ЕС търси партньорство с Китай за Русия

Предстои среща на върха
1 апр 2022 13:08, Росен Стойчев
55
ЕС търси партньорство с Китай за Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС ще се опита да убеди Китай да спре своята подкрепа за Русия. Това обяви държавният секретар по европейските въпроси на Франция Клеман Бон, съобщи Фигаро.

Предстои голяма среща между европейските ръководители и китайският държавен глава Си Дзинпин. Представителите на ЕС ще са председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

"Срещата ще се фокусира върху ролята, която очакваме да играе Китай. Това ще гарантира върху Русия да бъдат приложени необходимите влияние и натиск. Първоначалната идея на срещата на върха не беше такава. Това стана по необходимост", заяви Клеман Бон.

Важно е дали Китай използва своето влияние за гарантирането на мир. ЕС опитва да получи гаранции, че страната не партнира на Русия в заобикалянето на западните ограничения.

Китай демонстрира добър диалог с Русия и приветства двустранното партньорство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: КитайсрещаЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ако не са единни русия китаи индия загиват заедно ще победят злото нареченонов световен ред доминиран от сащ
47
8
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 48 преди 2 години
Китай не са с Русия и изобщо не са против запада. Китай иска да води новия глобалистичен и корпоративен свят и да измести САЩ. Русия не иска корпоративен и глобалистичен свят изобщо. Китай не е приятел на Русия въобще! Китай ползва Русия за прокси война срещу запада. Но ако на Китай му се наложи да избира Русия или Запада финансите които Китай получава от взаимоотношенията си със запада са само около 100 пъти по-големи от тези които получава от Русия. Дори няма да се замислят за Русия!
46
1
 
0
 
! Отговори
do Отвратен преди 2 години
Тоест ако Русия им хвърли атомна бомба ли? Интересно тогава от кого ще си отвратен?
45
3
 
1
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Какво ще стане ако някоя или няколко по-специални ракети паднат в една или няколко малки държави -донори на НАТО?Моля Западните Експерти да се произнесат.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай са заедно с Русия срещу глобалния пост-запад.
43
0
 
9
 
! Отговори
Китайче преди 2 години
Дреме им на китайците за мира Дреме им на Китайците и то как. Нали Памперса иска да ги унищожава... Дори и съюз сключи със страната на Каторжниците и техните Наставници, имам в предвид Австралия и Великобритания.... А и НАТО требваше да се намесва там ...
42
2
 
9
 
! Отговори
морски преди 2 години
ДА..."Докато в Европа схващането е, че всеки отделен човек е ценен", но ние в коя Европа сме, след като човешкия живот не струва нищо?!
41
4
 
4
 
! Отговори
Емигрант преди 2 години
До тия дето пишат думата РУСОФИЛлистици ... Явно е че имате принос (макар и съмнителен) към Българския Език с тая нова дума... До тук добре - но кой ще ми обясни значението на тази думичка ... Чета ви но не ви разбирам.
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме им на китайците за мира. Важното е търговията да върви. Европа не може да разбере Азия, сред които се числи и Русия. Там единичния човек е просто цифра, никой, важна е държавата. Допустими загуби, както се изрази Путин за руснаците умряли в Украйна. Докато в Европа схващането е, че всеки отделен човек е ценен.
39
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Късно е либе за китка"ЕС се води от неумни елити с измити от пропаганда мозъци.Няма какво да предложат в геополитически план, поради зависимост от англосакски интереси. Киай е наясно с играта, и дори да направи отстъпки, няма да изпусне контрола над играта. А играта е, че с Русия е изгодно да има стратегическо партньорство.
38
5
 
2
 
! Отговори
Доган е прав! преди 2 години
Пъта на Бг към Европа е път през Босфора!
37
2
 
24
 
! Отговори
еврогей преди 2 години
Този път за Урсула ще има ли стол или отново ще я сложат да сервира напитки на гостите?
36
4
 
18
 
! Отговори
Слава императоре Си! преди 2 години
Този век е век на Азия. Колкото и да не се харесва положението на нЕкои.
35
2
 
16
 
! Отговори
Знаещ преди 2 години
Драги Русофобе нарекъл се Светозар, разбери че света се променя. Азиатските страни не искат повече да ви пълнят торбичките за да живеете вие добре. Така какво е пазар - 2 страни , продавачи и купувачи ... ЕС и САЩ са под 1 милиард купувачи. Защо точно те да са най-големите пазари ??? Та болшинството от техното население е в сферата на услугите (Германия беше изключение, беше защото с новите цени на енергията Германия не може да конкурира Китай). Индия има население над 1.5 милиарда.
34
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще "убедят" Китай със санкции, от които ще пострада средностатистическия европеец
33
2
 
29
 
! Отговори
СиДзинПИН преди 2 години
Я да видим кой ми БОЙКОТИРА ОЛИМПИАДАТА и не дойде да ми се поклони??!!!!!
32
1
 
22
 
! Отговори
аз преди 2 години
до преди две години ФАЩ търсеше начини за санкции срещу Китай. Късмет!
31
1
 
18
 
! Отговори
поредните преди 2 години
...мечти...илюзии...*** на ЕС и компания!
30
6
 
5
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Това много добре, но защо сега?
29
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще обещаели на КНР и ще се опитат да го подмамят с очаквания. Жалки еесовци. Китайският Председател е вчерашен и ще се подлъже по мекитеим китки.