Училище в Белгия рухна, петима работници са загинали

Сградата е била в ремонт
20 юни 2021 14:38, Ния Христова
20
Училище в Белгия рухна, петима работници са загинали
Снимка: БГНЕС
Петима чуждестранни работници са загинали при рухването на училище в Белгия. Сградата била в ремонт. Все още не е ясно причината защо сградата се е сринала.
 
Цяла събота пожарната и бърза помощ в град Антверп търсиха жертвите под отломките, като за целта използваха дронове и кучета. В края на спасителната мисия всички загинали бяха открити и разпознати. Петимата загинали са от Португалия, Русия и Румъния.
 
Има и ранени. Четирима от тях са в болница. 
 
От българското външно министерство уточниха, че засега няма данни сред пострадалите да има българи. Случаят се разследва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
До Ния от CAT преди 2 години
Ния!Антверпен! Градът се казва Антверпен. На български. Мойто момиче. Ти обща култура нямаш ли? Никога преди днес да напишеш статията ли не го беше чувала тоз град?! Вие не четете ли, не слушате ли? От кои източници черпиш, Ния?! Най-малкото да го беше проверила как му казваме на български. Защо си мислиш, че светът започва от теб и интерпретациите ти, Ния?
11
0
 
2
 
! Отговори
Жалко за... преди 2 години
..загиналите работници / които със сигурност ще бъдат изкарани за виновни/, но нека кажа, че и с просто око се вижда надграждането на последния етаж на школото с един непропорционалено висок обем, модернистично опасан с рехава конструкция от презредово укрепени елементи и без видимо наличие на стоманобетонен скелет, вързан във височина с укрепителни пояси. Това, ако е така, е тотална неграмотност. При най-леко земетресение подобна конструкция драматично се срива над стотици деца в сградата...
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама на български език този град се нарича Антверпен. С преписване само сте абсолютни калинки. Да, на английски е Antwerp, но тук сме приели не английското, а тяхното си Atwerpen. Дори да приемем другият им официален език (френски), ще бъде Анвер (Anvers).
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак добре, че не са били бългри, мизерна България е депо за евтини черноработници на цяла западна Европа. За западно европейците и последния арабим или африканец стои много по високо в социалната йерархия от презрените българи, а българите се загрижили за мигрантската политика на Белгия докато слугуват на белгийците.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тука долавям дългата ръка на МасквА, нали тъй е модерно да се каже? Може и служебното правителство нещо да е направило
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е сега няма ли троловете да кажат ,,Е гати ска паната държава !Герб са виновни!
6
1
 
1
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ТАКА Е КАТО Е СТРОЕНА ОТ АЛЖИРЦИ И МАРОКАНЦИ И ПАК МНОГО Е ИЗДЪРЖАЛА
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белгийците нямат ли си работници, та чуждестранни работници им правят ремонтите? Белгия е много гъсто населена страна, защо си нямат работници?
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом е ремонт са решили да вложат материали от новите които за нищо нестават. Уж олекотени уж здрави и в един момент всичко се срива. Имам строителна бригада с която извършвам строителство и ремонти и никога не ползвам от най новите материали. Те не са за строителство а само за пълнеж. За декорация стават но за сериозно строителство не. Тези строители не са ли са се запознали в подробности с тези материали и за какво се ползват. Бог да ги прости. Дано други не направят същата грешка.
3
3
 
7
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 2 години
Видими Резилтати! Европа в 21-ви век!!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
евтина работна ръка бол!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали уж сега я строяха какво стана?