Унгария с голямо условие към ЕС за Русия

Страната очаква да бъдат подкрепени разходите за алтернативни доставки
16 май 2022 14:03, Росен Стойчев
26
Унгария с голямо условие към ЕС за Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Унгария настоява ЕС да покрие неговите разходи за адаптиране на доставките на страната при прекратяване на руския внос. Това обяви унгарският външен министър Петер Сиярто, съобщи Ел Паис.

Европейски представители провеждат поредица от преговори с унгарските управляващи. Разглеждат се варианти за обща позиция.

ЕС опитва да договори замразяване на руските доставки на нефт.

Още по темата
Унгарското правителство смята, че за да стане това, ще са му нужни около седемстотин и петдесет милиона евро.

Към момента липсват гаранции, че Унгария би подкрепила такова решение, дори и да получи европейска подкрепа. Страната представи няколко условия.

От там обявиха, че се опитват да защитят своята икономика, която трудно ще се справи при търсене на алтернативни доставки. Припомня се, че страната няма излаз на море и енергийно зависима от руските доставки, заради изградените съоръжения.

Унгарският външен министър Сиярто допълни, че за да се променят тези съоръжения, за да могат да преработват други видове доставки, ще са нужни няколко години и много инвестиции в различни сфери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
4
 
! Отговори
извратен русофил преди 1 година
До Анонимен 16 Пусти мерак да пиеш лосион и да караш москвич!
22
5
 
12
 
! Отговори
От народа преди 1 година
Прав е! Сноннашия Кирчо, за да се покаже пред сащ се опълчи, без дори да му мигне окото, какво би последвало за хората..... Продажник и нацист, си ти Кирчо, щом подкрепяш украинските фашисти...
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, което се става днес в Европа, няма никакъв икономически смисъл. Всичко е лъжа - има нещо гнило в непрекъснатите декламации по телевизора за наложени санкции. Има ли санкции, или има желание за санкции? Кои държави ги прилагат и кои само декларират, а бизнесът им с Русия си върви, че и прекупвачи го раздават? Непочтенност, лъжа и ограбване - ново потвърждение за европейските ценности, но ние сме по-верни от правоверните, в собствена угода на недоучени кастрати! Срамно предателство!
20
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кефят ме унгарците, защитават си интересите и не се интересуват от друго. Забележете глупостта - да изградиш тръби за десетки милиарди из цяла Европа, за да получаваш бързо, лесно, удобно и евтино газ, и изведнъж да решиш, че изобщо не ти трябват, защото искаш да си купуваш газът от другаде. Логика - никаква. Всичко което прави ЕС е напълно безмислено. Води я тази абсурдна война с Русия от 2009 г, когато прие третия енергиен пакет. ПРЕДИ КРИМ. Просто защото може. Луда дабота.
19
2
 
19
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Унгарското правителство защитава националните интереси на Унгария. И нашето правителство би трябвало да го прави. Да си припомнят клетвата, която с аположили в НС: Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Не са се клели във вярност към ЕС или САЩ, а служат най-напред на тях.
18
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Номер 15 и 16 е троянски.кон в България.Да бъде изгонен.Някой му плаща,за да пише такива коментари,които вредят на нашата държава!!!!!
17
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България и Унгария са Троянския Кон на Путин в НАТО и ЕС. Да се забрани достъп до секретна информация.
16
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Унгария и България може да станат републики на Русия и федерацията.Така изглежда всичко.
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Орбан май е забравил, че унгарците първи въстанаха против СССР :)))" И в двата случая унгарските политици защищават унгарския народ!
14
3
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 11"Орбан май е забравил, че унгарците първи въстанаха против СССР :)))" - Ц. Точно защото не забравил, сега са първите, които възстават против ЕС. Ама си про'ст да го вденеш.
13
4
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 12"... или русофили да крякат за излизане от Е.С. Нищо не дадоха Е.С. на България." - а сега де?!
12
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето така се води политика, а не американофили да се надупват безусловно пред всяко нелепо решение на Е.С. или русофили да крякат за излизане от Е.С. Нищо не дадоха Е.С. на България. Проправиха път на корупцията в лицето на миналите и сегашното правителство и превърнаха България от индустриален гигант в Европа в обикновен имигрант.
11
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Орбан май е забравил, че унгарците първи въстанаха против СССР :)))
10
4
 
14
 
! Отговори
ботев е терорист преди 1 година
ес нема кинти ще има вето
9
6
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До юиван/7"ЕС ги храни и пои тези мързеливци..." - Ц. Мързеливи са неграмотните европеиди дет гласуват ес да ги командва в замяна на субсидии... че и про'сти!
8
5
 
30
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Условията НЕ СА големи, а напълно реалистични и още по-важното: справедливи.
7
26
 
10
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Унгарците са едни от най-големите подлизурковци раждани някога на тази земя, ЕС ги храни и пои тези мързеливци от над 40 години, още по времето на СССР. Винаги са имали опцията да бъдат със Сталин и с ***, но винаги се правят на ощипани моми, я погледнете каква част от индустрията на Унгария се подпомага от ЕС, Унгарските мързеливци и ден няма да оцелееят без ЕС помощите които са брутално много, цялото им селско стопанство живее и съществува с парите от ЕС.
6
40
 
8
 
! Отговори
от Унгария преди 1 година
НАЛИ ви казах, че тук всички са наясно, че ембарго на руския нефт е неизбежно! Решено е и въпроса е затворен! Победа за Украйна и Единна Конфедерална Европа!
5
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Аз да им кажа ,че ще има санкции ако продължат да внасят от Русия!!!Толкова е просто!!!Ако не може за едни,значи за никой не може!!!
4
18
 
9
 
! Отговори
от Унгария преди 1 година
И орбан под ви опашка, ще получи пари разбира се ноооо по- малко от исканото!