70% от пълнолетните в ЕС с по една доза ваксина този месец

Говорител на ЕК призна, че първоначалната цел не е постигната
27 юли 2021 14:58, Елка Василева
91
70% от пълнолетните в ЕС с по една доза ваксина този месец
Снимка: архив, БГНЕС

До края на юли 70 на сто от пълнолетните граждани на ЕС ще са получили по една доза ваксина, съобщи днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя допълни, че това изпълнява поставената от ЕС цел, въпреки че първоначалните заявки на комисията бяха до края на юли да бъдат ваксинирани изцяло 70 на сто от навършилите пълнолетие. Фон дер Лайен добави, че напълно ваксинираните в следващите дни ще достигнат 57 на сто.

Председателят на ЕК призова всички, които имат възможност, да се ваксинират, за да предпазят себе си и останалите. ЕС ще продължи да осигурява необходимите дози, отбеляза тя.

Още по темата

По-рано този месец Фон дер Лайен бе заявила, че ЕС има достатъчно ваксини за пълна имунизация на 70 на сто от хората над 18 години.

Комисията отчита, че в отделните държави от ЕС мащабът на имунизационната кампания е различен, като в някои страни целта за 70 на сто напълно ваксинирани пълнолетни граждани е постигната.

Говорител на ЕК призна на пресконференция, че първоначалната цел не е постигната и работата трябва да продължи. ЕС разполага с необходимите количества ваксини, ще помогнем на държавите за разяснителни кампании, посочи той. Според него досегашните данни са "истински успех".

Истината е, че работата не е свършена и целим пълното ваксиниране на 70 на сто от навършилите пълнолетие. Важно е държавите, щом получат дозите, бързо да ги поставят, това зависи от тях. Винаги сме казвали, че е необходима пълна ваксинация, не сме постигнали заложената през януари цел, добави говорителят.

Той не посочи нова цел за мащаба на имунизацията на фона на оценките на учени, че ваксинираните трябва да бъдат над 70 на сто, за да бъде преодоляна пандемията. По неговите думи разговорите с Вашингтон за допускане на ваксинирани европейци в САЩ продължават, макар засега да липсва яснота кога и как ще приключат. ЕС реши на 18 юни ваксинираните граждани на САЩ да получат право да пътуват до Европа по несъществени поводи.
/БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
до 44 преди 2 години
глупости, откъде го взе тези статистики хаха ***
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това щерката на Хитлер ли е ?
70
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Справедлив и Свободен Свят!!!
69
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
е с рестрикции,отнемане на Свободи...отричане на ценностите около които е създаден Съюза няма начин...обричате го на разпад...от алчност,глупости зависимости...или пък путин плаща добре...Човечеството ни ще осигури Справедлив и Свободен Свят за децата си...бъдете убедена...Армагедона през които трябва да минем нейзбежно...наложен ни от вас...не е проблем...политиците и олигарсите ще го отнесете...прочетете Историята на Човечеството ни...няма пари и армии...само Ценности!!!
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъжът на Урсула е взел по малко пари от очакваното!мъка! Дано ЕС се разпадне скоро!
67
0
 
10
 
! Отговори
ЖИРАФ преди 2 години
"Говорител на ЕК призна на пресконференция, че първоначалната цел не е постигната" - ами... моята цел е товорителят на ЕС да си натопи главата в каца студен зелев сок... Също не е постигната.
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евроробите защитават господарите си, дори когато ги пращат на смърт.
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На народа ще му писне и ще започне да отстрелва всички такива корумпирани политици и така бързо ще се реши въпросът за процентите ваксинирани и неваксинирани ,както и за вакс-паспортите и пропуски
64
7
 
6
 
! Отговори
Примоция преди 2 години
Играй и печели с Националната COVID томбола!Участниците с най-много поставени ваксини имат невероятен шанс да спечелят седмичната ни награда - машинка за подстригване с приставки.Какво чакаш?Не изпускай момента,трупай ваксини и печели!Внимание!Количествата на ваксините и наградите са ограничени.
63
6
 
3
 
! Отговори
statistic преди 2 години
Около 70-те процента са. Там некъде са. Нема да се плашите че от стреса ше дадете фира.
62
2
 
4
 
! Отговори
45Г преди 2 години
Имам приятел в Германия..уж не задължително ама луди ги направиха,тука не може, там не може..отделно ПЦР тест си признават някой болници само техния,бъхта 35 км за тест и обратно. И от принуда се набоцкали..за добро л ие за зло ли е незнам..но така ще принуждават..А то йсе отърва от лапите на рака преди години..сега...незнам...тъжно.
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който останат продължават 3,4,5,6,7 и тн ваксини и така до края на светаааа
60
1
 
4
 
! Отговори
70% борба с затоплян преди 2 години
План изпълнен до пет години 70% чао от земята
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая ваксинира ли се с безвредната Астра Зенека или се ослушва?!
58
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гордея се с българите доказаха,че са най-умни в Ес
57
11
 
8
 
! Отговори
Тъжно преди 2 години
Ромите н е се ваксинират и не им пука значи са по умни от българете
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алооу ваксинираните дадоха ли ви безплатни чували или ще си ги купуватте????
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксаните хем си платихте хем ще *** честито
54
4
 
10
 
! Отговори
ЧЕСТИТО преди 2 години
70% ВАКСАНИ ЦЕЛТА Е ПОСТИГНАТА С ТОЛКОВА ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛИ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА
53
3
 
0
 
! Отговори
Менто преди 2 години
Пуцай куме.!.