Фон дер Лайен за унгарския закон за ЛГБТ общността: Това е срам!

България не подписа декларацията на ЕС срещу законопроекта
23 юни 2021 21:03, Анисия Иванова
171
Фон дер Лайен за унгарския закон за ЛГБТ общността: Това е срам!
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се възмути относно новия унгарски закон за ЛГБТ общността. На пресконференция тя заяви:

„Този унгарски законопроект е срам. Инструктирах отговорните комисари да изпратят писмо, в което да изразят правните ни опасения преди законът да влезе в сила. Този закон очевидно дискриминира хората въз основа на тяхната сексуална ориентация. Той противоречи на основните ценности на Европейския съюз - човешкото достойнство, равенството и спазването правата на човека.

Няма да правим компромиси с тези принципи.

Още по темата

Казвала съм го и преди - вярвам в Европейски съюз, в който всеки може да бъде себе си и да обича, когото иска.

Вярвам в една Европа, която приветства многообразието. Ще използвам всички правомощия на Европейската комисия, за да гарантирам, че правата на всички граждани на ЕС са гарантирани. Независимо кои са и къде живеят в Европейския съюз.“

Миналата седмица унгарският парламент одобри законопроект, който забранява разпространението на материали в училищата, за които се смята, че насърчават хомосексуалността или промяната на пола сред непълнолетните. Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан заяви, че иска да защити традиционните християнски ценности срещу това, което смята за ексцесии на западния либерализъм.

 Унгарският президент, бивш депутат от управляващата партия Фидес, се очаква скоро да подпише законопроекта.

Вчера 14 европейски държави подписаха декларация, която осъжда Унгария заради инициативата.

България не е сред подписалите декларацията. От Централна и Източна Европа само Литва, Латвия и Естония подкрепиха документа, скрепен с подписите на министрите на външните работи и по европейските въпроси на Германия, Франция, Белгия, Люксембург, Нидерландия, Ирландия, Дания, Финландия, Испания и Швеция. По-късно към текста се присъедини и Италия.

В текста се призовава Европейската комисия да използва правомощията си да осигури прилагането на европейското право, включително като подаде иск срещу Унгария в Съда на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фон дер *** , ти и ЕС сте срам за света ! Ликвидация !
118
0
 
2
 
! Отговори
отговор преди 2 години
До аз 147България не е сред подписалите декларацията.Първо чети и след това пиши, не се прави на чукча-писател!
117
0
 
11
 
! Отговори
Жожо преди 2 години
Фон дер Лайен газ пи.ае....
116
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не на ЕС И НАТО!КАКВО ПРАВИМ ТАМ?САТАНИНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ!
115
4
 
10
 
! Отговори
аз преди 2 години
Защо България е подписала декларацията която осъжда правото на унгарците да избират какво да се изучава в училищата им? Това също е изконно право на демокрацията и ЕС нарушава това право!Твърдо подкрепям Орбан в този случай
114
2
 
37
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Кой пречи на обратните да си се обичат? Защо трябва да го дефилират? Има мъж и жена, останалото е извращение. Прави са унгарците. Не трябва да се пренебрегват ценностите.
113
28
 
0
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Няма страшно. Няма проблем, защото те сега унгарците ще измрат масово в най- скоро време тъй като неспазват дистанция на стадионите и гледат футбол без маски.
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 140Все пак са три - мъжки, женски и Интерпол ;)
111
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жо Уру псия фон дер Лай , истинските европейци и българи, НЕ споделяме твоите антиморални, античовешки и антисемейни "ценности". Моля ви да си ги заврете в гъ за и да оставите Унгария да си пази обществото и морала, точно както го правят. Те останаха единствените в ЕС.
110
30
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
закъсняло...но унгария заради циничният и нагъл орбан вън от ЕС...заради неспазване Договора за присъидиняване...а да ви видим колко сте Справедливи!колко сте независими!колко и как отстоявате Съществуването на прекрасната и човеколюбива идея...ЕС!та чакаме???
109
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
вие финансирате...този Свят,през нашите данъци...пряки и Косвени...вие заради властта удобно "премълчавате"несправедливостти...дреме ни за сексуалната ориентация на когото и да било...но е така в здравеопазването,в съдебните системи,в образованието,в социалната сфера,в сферата на екологият...утре няма да имаме въздух за дишане...вода за пиене...това е геноцид...убиство на Света и децата ни!!!е ви го позволим!!!и сме милиярди!!!
108
22
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
обаче ги финансирате...кога ЕС ще прекрати договара за присъединяване с държава като унгария...нагло и унизително не спазваща договора,до кога ще ви е страх?Кога ЕС политик ще изрече...унгария не спазва договора и...е уволнена...толкова е просто...спирате парите и отношенията...време е, останалото е насърчаване на подобни престъпници...и сте съучастници...милиарди го виждат!!!Президента Байдън...даде оценка на путин...Вие Кога???
107
14
 
8
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Предлагам да си направите услуга, че и на нас, европейците. Излезте от ЕС и се пишете към Обединените Арабски Емирства. С тях делите една ценноста система. Диъл?
106
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог няма да прости ЕС, а ще го унищожи. Апропо, Лилит никога не е била по мъж от Адам. А просто единствената грешка на Бог, както и женските проекти въобще.
105
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам е, да, но тя, а не закона.
104
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бог да прости ЕС "И какво общо има джендърлъкът с просперита? Съвременната цивилизация е създадена от белия хетеросексуален мъж" Има, щото сте мишки, но давате акъл на лъвовете как да ловуват. И вие сте бели хетеросксуални мъже, но за НИЩО не ставате. Заради ВАС ще си отиде цивилизацията, не заради ЛГБТ, защото сте се родили във времена кгато ВСИЧКО ви е дадено и сте ИИМПОТЕНТНИ (морално, умствено и духовно).
103
1
 
31
 
! Отговори
преди 2 години
Ако всеки може да бъде себе си и да обича когото си иска защо непрекъснато ни се натрапват хора с определена сексуална ориентация ?
102
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре бе, тъмни балкански субекти, поведете Европа към просперитет! Обаче НЕ МОЖЕТЕ, защото сте всичко, което един нормален евроепеец не е и не иска да бъде!
101
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унгарският закон забранява разпространяването на материали в училищата. С какво пречи той всеки да обича когото си иска?
100
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оффффцо, вземете си големия политик и държавник от ромски произход от село Банкя, да ви "оправи" вас и вашата държава! Ало Урсула...?