Белгия премахва ковид облекченията за ресторантьорите

От октомври се възстановява размера на данъка отпреди пандемията
27 сеп 2021 14:47, Ния Христова
12
Белгия премахва ковид облекченията за ресторантьорите
Снимка: БГНЕС
От 1 октомври Белгия прекратява временните данъчни облекчения за ресторантьорите и хотелиерите. За това съобщиха местни медии, предаде в. Монитор.
 
От пролетта услугите в тази област се предоставяха с ДДС от 6 на сто. Правителството е взело решение от следващия размера на данъка отпреди пандемията да бъде възстановен - 12 на сто за продаваните храни и 21 на сто за напитките.
 
ДДС от 6 на сто ще се запази до края на годината при облагането на продажбите на гел за дезинфекция и предпазни маски за лице. Правителството обаче ще продължи да осигурява помощ за работата на железниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където има повече умни хора, ще си върнат живота, ние тук пак сме на опашката. Малцинствата и една елементарна част от населението се плаши от ваксините и така ще се влачи ме до безкрай
8
5
 
3
 
! Отговори
Без преди 2 години
% напълно ваксинирано население Белгия - 72,9%.Както каза някой надолу - хората си се връщат към нормалния начин на живот. Дания - махна всички мерки, в Англия на практика също няма мерки - стадионите са пълни с хора без маски и дистанция. Снощи дори в USA гледах как NFL стадионите са пълни (56% ваксинирано население). Навсякъде, къде е напреднала ваксинацията нещата се нормализират.
7
4
 
7
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 9 Кое нормално? Кой е излизал от нормалното в България? Не ни интересуват другите държави, трябваше да сте го разбрали и да смените шаблоните за пропаганда. Вчера имаше гръмки заглавия, че мерките в Норвегия отпадали, и какво излезе? Мерките които отпадат са социалната диистаниция и имат разрешение да се прегръщат. Не ни интересуват зомби нациите.
6
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като са ваксинирани 70% се връщат към нормалното и облекченията и финансирането свършват. Нормално!
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е социална държава за богатите и кръчмарите, и дива капиталистическа държава за бедните и работниците.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук гробаря си мечтае за това нещо
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
прогрес, защото нямат доценти и математици като витанов, мангър и брън и пляс, за тва ще са винаги напреднали, а в бг останали някви плашила да плашат, агитират и всяват страх и стрес и някой чака нормален живот
2
2
 
17
 
! Отговори
ХАХА преди 2 години
А тука кога?Или ще чакаме Алито кот каже?
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е тва е, който има акъл, има и икономика