Студ скова Балканите, в Турция температурата падна до минус 33°С

В Албания училищата ще бъдат във ваканция заради студеното време
22 яну 2022 17:00, Анисия Иванова
33
Студ скова Балканите, в Турция температурата падна до минус 33°С
Снимка: БГНЕС

Температурата на въздуха е паднала до 33 градуса под нулата в Източна Турция тази нощ, съобщава държавната телевизия ТРТ Хабер. Най-ниската температура е измерена в източния окръг Агръ. Голяма част от Турция е в плен на снега. Метеорологичната служба обяви жълт и оранжев код в 49 града на страната във връзка с очакваните днес снеговалежи.

Привечер се очаква сняг да завали и в Истанбул, където валежите ще продължат до сряда. Температурата на въздуха ще падне още повече, прогнозират метеоролозите. Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу призова гражданите да не излизат навън с личните си автомобили и да бъдат предпазливи, информира електронното издание на в. "Хюриет".

Студ, сняг и силен вятър се очаква да властват и в Гърция от днес до сряда, съобщи гръцкият "Катимерини".
Нахлуващият към страната студен фронт ще донесе ниски температури, обилни снеговалежи и виелица. Максималните температури няма да превишават три градуса над нулата. Особено силно зимното време ще бъде почувствано в централните и северни части на страната.

Сняг в следващите дни се очаква да падне и в Егейска Гърция и Източен Пелопонес, на Крит и Додеканезите.

В Албания училищата ще бъдат във ваканция от понеделник до сряда заради очакваното студено време в страната, където метеоролозите предвиждат температурите да паднат до минус 17 градуса, съобщи "Албениън дейли нюз". Министърът на образованието посочи, че мярката е взета с цел да бъде защитено здравето на децата.
Спирането на снеговалежите в югоизточната част на Албания беше последвано от значително понижение на температурите, които варират от -10 до -13 градуса по Целзий. В страната бе отбелязана и рекордно ниска температура от -17 градуса.

Министър-председателят Еди Рама информира в социалните мрежи, че работата по почистването на заснежените райони продължава с пълна сила.

Всички национални оси, които свързват Корча с други райони от региона, са проходими. Движението към туристическите дестинации Дарда и Воскопоя е нормално и няма нужда от вериги. Дебелината на снежната покривка в градските райони е до 10 см, а на надморска височина от 1000 метра - до 40 сантиметра. Блокирани от сняг са селата от община Виткук в Корча и там службите работят за отварянето на пътя за Панарит и Щиле, информират властите. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПрав си напълно.Да допълня само че европейската част е българска преди падането ни под османско роб.ство.Тези са потомци на чисто азиатски диви номадски племена
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама някаква география учили ли сте? Източна Турция не е на Балканите, само европейската ѝ част е! После се обиждате когато дори *** ви нарича ми.сирки
27
0
 
2
 
! Отговори
Тънков преди 2 години
До Крета от БрюкселЗа това пък тук в ЕС сме свободни и демакратични.Само като ни кажат че сме демокрация ни става по топло на душите, изключвами духалките на намалим сметката за тока от 500 на 400 лв. ходим овити в одеала в къщи и сме свободни, евро и атлантически интегрирани, не като путинските азиати дето държат по 25 гр. в домовете си и ходят вътре по *** за 100лв. на месец наши пари.Там може всичко да е ефтино и в изобилие но Навални е в затвора и всички страдат -в душите си. А тук песен
26
0
 
12
 
! Отговори
пущиняк преди 2 години
До Ямболски ***,Нищо не са объркали- Турция не е само Истанбул и Анталия, като във първия град температурите рядко падат под -5 градуса, а във втория много рядко падат под нулата! Този, въпросният окръг Агри е в близост до границата с Армения и там климата е континентален! През зимата там е възможно температурите да паднат под -40 градуса, затова тези -33 дори не са и екстремно ниски!
25
16
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Нещо май сте объркали географията! Или сте объркали цифрите! Ако в Турция е -33,значи тук трябва да е - 34 !!!!!
24
2
 
1
 
! Отговори
Де живее дедо Мраз? преди 2 години
- в Харпландия!
23
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 2 години
А ти не си се научил да четеш явно и запетаите не ги виждаш ама веднага да плещиш
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе какви -33 ви гонят вие от мравката слон правите бе ай изчезвайте от тук и потърсете ще намерите истината манипулатори лъжливи
21
4
 
7
 
! Отговори
bulava преди 2 години
Къде има 500 централи в турция бе ти пиеш ли си хапчетата редовно
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глобално затъ пяване.
19
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще мръзнам, като кучета заради зелените ненормалниции.
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18 Тоест трябва да горим повече въглища за да се затоплим. Не на "зелената" сделка.
17
0
 
28
 
! Отговори
Еколога преди 2 години
А ко не знаете полюсите се местеят на 1000 години сега се местят интензивно ,но това не се казва ,щото мусаката е виновна.Няма глобално затопляне причинено от човека има глобално избиване на видовете и варварско унищожение на горите и прясната вода.В страните с корупция батериите и *** от цял свят се заравят в земята една батерия прави 600 000 литра вода токсична и не годна .Шистовия газ=екоцид.Върнете производствата по места и не разкарвайте едно плодче 15 хил мили докато стигне в супера
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да не лъжат ,има глобално застудяване,не затопляне,кухи парчета са учените
15
1
 
8
 
! Отговори
Географа преди 2 години
До Анонимен И земята не е идеална сфера, а с леко крушовидна форма..
14
5
 
13
 
! Отговори
Факти преди 2 години
50 години комунистите за всичко виниха турците сега внуците им пригласят.1916 година -8 години след обявяване на независимустта на България сме двойно по големи по територия от сега.Българите са били едни от най-многобройния народ в Османската империя (13 милиона общо от които 4 мил турци и 3 мил българи -2 араби 1 гърци.....С ПСВ братята гърци,сърби и румънци си поделят България и избиват българите-особенно гърците.
13
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко им е , като стане - 133 и Турция ще стане нормална държава!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10, ое в 15 век евреите са се погрижили за всеки рвреин да бъде замогнат. Ббългарите трябва да се погрижат така за всеки бг гражданин далеч преди средата на 21 век.
11
6
 
8
 
! Отговори
Военен брокер преди 2 години
Не лайте по комшийче ,че Путин като ни зачеше само те ще ни спасят,другите ще му мислят няколко месеца и накрая ще наложат санкции
10
2
 
9
 
! Отговори
Тодор ЖИВКОв преди 2 години
В България трябва да се създаде национална институция, която да помага на нас българите ! Трябва да няма самотни, нещастни, безпарични и задръстени българи !Също така трябва и оригинална и типично българска култура !