Свлачища, наводнени сгради, прекъснати пътища заради буря в Гърция

Стихията засегна силно западната част на страната
Обновена: 27 ное 2021 13:58 | 27 ное 2021 12:39, Петя Славова
4

Силна буря в Гърция през нощта предизвика свлачища, наводнени сгради и прекъсна пътища, съобщава БНР. Очаква се днес следобед бурята да достигне и северната част на страната.

Силно засегнати от стихията са районите в западната част на Гърция.

Река Верга заля няколко села в област Илия. Дъжд, придружен със силни ветрове, наводни пътища и приземни етажи на сгради на остров Лесбос.

Щети има на остров Закинтос в Йонийско море. Властите съобщават за наводнени производствени предприятия и магазини, а кал и свлачища затвориха част от пътната мрежа.

По-силен метеорологичен фронт се очаква днес, който ще засегне и северната част на страната, предимно Солун и област Тракия. От Гражданска защита предупреждават да се пътува само при необходимост и то със съобразена скорост в рисковите области.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
1
 
! Отговори
Dr. Know преди 2 години
Остров Лезбос е най-западната част на Гърция!
2
6
 
6
 
! Отговори
дo 1 преди 2 години
Я земи се скрий с твоя бог бе!Кой от всичките богове а?Кой?!То поне да е един да рече човек да вярва,ама то само в Индия всеки си има бог.Безброй богове по света с лопата да ги ринеш.Утре ако кацнат извънземни и питат в кой бог от всичките вярват живущите на тази планета как ще им отговориш?А как чще обясниш,че се откриват не на 6 000 а над 13 000 години човешки кости и черепи?Те в кой ли бог са вярвали като не е бил измислен все още тогава?!
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аномалиите на природата продължавт с пълна сила. Вместо да вали сняг и времета да е меко то вали дъжд с ураганен вятър като че лие лятна буря. По всяка вероятност БОГ е намислил нещо много лошо за света. Заради тези дето измислиха третия пол и че вече няма мъж и жена БОГ ще унищоже света. Това щее второто унищожение след онова по времета на НОЙ. Трябва да се унищожат гей.ските управници които тласкат света към времето на Содом и Гомор. Докога ще търпим извратеняци да управляват света.