Обявено е бедствено положение в южната част на остров Крит

Силните вторични трусове държат хората в напрежение
28 сеп 2021 07:23, Ния Христова
2
Обявено е бедствено положение в южната част на остров Крит
Снимка: БГНЕС

Обявено е бедствено положение в южната част на гръцкия остров Крит след силното земетресение, което удари острова и уби един човек, предаде БНР.

Седем души са получили леки травми от паднали предмети и са настанени в болница. Хотелите не са засегнати от земетресението, няма пострадали туристи. Целият държавен апарат е мобилизиран да се бори с последствията.
 
Кметовете на райони в близост до епицентъра информират, че има прекъснати пътища, паднали скали, разрушени стени на сгради, срутени покриви.
Още по темата
 
Министърът по овладяване на кризи и защита на гражданите Христос Стилианидис съобщи от Крит:
 
"Грижата ни е да настаним хората, които ще останат навън. Наблюдаваме заедно със специалистите сеизмичната активност. Осигурили сме палатки за 2500 души, храна и вода. Ще помогнем на всички, които имат нужда."
 
Силните вторични трусове държат хората в напрежение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Иво Малинов преди 2 години
Здравейте, живея в Ханя, на Остров Крит. На острова е напълно спокойно. Разрушения има по изоставени сгради или пристройки тип "направи си сам" без спазване на строгите строителни норми. Паника няма, сезонът е напълно активен. Както етите така и пострадалите са инцидентни случаи. Всичко е нормално.
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В същото време на п-ов Крим хората нямат вода за пиене, Рим е нападнат от диви прасета, А Коруня е на сол след земетресение от малко по скалАта на Фаренхайт.В Крайстчърч се молят.По-скоро молеха.