Плажовете в Гърция отворени за туристи

Облекчават мерките в страната
9 май 2021 13:32, Петя Славова
13
Плажовете в Гърция отворени за туристи
Снимка: БГНЕС

В Гърция започва облекчаването на ограничителните мерки - отварят плажовете, а туристическият сезон се планира да започне на 15 май, пише македонското издание “Фокус“.

Музеите ще бъдат отворени за посетители от 14 май, а кината и театрите на 21 май с намален капацитет, т.е. до 50 процента заетост.

Още по темата

Гръцкото правителство започна постепенно да премахва ограничителните мерки, въведени миналия ноември и позволи отварянето на повечето малки предприятия.

От 3 май е разрешена работа на терасите на заведенията за обществено хранене. Гърция беше силно засегната от третата вълна на коронавируса.

През летния сезон Гърция ще позволи влизането на туристи, ваксинирани включително с руски, и с китайски ваксини, потвърди гръцкият премиер Кириакос Мицотакис в интервю за Financial Times и повтори, че страната ще бъде отворена за туристи от 15 май.

Въпреки че Европейската комисия има различно виждане за конкретните ваксини, Мицотакис каза, че те ще ги признават и това се отнася най-вече за руската ваксина, тъй като очакват туристи и от Русия, информира "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: плажтуристиГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Виждащ преди 2 години
Гърците и турците знаят как се прави туризъм. С кеф да си дадеш парите за чисто море без фекали, водорасли и отпадъчни води. В ресторантите за цяла вечеря с най - скъпите морски дарове 50 евро. При нас ще ти одерат кожата и ще се опитват да те прецакат за пари. Персонала е намусен постоянно за каквото и да е.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ердоган ако махне пср и ваксини отивам в Турция
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно пък Гърция няма да ми липсва изобщо. Боди се, народе наивен! За едната Гърция бъди безплатен опитен мишок!
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да стъпя там, докато откаченият ков .***.отизъм не напусне тази държава.
9
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе Гърция ли ви е фитиш.....само бедняци и комплексари с по 1000лв в джоба.......абе по добре тъкмо по южното да е по широко....голям кеф без селяни и нови софиянци.А и вие помните лято 2020.....нали така,бетона и мутрите ви са виновни че нямате пари са безгрижен туризъм в майка България.
8
1
 
7
 
! Отговори
cvdz преди 2 години
С тези изисквания за ваксини и пср-и гърците тотално ме отказаха. Хем че е допълнителен разход, това предполага и задръствания по границите заради проверките. Не е да ми харесва повече нашето море, но не ми се занимава с глупости и излишни разходи.
7
0
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Ми той здравният министър го каза ясно: Ще започнат масово да ваксинират безработните и бедни представители на ромските малцинства със еднодозовата ваксина, само и само да могат да ги ваксинират на 100%!!!Те бъкат от интелигентност, така си е, прав си!
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво ми е селската Гърция, като няма да ни пускат нас, неваксинираните???Ние да не би да сме евреи???
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никъде не пише децата при какви условия ще пътуват. Не само в конкретния случай, а по принцип.
4
14
 
25
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Е то беломорска Тракия си в Българска (за момента неофициално), така че няма проблеми, ще си ходим в бившите си територии.
3
10
 
28
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Оле-мале,слагам...самара на магарето и...тръгвам,че без плаж на Халкидики съм жив...зян.
2
6
 
34
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Ти сигурно си много заможен и интелигентен?Да не си Иван Пилето?Или друг подобен нему заможен и интелигентен български бизнесмен?
1
47
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция ще пускате само ваксинирани, нали така? Да не стане грешка и пак да се налази от Бай *** с торбите от Била. Много ви моля, стягайте се! Само за мислещи хора да е. Това е новото бъдеще. Само заможните и интелигентните да могат да пътуват.