Макрон избра Елизабет Борн за нов премиер на Франция

Очаква се тя да извърши важни промени
17 май 2022 11:55, Росен Стойчев
20
Макрон избра Елизабет Борн за нов премиер на Франция
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският държавен глава Еманюел Макрон избра Елизабет Борн да оглави новото правителство, съобщи Фигаро.

Борн ще заеме поста на премиер. Тя е втората жена на поста в историята на Франция.

Назначението идва след оттеглянето на Жан Кастекс.

Още по темата
Основната тема пред Борн е провеждането на отдавна планираната пенсионна реформа в страната.

Твърди се, че Макрон отдавна е взел решението да назначи жена на премиерския пост. Той е търсил кандидатура, която да е силна в социалната сфера.

Кастекс отдавна планира своето оттегляне, като чакаше провеждането на изборите в страната. Самата Борн преди е била министър на транспорта и е отговаряла за екологията.

През последния мандат Борн се справи успешно с много важни реформи, което е гарантирало, че е подходяща за поста на премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 1 година
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
12
2
 
3
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
Е вече стана явно че Макарона е из вр ате няк!! Поредната ба би ца, която да го гали по глав ич ката и да му внушава че е голям мъ жк ар!!
11
0
 
3
 
! Отговори
Венци касапина преди 1 година
Ха ха ха!А бре "хълк" ти сега Маринчо ли си или си Тишо-та да знам от кого точно да се "плаша",бре???Ха ха ха!!!пп-И тоя ссмешник тръгнал да ме плаши със ффатмаците от "Тихина",бре???!!!Ха ха ха!!!
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Венци касапинаТи ако си касапин, то аз съм Хълк :))) Варна си имат Тихина, пишеш в техния сайт ако не ти е известно :)))
9
1
 
3
 
! Отговори
Венци касапина преди 1 година
Ха ха ха!До некакъв провинциален "експерт" от варналийската периферия,бле!Скивай ся,пампораджийо-заради вас Централните сили загубиха ПСВ,бре!!!От вас стартира рухването на целия фронт от Македония до Атлантика,бре!И впрочем,световната воена история е пълна с примери където по-малобройната армия разбива по силната в началото на битката!Да живее вечно спомена за ген.Луи Франше д'Еспере превърнал войската на ЦБългария в стадо бягащо кой къде види,бре!А пък местните ааборигени се подиграват!Ха ха!
8
2
 
4
 
! Отговори
Varna преди 1 година
И какво общо има поражението в тази битка при Добро Поле, където между другото френско-сръбската армия превъзхожда българската 3 и повече пъти и като хора и като техника...Не е ли по-важно, че винаги западните държави като Великобритания, Франция, Германия са ни считали за разменна монета и буфер. Голям *** си ти. Заради такива смешници като теб сме в това състояние като държава.
7
2
 
2
 
! Отговори
Венци касапина преди 1 година
Ха ха ха!Колко трябва да си примитивен за да оценяваш хората по външния им вид,който нещо не те кефи,бре!Ха ха ха!Добре,че местните ттуземци хал-хабер си намат кво им се случи на техните "непобедими" войници при Добро поле-16.09.1918г.И кой ги преби а пък после ОКУПИРА гр.София чак до влизането в сила на Ньойския договор-09.08.1020 г.Даже има поговорка-при Добро поле яко бой,бой,бой и пак бой,а пък после Ньой,Ньой,Ньой и пак Ньой,бре!Ха ха ха!А пък ттуземците фанали да се подиграват от ззлоба!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна планираната пенсионна реформа във Франция е в зависимост на скачени съдове с отдавна затихналите "жълти жилетки". Ще има френско екшън-шоу.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно е спал с дъртата кожа? Няма нищо случайно!
4
6
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
А платената слyга на Пyтлapах какво стана с нея бе дрогаре комунисти :)))
3
5
 
5
 
! Отговори
ОФ преди 1 година
Санкционната политика на Еесовската Зона срещу Русия търпи провал. Защо се получи така? Защото еесовските лидери се подчиниха на пиндостанската доктрина, съгласно която сближаването на колективния запад с РФ е недопустимо, доколкото води до отслабване на хегемонията на Пиндостан. Народите на страните-членки на Еесовската Зона са принудени от своите правителства да плащат високата цена за съхраняване на световното пиндостанско господство.
2
4
 
11
 
! Отговори
Лили преди 1 година
Сигурно първа приятелка на жена му! Няма да е случайна, я!
1
6
 
15
 
! Отговори
Varna преди 1 година
Явно наистина си пада по по-възрастни лелки. Може тази да му е любовница и да и е обещал пост :)