1313 случая на заразяване с индийския щам на COVID-19 на Острова

Джонсън не изключва карантина за засегнатите райони
14 май 2021 07:10, Анисия Иванова
38
1313 случая на заразяване с индийския щам на COVID-19 на Острова
Снимка: БГНЕС

Британското правителство съобщи подробности за мерките, които ще вземе в Англия по повод на растящата загриженост от разпространението на индийския вариант на COVID-19. Сред тях са осигуряване на втора доза ваксина в районите, които са огнища на заразата.

От общественото здравеопазване на Англия съобщиха, че са регистрирани 1313 случая на заразяване с индийския вариант на вируса. Това е двойно повече от случаите преди седмица.

Министърът на здравепозването Мат Ханкок заяви, че правителството оказва пълна подкрепа на районите, които са най-тежко засегнати и призова хората да бъдат бдителни. От Министерството на здравеопазването посочиха, че няма категорични доказателства, че този вариант утежнява заболяването или че ваксината не е ефективна срещу него, съобщава БНР.

Министрите обаче не могат да изключат повторно налагане на икономически и социални ограничения на местно ниво.

По-рано премиерът Борис Джонсън също не изключи възможноста от местни карантини в най-засегнатите райони, но допълни, че няма данни, които да повлияят на решението му за излизане от локдауна, както беше планирано.

По-активно тестване вече се осъществява в 15 района на Англия. Успешно продължава и масовото ваксиниране. 36 милиона британци са с първа доза, а 18,8 са напълно ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой от ваксинираните(Астра Зенека-2 игли) прихващат и боледуват от новия щам и то сериозно
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките деца,те изобщо нямат нужда да бъдат част от този глобален експеримент.Те изкарват инфекцията много леко ,след което получават естествен имунитет за дълъг период от време.Понеже някой е решил да им вменява чувство на вина ,като разпостранители на вируса,от чувство за дълг,стават жертви на тая голяма измама.Ако са с РНК ваксините,чакам да се чуе за инсулти,инфаркти,парализи или цикотинов щорм. Последният се получава при инфектиране с ,,див'' вирус или мутация-имунната с-*** реагира бурно
15
0
 
2
 
! Отговори
Седя и си се чудя... преди 2 години
Бионтех се похвалиха в началото, че за два дена са направили на компютър генномодифициран шип на коронавируса, за да го вложат във ваксината. Чудя се за колко дни могат да направят нов щам на коронавируса, който не се лови от ваксините. Трябва само леко да модифицират шипчетата. После трябва само да го пръснат с аерозол на един пазар в Индия (или Китай) примерно и играта започва наново. И не само Бионтех, а всички които бълват иРНК ваксини. Седя и си се чудя...
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега лятото като пуснат туристите ще го разнесат навсякъде.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А този индийски щам не се ли лови от ваксините?
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън обеща на американците връщане към нормалността за ваксинираните. Щеше да е много добре, ако беше истина. Сега ще дойде индийския щам и всичко от начало. Но това не е най-лошото, не се знае какво ще се случва с човечеството. Някои богатеят, други ги фалират и хората умират и не само от ковид, а от невъзможност за лечение на други заболявания. Това с ковида беше възможно най-лошия сценарии за живота ни. Дано някога всичко това приключи.
11
1
 
5
 
! Отговори
ситуацията накратко преди 2 години
Отново се сетиха малко късно ,да спрат полетите от Индия.Носят се слухове,че в Лондон е пълно с новозаразени с индийския щам и че ваксинирани с две дози ,също го прихващат и умират в болниците..Няма официална инфо по въпроса..Всъщност пълно-ваксинираните се приканват да си бият и трета доза,та дано да им помогне.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не бъдат издирени тези,които пущат щамовете и главно техните господари и имсе извият вратовете и унищожат банките и корпорациите,щамове ще има до пълното унищожение на Свтовното оФчество,добре оформящо се като немислещо стадо!Друг начин за прекратяване на този ужас без край няма!!!!!!!!!!А след всяко ваксиниране,степента на затъпяване на стадото ще се повишава,както и стерилизацията му,която му е сигурна!!!Така след максимум две стерилни поколения,планът за "златен милиард" ще бъде из
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърчетата нещо нещата станаха дежа-ву.В Англия над50% вече са ваксинирани и кво става ръст на заболелите и пак слагане на рестрикции!За какъв ч-е-п ви беше тогава да се ваксинирате .То може да измислят на две седмици все по-страшни щамове и пак локдауни ,простотии.И пак да ви боцкат до дупка!Какъв е смисъла тогава !Да ви кажа ли ,подготовката за Новия световен ред!Няма да притежавате нищо и ще сте щастливи!Дали ще се казвате ваксъри или овце все тая ,няма разлика
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдааам явно всички тунинговани щамчета ще си ги получаваме от Англия...
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия кривозъби британи излязоха мноу кухи
6
2
 
13
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Щамове ще има с години докато не отслабне от самосебе си или докато тези които го пуснаха не постигнат целите си
5
4
 
15
 
! Отговори
Циркът продължава! преди 2 години
До месец и тук ще достигне този нов щам и пак психясване,затваряне и фалиране!
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия тъпите албионци ги клатят по пълна програма
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До еееАма "нова мутация". Само гледай, сега ще се окаже, че заради нея "ваксината" не лови. (А не понеже е безполезна).
2
5
 
20
 
! Отговори
еее преди 2 години
нали масово се ваксинираха *** ?
1
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Седя и се смея. Приказката за ковид е толкова предвидима. И сюжета е толкова очевидно подреден. От секундата, в която излезе историята с "индийската мутация" знаех че означава пълен рестарт на ковипсихозата, и съответно и рестарт на ковиваксата- понеже "нова мутация". Като игра на "не се сърди човече" - току що англичаните ги бутнаха обратно на изходна позиция.