Расизмът и ксенофобията - основни проблеми за турците в Европа

Според Ердоган те се сблъскват и с дискриминация
Обновена: 16 окт 2021 19:11 | 16 окт 2021 17:55, Камелия Цветанова
75
Расизмът и ксенофобията - основни проблеми за турците в Европа
Снимка: БГНЕС

Расизмът, ислямофобията, ксенофобията и дискриминацията остават основният проблем за турската общност в Европа, заяви днес турският президент Реджеп Ердоган, предаде БТА като се позова на Анадолската агенция.

На съвместна пресконференция с германския канцлер Ангела Меркел в Истанбул, Ердоган заяви още: "Турската общност в Германия представлява наше общо богатство и носи важен социален аспект в нашите отношения".

Ердоган изрази надежда, че Меркел ще продължи да допринася за приятелството между двете страни и след напускането на поста. Турският президент каза още, че се надява, че успешната работа, която са извършили с отиващия си от поста германски канцлер, ще продължи по същия начин и с новото германско правителство.

От своя страна Меркел заяви, че подкрепата на ЕС към Турция по въпроса за нелегалната миграция ще продължи.

"Ние искаме да предотвратим трафика на хора. От ключово значение за ЕС е да подкрепя Турция в този аспект", посочи тя. Меркел подчерта, че Турция и Германия винаги имат общи интереси и добави, че това ще бъде начинът, по който ще вижда нещата и следващото федерално правителство.

След 16 години на власт Меркел се подготвя да се оттегли от активната политика по-късно тази година, но ще остане на поста си докато бъде сформирано ново коалиционно правителство, отбелязва агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: ердоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия така са си го набутали с тия турски гастарбайтери на времето,че връщане няма.Турците никога няма да се интегрират в католическа Европа.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оДговор...??? Я пак...
48
2
 
3
 
! Отговори
До анонимен преди 2 години
Напишете моля,вашето мнение за номинирането на Делян Пеевски за депутат в Търново, също така, защо Кандидат президента на Герб и Дпс, се прави,че Пеевски не съществува и не е номиниран от САЩ в тройката Магнитски,значи ли това ,че САЩ са неблагонадеждни партньори за вас в Нато,само одговор на този въпрос,ще сложи край на колебанията,кой сте вие и от какъв род сте,а не какво приказвате.
47
3
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Идеята на изказването е, че явно представителите на негроидната раса в Германия вече са повече от бялата раса към която се отнасят турците. За такава дискриминация иде реч.
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде ислямците са агресивни, нискообразовани пpи мотиви. Най-големите ксенофоби са те, този чобанин какви ги дрънка?
45
16
 
0
 
! Отговори
Моххамад преди 2 години
Всичко е по волята на всемогъщия Аллах. Едно трепване на Кудрах и падат империи, сриват се градове, морета се разделят и реки обръщат течението си. Та какво е човешката сила пред Бога? Дори на блажения Пророк не всичко е казано. Какво остава за обикновените хора? Ако е рекъл Ирадах може и Знамето на исляма да се развее над Бундестага.
44
3
 
14
 
! Отговори
Свободен Кюрдистан преди 2 години
Марс в Анадола широкогъщите
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Квадратоглавото стадо е свободна да пътува към Анадола.Никой не го спира!
42
1
 
23
 
! Отговори
Вяно е преди 2 години
по улиците на Франкфурт бели няма , а само кафеефи
41
28
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да си мюсулман в Германи е гордост и чест, скоро ще сме мнозинството тука
40
27
 
4
 
! Отговори
Турците преди 2 години
Сме бъдещето на Германистан, е не само ние , но и арабите, пакистанците, афганите, иранците, сееганити и много.др.мюслюмани тук, но ние сме основните
39
1
 
17
 
! Отговори
Мефистофел преди 2 години
Му-ха-ха, на турчин вяра да нямаш, турчин вяра няма!
38
4
 
16
 
! Отговори
дядо Поп преди 2 години
За кюрдите ниюо не се споменава Кюрдистан кога?
37
2
 
31
 
! Отговори
343fd преди 2 години
какво лицемерие от този гужал християнин не може да вирее в турция , а тез искат да превземах европа с дивата си религя табихети и мурафети.
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В белите страни расизъм няма.
35
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко не всички българи са прости като вас пишещите тук
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Bayrak kandirНикога турците не са били мутикултурни и толерантни, даже имат закон, в който ако не си с турско име, а фирмата или бизнеса, дори дюкянчето, не са с турски имена и надписи, дори и собственика, са им закривали бизнесите и хората са оставали без работа, така са се принудили да се самоасимилират, както и много други начини на асимилация, вкл. и чрез насилие, не знам дали все още този закон за имената съществува, но мисля, че съществува!
33
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последни във всички класации в Европа,но бай *** се тупа по гърдите бyлгар бyлгар
32
2
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Ксенофобията е лошо нещо, но западняците са лицемери като прекаляват с рекламите за "борбата" с нея, докато всъщност са ксенофоби до костите си... включително мразейки и унищожавайки собственото си население.
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турците не европейци нито расово, нито културни. Тумба азиатски маргинали.