Чехия напълно подкрепи България за влизането ни в Шенген

Това каза Милош Земан след срещата с Румен Радев
10 май 2022 18:00, Петя Славова
16
Чехия напълно подкрепи България за влизането ни в Шенген
Снимка: Bulgaria ON AIR

Чехия напълно подкрепя влизането на България в Шенгенското пространство. Това каза чешкият държавен глава Милош Земан след срещата си с българския президент Румен Радев, който е на официално посещение в страната.

Двамата категорично осъдиха и руската агресия в Украйна. Президентът Радев заяви, че и България, и Чехия са съпричастни с украинския народ и оказват хуманитарна помощ, предава Bulgaria ON AIR.

Той допълни обаче, че трябва да се положат усилия за постигане на енергийна независимост, а санкциите над Русия не трябва да вредят на нашите икономики.

"Постигането на климатична неутралност, без да губим нашата конкурентоспособност, е невъзможно без създаване на условия  за развитие на ядрената енергетика", заяви Румен Радев.

Затова, по думите му, ЕС не бива да допуска бързото налагане на модерни възобновяеми технологии за сметка на закриването на базови мощности като въглища, ядрена енергетика, производство на енергия от газ.

Официалното посещение на Румен Радев в Прага продължи със срещи с председателите на Сената и на Камарата на представителите на парламента на Чешката република –Милош Вистрчил и Маркета Пекарова Адамова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май няма да дочакаме еврото....
9
2
 
1
 
! Отговори
Дгхъххг преди 1 година
Не трябва да въвеждаме еврото то ще ни навреди
8
1
 
1
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 година
Шенген!? - и в него и извън него,все тая....
7
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен...авер,Земан не ме интересува,но ти възбуди любопитството ми:..-Какво е "откраднал" Радев,че го наричаш "крадец" ?...ТОЙ ли отвлече милиардите от така наречените "евросредства" ?
6
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Я!...И как така твърдят че сме се "издигнали" в класацията на свободата на словото,като ТУК не пускат "неудобни" забележки като тая,че чехите НЕ приемат еврото,стискат си кроната,но с охота ни "подкрепят" ние да се лишим от лева..?!...Нещо невярно или обидно написах ?..Ами това е факт!...ФАКТ е и че ония са хитреци,НЯМА ЛОШО,а ние смеБАЛАМУРНИЦИ,които всеки може да баламосва както си иска...И НЕ визирам Президента!!!!!!...Нещата са принципни!
5
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ами защо те само да са на
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на какъв шиш ще ни въртят в тоя Шенген ? Заличиха ни от всякъде !
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милош Земан беше купен като нашия от Путин, за щастие след започването на войната каза че е "сгрешил за русия". Нашия некадърник пак при някой русофил е отиштъл, защото други не го приемат.
2
3
 
9
 
! Отговори
След дъжд - качулка преди 1 година
То още една година и нема да има нужда!
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ЕС Троянски Кон на Путин в еврозоната не и трябва.Крив Макарон.