ЕС призова за спиране на насилието на Западния бряг

Ракетните атаки срещу цивилни граждани са неприемливи
11 май 2021 12:12, Ния Христова
7
ЕС призова за спиране на насилието на Западния бряг
Снимка: БГНЕС
Европейският съюз призова за незабавно спиране на ескалацията на насилието на Западния бряг. Това включва Източен Йерусалим, както и ивицата Газа и около нея, съобщава ТАСС, позовавайки се на изявление, публикувано на уебсайта на службата за външна политика на ЕС.
 
"Ракетните атаки срещу цивилни граждани в Израел от Газа са абсолютно неприемливи и подхранват динамиката на ескалация. Всички лидери носят отговорност да действат срещу екстремисти. Статуквото на светите места трябва да се спазва изцяло", пише в документа.
 
В текста се подчертава също, че универсален приоритет трябва да бъде предотвратяването на по-нататъшни жертви сред цивилното население.
 
Според палестинския вестник "Ал-Кудс" по-рано израелските служители на реда насилствено са изгонили поклонниците от джамията Ал Акса в Източен Йерусалим. В понеделник бригадите "Иззадин ал Касам" направиха изявление, призовавайки израелските власти да изтеглят всички служители по сигурността от Храмовия хълм и района на Шейх Джара до 18:00 часа на 10 май, както и да освободят всички задържани по време на скорошните сблъсъци.
 
Според информация на израелските военни след това от ивицата Газа в Израел са изстреляни над 150 ракети, някои от които са прихванати от израелската армия. Израел отговори с поразени цели на радикали в Газа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ЕС кога ще проумее, че мулти-култи не работи? Всяка култура трябва да си има собствена държава. Където са навряни хора с различен език и различна религия мирът е практически невъзможен. 73 години експерименти в Израел не са ли достатъчни за да се проумее, че теория и практика са различни неща?
3
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
чакаме санкциите като навални и взривовете ек да не се мотае
2
2
 
0
 
! Отговори
Понятието за Ад! преди 2 години
Съществува дълго преди християнската култура и тая война между израелци и палестинци за Ханаан. Мястото където са тия дето много са *** нещата. И то дълго време! Да ама "светите отци" обичат да пращат там, който им не изнася - и често има невинно осъдени. Камбаните в ада звънят при амнистия, когато някой докаже своята невинност!
1
11
 
12
 
! Отговори
2луп преди 2 години
Санкции за чуфутите ще има ли от ЕС и САЩ?!?