Северна Македония има добро предложение за България

Буяр Османи очаква единна позиция от правителството
18 май 2022 18:11, Росен Стойчев
56
Северна Македония има добро предложение за България
Снимка: БГНЕС/EPA

Очакваме България да обяви единна позиция на правителството за преговорите със Северна Македония.

Още по темата
Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от Нова Македония.

Дипломатът обяви, че между двете страни има диалог. Въпреки това е трудно да се водят разговори без ясна единна позиция.

"Смятам, че на масата има едно добро пердложение, което е реален компромис. Вероятно там става въпрос за липса на единна позиция, която да бъде съобщена на нашето правителство", заяви Османи.

Коментира и изказване на българския държавен глава Румен Радев. Българският представител обяви, че няма да позволи македонизмът да влезе в ЕС.

Османи смята, че в българската страна има лица, които се опитват да провокират грешка в преговорите. Допълни, че други страни нямат забележки, относно реформите в страната.

Северна Македония ще се опита да изгради позитивен диалог с България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
12
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
Тези нагли наши сънародници така се държат с нас, като че ли ние имаме зор за нещо, за което ще спечелим??? Няма ЕС за макитата, а простото Киро по бързо да си хваща пътя за Канада-та!!!
40
2
 
31
 
! Отговори
Николов преди 1 година
Отречете се от безумието да сте по-различни от Българи, бъдете мъдри в намеренията си.
39
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според данните на Евростат, България е най-корумпираната държава след Косово и Босна.Не че Македония е по-малко корумпирана.Но странно е да обвиняваш в нещо други хора,като ти не си по-добре.
38
33
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой Ви казва,че Македония не изпълнява договора за добросъседство?
37
0
 
28
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Започвайте да си изпълнявате договора от 2017 година , смяна на лъжливата ви история и учебници ...
36
3
 
28
 
! Отговори
До Павел Буре преди 1 година
Защо ни е една бедна корумпирана държавицс с една трета албанци и център на наркотрафик. С проблеми с име знаме история църква. Нищото ви нищо. Благодарим Отивайте при Сърбия
35
37
 
1
 
! Отговори
Павел Буре преди 1 година
Колку болни пилци има мегу блгарчетата така што си мислат дека Македониа сака да се присоедини кон БГ...не знам по кои основи и како би станало но 99% од македонците никогаш нема да се согласни
34
0
 
30
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
алабала и нищо конкретно.
33
48
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак нещата се свеждат до "македонизма" е македонците са изгубени окончателно след ВСВ. Оттогава там няма никой който да говори за изсторическото наследство на българите, освен компроментирани имена! Така че ако искаме нещо с Македония трябва незабавно да ги признаем (свалим ветото) и с българското им име Македония (без Северна).
32
54
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижда се от реакциите- минуси и плюсове ,как общественото мнение е обработено по начин да доведе самоубийствен провал.Ако продължаваме така,за пореден път в историята ще застанем на грешната страна.Така няма да върнем Македония.Ще загубим и себе си Живее се в настоящето и бъдещето ,не в миналото.Изберете сами!
31
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти готиният,/сам се определяш като готин/този работодател,ако има нужда от хора за работа,защо да не направи компромис и да те назначи?!Винаги има поне две страни и две гледни точки.Който се мисли за непогрешим,губи.
30
0
 
34
 
! Отговори
Готин преди 1 година
"...едно добро пердложение, което е реален компромис". Та, България трябвало да направи "компромис" , за да може РСМ да започне процедурата по присъединяване. Това е същото, като утре да ида при бъдещ "работодател " и да искам да направи компромис за да ме назначат във фирмата му. Е, защо да го прави!?
29
1
 
55
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Евроуния през крив макаруния.
28
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалшификацията на история,изобщо на българската държава официално тръгва след 1945г.Чрез насилие,унищожаване на българския етнос,репресии,затвор ,мъчения,убийства.Мен ме смущава факта,че от наша страна признават новата нация след 1945 и езика.Ама това нормално ли е,точно в този период се установява македонизма и сега ония ми говорят за "самоопределение".Защото каквото и да е било преди,важно е накрая какво се случва.Нашия предател Ст.Дичев на тяхна плата точно това иска да признаем с декларация
27
5
 
60
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Османи лъже. Не допускайте РСМ в ЕС. С тия техни претенции влизането им в ЕС означава, край на българската история, писменост и култура.
26
16
 
75
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Македонците са си българи, но Османи е македонец, колкото аз съм албанец! Проблемът с рсм е, че е наполовина албанско-мюсюлманска като население и турция и сащ искат да свържат турция с албания по суша през нашата територия и през рсм. За щатите и турция ние сме враг и ***, не си мислете, че нещо добро за нас може да дойде от сащ. Държат ни бедни и гладни, чакат съвсем да се стопим като бройка преди да ни отрежат главите. След к пуснем рсм в ес, те ще обявят териториални претенции към нас
25
5
 
74
 
! Отговори
нострадамус преди 1 година
КАК МОЖЕ ДА ПОСТАВЯТ НА БЪЛГАРИЯ УСЛОВИЯ МАКЕДОНСКАТА ИЗМИСЛЕНА ОТ СТАЛИН ДЪРЖАВА В РАМКИТЕ НА СЪРБИЯ. ТЪЙ НАРЕЧЕНАТА МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАСКА ТЕРИТОРИЯ ТОВА Е ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА С БЪЛГАРСИ КОРЕНИ . ИМАЛО Е НА ВРЕМЕТО МАКЕДОНСКОГРЪЦКО ПЛЕМЕ НА МАЛКА ТЕРИТОРИЯ МАКЕДОНИЯ Е КАТО ИЗМИСЛЕНАТА ОТ АМЕРИКА ЛИБЕРИЯ-
24
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са тези смешшници югославяни. Макетата са южни славяни от неопределен произход от 1944 година. Не ги писаха в Кралството на сърби, хървати и словенци, защото бяха част от Сърбия до 1941 година. Освободихме ги 3-4 пъти вече. Още да уврат тиквешите.
23
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северна Македония са слуги на Сърбия, Сърбия е слуга на Русия, следователно Северна Македония е слуга на Русия. Русия иска да вкара Троянски кон в ЕС, за да налага вето и да спира санкциите срещу Русия. Лъжци и крадци не пускаме в ЕС. Еврошефовете да искат отваряне на югославските архиви на Скопие за репресиите срещу българите и насилствената македонизация.
22
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те,и са безкрайно нагли! Направо потресаващо нагли!