ЕК вероятно няма да поднови договора си с АстраЗенека

Новината съобщи Ройтерс, позовавайки се на еврокомисаря Тиери Бретон
15
ЕК вероятно няма да поднови договора си с АстраЗенека
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия е взела решение да не подновява договора за доставка на ваксина от компания АстраЗенека, съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на еврокомисаря по вътрешен пазар Тиери Бретон.

Европейската комисия не е подновила поръчката на ваксини от АстраЗенека след юни 2021 г., пише агенцията.

Както е известно, през април ЕС намекна, че може да не поръча отново коронавирусната ваксина на шведско-британската компания след забавянето с доставките на първите партиди.

"Ние сме прагматични. Моят приоритет, що се отнася до ваксините, е да гарантирам, че фирмите, с които имаме договори, ги доставят навреме", заяви тогава Тиери Бретон.

Първоначално Брюксел поръча 120 милиона дози, които да бъдат използвани в 27-те държави-членки през първото тримесечие и 180 милиона за второто тримесечие.

AstraZeneca обаче „достави само 30 милиона, като по този начин създаде проблемите, които всички виждаме“, каза Бретон, добавяйки, че през второто тримесечие ще бъдат доставени само още 70 милиона дози, припомня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
11
 
! Отговори
любознателен преди 2 години
До ДизастърЗенекаТакива случаи има с хиляди от Файзър и Модерна. И са с най-много смъртни случаи от всички ваксини. Но тези две компании държат медиите.Moderna and Pfizer/Biontech have the most deaths linked to their vaccines.От официалната статистика. А за 3 месеца от ковид-ваксини смътността е по-голяма от 10 годишен период за всички останали познати ваксини взети заедно.
10
3
 
12
 
! Отговори
любознателен преди 2 години
Фазер и Модерна победиха в поведената от тях търговска война срещу конкуренцията. Сега остава да набоцкат и децата и пеленачетата. Ще имат достатъчно пари за раздаване на корумпирани организации и медии.Щото заинтересованите за това, че населението на земята трябва да се редуцира драстично, са всъщност ваксърите. Само *** вярват че тия са загрижени за човечеството да не намалее и от загриженост налагат насилствено ваксините си.
9
2
 
5
 
! Отговори
дo 4 от 3 преди 2 години
Не лъжа, пиша от Германия, където живея отдавна. Съпругата ми е германка, естествено сестра и също. Болницата е в град Херцберг, провинция Долна Саксония. Да уточня, че сестрата е пенсионерка на 72 год., първата ваксина бе добре приета преди 6-7 седмици, вчера преди ваксинирането се чувствала добре, кръвното са и премерили в имунизационния център в град Гослар преди да я ваксинират, било ОК.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитрите англичани май пак ще искат в ЕС?
7
2
 
8
 
! Отговори
КизомбаФикус преди 2 години
До 4Защо да лъже? Тук няма система която да регистрира умрелите и повредените от инжекциите.Но, дори и да лъже, какво? Вие как лъгахте година и половина, че познавате болни от това?Тези които лъжеха умишлено и подвеждаха хората, че има КарамбаШитност, нищо добро не ги чака, тук и горе. Погубихте душите на хората.
6
1
 
7
 
! Отговори
Галин преди 2 години
Честито на всички глупации, дето се ваксинираха с НАЙ-ДОБРАТА ВАКСИНА...
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако и образованието им като тази оксфордска ваксина ...
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Резултатът от изследванията в болницата беше в 9 часа налице - емболия на белите дробове и лек сърдечечен инфаркт.Лъжеш, шматарок. Щяха да са гръмнали телевизиите.
3
2
 
16
 
! Отговори
ДизастърЗенека преди 2 години
Вчера сестрата на жена ми се ваксинира с втората доза АстраЗенека. До вечерта се чувстваше добре, но днес рано в 5 часа успя да извика Бърза Помощ. Резултатът от изследванията в болницата беше в 9 часа налице - емболия на белите дробове и лек сърдечечен инфаркт. Тази нощ ще бъде решаваща. Стискаме палци.
2
2
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
А има ли орган в прехваления ес, който да потърси отговорност от некадърниците за сключените от тях калпави договори?
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дреме им на англичаните, още 100 държави има по света.