Европейските лидери обсъждат санкции срещу Беларус

Възстановяването от пандемията в дневния ред на Европейския съвет
13
Европейските лидери обсъждат санкции срещу Беларус
Снимка: Pixabay

Санкциите срещу конкретни икономически сектори в Беларус, отношенията с Русия и Турция и възстановяването от пандемията ще бъдат основните теми, които европейските лидери ще разискват на срещата си в Брюксел, която ще се проведе днес и утре.

Срещата на върха на ЕС ще започне с размяна на мнения с генералния секретар на ООН Антонио Гутериш за предизвикателствата в глобален мащаб. След това те ще обсъдят развоя на ваксинационната кампания срещу Covid-19 в ЕС, както и задействането на дигиталния сертификат за улесняване на свободното движение в Общността. Същевременно те ще обсъдят опасностите от мутациите на коронавируса, както и подготовката за бъдещите кризи.

Държавните и правителствени ръководители ще одобрят целенасочени санкции срещу определени икономически сектори в Беларус, които по-късно ще бъдат подробно разработени от Съвета на ЕС, допълва БНР.

Останалите теми на тяхното внимание днес ще бъдат също отношенията с Русия и Турция, миграцията и нейните маршрути, за да се облекчи натиска върху външните граници на ЕС.

В четвъртък те ще обсъдят плана за възстановяване от пандемията, а към края на срещата към тях ще се присъединят президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард и на Еврогрупата Паскал Донъхоу.

Президенът  Румен Радев ще представя България на заседанието на Европейския съвет

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Беларусес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
700 безделници нямат работа и се чудят как да запълнят времето какво ще усетибеларус от санкциите нищо китаи и русия са насреща губим ние дребните защотони секна търговията и бълг фирми страдат от измишлъотините на сащ
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия и Беларус се пазят от Западна Европа и САЩ...................... Западна Европа и САЩ ще ги ограбят като африканска страна или латиноамериканска страна............................ Ще сложат прозападна диктатура и диктатор, който да продава Русия и Беларус на западните концесионери и корпорации.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западните фашисти окупираха Западна Украйна, Балтийските протекторати. Искат да окупират Беларус. Те работят по плановете на Добрия Хитлер. Целите са да окупират нефтените и житните полета на Русия.
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белорус е като Северна Корея, но в Европа.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А срещу България кога...???
6
4
 
5
 
! Отговори
СССР преди 2 години
България вън от ЕС и НАТО!!!Присъединяване към Руската Федерация!!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Нямат ли си друга работа да стегнат ЕС - бедните държави да започнат да вървят нагоре"------------------------------------------------------------------------------------------------------------Подобни мисли са Фата Моргана. Излъганият мат'рял е заблуден, че Гопниците са го прибрали не за да го оберат до шушка и да го оставят да барбочи в кaлтa в ролята на плацдарм, а да го стягат, стабилизират и обогатяват.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лесно им е на европейските лидери да обсъждат санкции срещу Беларус. Много по-трудно е да проумеят думите на руския политолог Марков, казани вчера по повод на нарушаването на руската морска граница "За официален Лондон лъжата в отношение на Русия стана жизнена норма. Британия се управлява от авантюристи с дипломи от най-добрите ВУЗове, но с психологията на гопници*"-----------------------------------------------------*Мутра, нападаща в тъмни кьошета и отнемаща парите или живота.
3
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
САНКЦИИ КОЛКОТО ДА ЗАЛЪЖАТ СВЕТА, ЧЕ ИМА САНКЦИИ
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тия вече нищо не става.
1
2
 
12
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
ЕС и нато в плитък !