Папата: Гладът е нарушение на човешките права

Има храна за всички, а на мнозина им липсва парче хляб
27 юли 2021 12:35,
48
Папата: Гладът е нарушение на човешките права
Снимка: БГНЕС

Гладът е нарушение на човешките права, заяви папа Франциск.

Той направи обръщение към участниците в подготвителната среща на високо ниво за хранителните системи, която бе открита в понеделник в седалището на Организацията на обединените нации по храните и земеделието (ФАО), предаде ТАСС.

"Ние произвеждаме достатъчно храна, за да нахраним всички, а на мнозина им липсва парче хляб. И това е истински срам, престъпление за нарушаване на основните човешки права. Отговорност на всеки е да премахне тази несправедливост чрез конкретни действия, прилагайки подходящи политики на международно и национално ниво“, се казва в обръщението на папата.

Още по темата
Главата на Римокатолическата църква е категоричен, че за да се осигури спазването на всички човешки права трябва да има нулев  глад. За това не било достатъчно само производството на храни. Трябвало да се промени и манталитета на хората.

Премиерът на страната Марио Драги отбеляза, че хуманитарните въпроси са в основата на председателството на Г-20.

Драги говори за неприемливостта на глада и увеличаването на броя на гладуващите в своето встъпително слово. Той отбеляза, че хуманитарните въпроси са в основата на италианското председателство на Г-20.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сатана или т.нар. папа, а изнасилването на малолетни деца не е ли? Че в твоите покои това май е често срещано занимание.
29
0
 
1
 
! Отговори
!!! преди 2 години
Изхвърлт се тоновое храна. А това не е редно. Вместо да се унщожават може да се насочат към райони с гладуващо население. Разбира се това трябва да стане в срока на годност на храните. Но храна, за производството на която са вложени толкова ресурси просто да се унищожава си е престъпление,
28
2
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
До анонимен 37 : Признавам, хапвам си добре. Преди два часа изядох за обяд колкото индийско село за месец. Всяка стотинка ми е изкарана със собствен труд, и обложена с данъци. Смяташ ли че трябва да изпитвам чувство за вина заради това? Тия утопични комунистически теории ги пробутвай някъде другаде ако обичаш. Който иска да яде - си намира работа.
27
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Така е, но шепа хора оставят мнозинството да гладуват. Тази шепа от хора заграбват всички възможни ресурси и преяждат, а останалите хора умират от глад.
26
3
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
До Анонимен 35 : Даже им е малко на гореспоменатите. Първо да се научат че правата им свършват там, където започват правата на околните. Никой няма да ви търпи да сеете зарази заради личното ви удобство. Никакви права за егоистите.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А насилственото ваксиниране, насилственото затваряне в къщи, насилственото носене на маски, пръскането на протестиращите с водни оръдия и сълзотворен газ, недопускането на хората до магазини, спортни и културни прояви какво точно е? Сигурно е спазване на човешките права, според папата.
24
1
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Католическата църква от столетия тъне в разкош, докато подопечните и мизерстват. Лицемери от класа.
23
3
 
6
 
! Отговори
Така де преди 2 години
Умират много хора от глад, а големите организации само ваксини и пари ги вълнуват. В сравнение на бройките на ден писани уж ковид жертви, защо не пускат на ден брой умрели от глад? Защото ще е много страскаща и неудобно истина!
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гладът е нарушение на човешките права - каза папата, който е най богатия на тази планета.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
a ti si narushenie na Bojite zakoni, Satana!
20
0
 
13
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
То и горенето на клада е нарушение на човешките права, ама не виждам ТАЗИ църква да е особено загрижена за това.
19
0
 
10
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Така е, ама поне на мене безплатен обяд, никой не ми дава!
18
0
 
1
 
! Отговори
Селянин с Колело преди 2 години
Черния папа йезуит получава тръпки знаейки колко хора умират от глад по света. Разпуснатият Тамплиерския Орден първо се присъединява към Ордена на Калатрава, а след това се превъплащава в Йезутския орден. Англия спасява Йезутския орден от унищожение, когато Ватикана взаимно с много Европейски държави започват гоненията над Орденa. Благодарение на чаветата от Англия, Йезуитите успяват да инфилтрират Ватикана след падението на Наполеон. Всеки Папа, който преследваше Йезуитите беше убит от тях.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, според Папата, едни етноси само да се плодят като насекоми без да работят, пък други хем да работят, хем да носят морална и финансова отговорност за не работещите като им доставят храна, вода и други екстри... Хайде, бе. Когато намалят раждаемостта в райони, известни с глад и болести - тогава да ми говори бла...бла. Ватикана е достатъчно богата, след векове кражби и грабежи, за да се погрижи за гладните в бившите испански, английски и холандски колонии в Африка, Азия и Арабските страни...
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, това му е работата на папата - да бъде популист (че и комунист по някога).
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаш "право" над плодовете от чуждия труд. Защото изработеното е тяхна собственост над което ТЕ имат права. Вярно, икономиката е силно изкривена от спекула, която самата нарушава правата на хората да участват свободно на пазара. Решението обаче не е да вземем от произвеждащите, че да даваме на другите. Решението е да вземем главите на тези отговорни за изграждането на тази система. А папата да не се обажда много-много от златният си трон.
14
3
 
12
 
! Отговори
българина преди 2 години
папата не е прав, но не е грамотен, прощавам му. кога животните се размножават повече, като са нахранени или гладни? точно най гладните държави се плодят като въшки, явно проблема не е в храната а в НИВОТО НА ЕВОЛЮЦИЯТА ИМ, което е съвсем др проблем и не е наш. като им пращаш храна наготово, просто идват на талази и си я вземат диретно сами. думитр труд и зор не са им присъщи.
13
1
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Попа взема 45 милиона държавна субсидия какъв глад го гони :)))
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А французите на които няма да им изплащат заплати ако не са ваксинирани къде са им правата? Нямаш право да умреш от ковид но имаш право да умреш от глад!
11
1
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Поп гладен не съм видял... защо риве :)))