.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Охо....гърците са назад от нас ,тук за една година подариха 5 милиарда и 100 милиона
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнтъниГърците са велик народ. Уникална нация, в която всички мислят за благополучието на всеки отделен човек и семейство.Да, да. С 300 млрд дългове, опростени 150 млрд. Шампиони по укриване на данъци, тарикати и майстори при усвояване на евросредства. Доста мързелива и арогантна нация, с комплекси за величие. Реално работят в Северна Гърция. Отиди и виж за каква нархия и дребен тарикатлък става въпрос.
6
6
 
15
 
! Отговори
Антъни преди 2 години
Гърците са велик народ. Уникална нация, в която всички мислят за благополучието на всеки отделен човек и семейство. БГ с тези злобни, агресивни, алчни, егоцентрични и болно амбицирани хора Никога няма да имат щастието и спокойствието на Гърците.
5
1
 
23
 
! Отговори
Нашия икономист преди 2 години
Борисов ,какво казваше--добре ,че не сме като Гърция,е смешен та смешен,,,,ама хората много бързо му забравиха крилатите фрази и умозаключения.
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааа открихте ли разликата как се прави в държави където е стъпил Чърчил след войната и как където е стъпил Сталин?!В БГ комунистите не са слизали от власт и джобовете са им дълбоки,даже шкафчета и чекмеджета пълнят!Комунист само знае да ти вземе,да лъже и да краде!Капиталистът мисли как да те има и утре!Или както викаше един цар-Чипът е за смяна чипъъъът....
3
0
 
19
 
! Отговори
Tonita-7 преди 2 години
А нашите тука в Бг, ги увеличават!
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намаляват авансовия данък на бизнеса, ама накрая ще изравняват.
1
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде идват тези пари? От нормалните трудещи се? Жалко за тях!