"Пфайзер" и "Модерна" вдигнаха цените на ваксините си за ЕС

Европа иска да ваксинира 70% от населението си до края на лятото
Обновена: 2 авг 2021 14:47 | 2 авг 2021 14:47, Нели Христова
96
"Пфайзер" и "Модерна" вдигнаха цените на ваксините си за ЕС
Снимка: БГНЕС

Pfizer/BioNTech и Moderna са повишили цените на ваксините си в последните си договори за доставка на Европейския съюз, съобщи вестник „Файненшъл таймс“.

Новата цена за ваксината на BioNTech/Pfizer е била 19,5 евро в сравнение с 15,5 евро преди това.

Цената на препарата на Moderna вече е 25,5 долара спрямо 22,5 долара преди. Европейската институция за лекарствата заяви миналия петък, че блокът вероятно ще получи още 40 милиона дози ваксина Moderna до октомври.

Европейската комисия заяви миналата седмица, че ЕС е на път да ваксинира напълно 70% от възрастното си население до края на лятото.

Като цяло 57% от хората над 18 години вече са напълно ваксинирани в 27 държави, заяви шефът на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. Тя предупреди, че хората не бива да намалят предпазливостта си, тъй като "много опасният" вариант Делта все още е заплаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Доктор Ху.. преди 2 години
Ако не си ваксиниран има вероятност около 2-3% да получиш усложнения при боледуване от коронавирус и да уммреш и около 97% да ги изкараш в лека форма или безсимптомно ....... АКО си ваксиниран , има вероятност 2-3% да не успееш да развиеш имунитет или да пострадаш сериозно от странични ефекти и около 97% ваксинацията да бъде успешна и да имаш частичен имунитет срещу коронавирус , като е под въпрос какво става при Делта и другите варианти .... НЯКОЙ МАТЕМАТИК ИМА ЛИ НАОКОЛО ДА СМЕТНЕ РАЗЛИКИТЕ?
75
1
 
2
 
! Отговори
Чичо Уйлям преди 2 години
- Дъртите не щат да мрът както очаквахме. Трябва да въведем час по-скоро 3та доза за тях.
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината за грип е платена. Защо за К19 не си я плащат? Защо се цака данъкоплатеца? Къде отидоха и 10милиард евро дето Боко взе миналата година?
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За нас бяха по 19евро от началото! Кво ни бърка?Да вземат малко за хипохондриците и да се приключва.
72
1
 
10
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
Записах се и за трета и четвърта доза. Чакам с нетърпение. Щом са безплатни- кво му плащаш!! Толкова пари ще спестя! Извадих си и кетап за това, че съм от ваксинираните- а навремето му викаха жълта книжка. И с нея също имах някои привилегии. Исках и партийна книжка за още повече привилегии, ама разтуриха БКПето
71
2
 
2
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
Сложих си вазелина и сега се чувствам блажен. Уоопс имах предвид ...ваксина. Все ги бъркам тия две думи. И не ми пука колко са вдгнали цените, защото са безплатни за нас по-умните. А ги плащат правителствата на ЕС от собствените си заплати. Тъй че избрах най-скъпата за да са съм най на далавера.
70
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Колкото повече,толкова повече!Да изпълним петилетния план за три години!Ура другари!
69
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
!00 млн дози =2 милиарда евро.Капка в морето от трилионите им общи приходи. Няма нищо по могъщо и богато от фармацевтичният Октопод.
68
7
 
2
 
! Отговори
Ваксиниран в чужбина преди 2 години
Ей, много кух народ тука! Няма оправия, нито прокопсия.
67
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия стават все по-алчни и кой знае колко години ще въртят какви ли не варианти, после ще се окаже, че докато си жив ще трябва да си слагаш техните ваксини.
66
2
 
17
 
! Отговори
Аре стига! преди 2 години
Няма "ваксина" срещу ковид и точка! И няма да има до 2024-та година. И да, аз съм абсолютно ЗА, който иска да си боде експерименталния серум, да си го плаща!
65
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
68, ти ако наистина вярваш че Бил Гейтс си е *дарил* милиардите....няма спасение за теб. Дори и училище не може да ти помогне за придобиване на най-елементарна логика. Значи според теб Гейтс е работил ден и нощ, натрупал няколко милиарда, и после ги...дарил?
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оо и познайте кой ще плаща...мхм, точно така - ВИЕ! Макарона, тая Уру псия фон дер Лай нян са за разпъване на кръст. Такава корупмирана иззмммеет никога не е управлявала Европа до сега.Значи уру псията предупредила че делта варианта бил заплаха обаче е пропуснала да каже че тези ваксини, с току що вдигнатите цени,не правят НИЩО с/у този делта щам. Как може да има заблудени овци които да не мислят с главите си и да се пързалят по стръмната *** надолу под мъдрото ръководство на престъпни политици
63
1
 
15
 
! Отговори
Тези преди 2 години
понеже са ''загрижени'' за нас... Oбаче не дават патентите всеки да я произвежда свободно тази ''ваксина'',
62
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До 61. Твое право е. Щом това не засяга мен, каквото искаш прави.
61
18
 
2
 
! Отговори
Отровител преди 2 години
Четейки "аналитичните" писания на антиваксърите считам за твърде вероятно същите да са отровени по рождение. Lol
60
15
 
2
 
! Отговори
Работническо дело преди 2 години
Антиваксърските прокоби чучунижат като джурналяци от гъзетника "Разбойническо Дело". През 70-те години наш'те даваха данни, че всяка минута в САЩ става по едно убийство, което означава, че населението в САЩ отдавна е изчезнало. Антиваксърките уйдурми са ънлимитед!
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 68: Кои са тези ТЕ, дето ги послуша и се ваксинира? Същите са.
58
1
 
14
 
! Отговори
НДРУАН преди 2 години
Това е като в криминалните романи. Зад всяко престъпление стои мотив, а той е пари.ТЕЗИ, които са облагодетелствани са и причината.
57
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите и техните тези със смехотворни претенци за аналитичност нека ми назоват кои са " ТЕ" ?! Само слушам: ТЕ,ГОСПОДАРИТЕ,ВИСШИТЕ И ПАК ТЕ,ТЕ,ТЕ.Те ги тровели,те ги редуцирали,те ги чипирали,те ги убивали,те ги скопявали...тв,те,те,те.Кои са тези ТЕ бе?Макрон,Путин,Си Дзин Пен,Байдън,Джонсън,шейховете?Най им удобен Бил Гейтс.Той защото му трябват пари,заради това дари милиардите си преди години.Как си представяте,драги антиваксъри,Русия,Китай,САЩ,ЕС да се обединят в името да ви избият?