Румъния разреши добива на газ в Черно море

Страната промени своето законодателство
19 май 2022 22:00, Росен Стойчев
29
Румъния разреши добива на газ в Черно море
Снимка: БГНЕС/EPA

Румъния прие законодателни промени, които проправят пътя за добив на газ в Черно море, съобщи БНТ.

Правителството обяви, че това е основната стъпка към енергийната независимост на страната.

Още по темата
Предложението беше прието с огромно мнозинство.

По този начин се дава разрешение за работа по големия проект в румънската екватория, за който се смята, че съдържа 100 млрд. куб. метра газ. Това решение трябва да гарантира стабилността на страната.

Премиерът Николае Чука обяви, че очаква първи доставки от Черно море още през юни. Отменят се ограниченията за износ и вариантите за работа на външни инвеститори.

Представителите на кабинета очакват Румъния да се превърне във важен регионален играч. Очаква се страната да произвежда повече газ, от колкото реално ще потребява.

Излишъците ще отиват за съседни страни като България и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: румънияпарламентдобив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румънците отменят вариантите за работа на външни инвеститори. Ето това е пример за отговорна национална политика. УчИ се, Про100Кире!
24
9
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Да ходят сега нашите комунисти, на които им плаща джуджето убиец и да вдигат стачки и да правят протести пред румънското посолство. Че тези сондажи ще замърсят Добруджа. Защото точно те спряха навремето Бойко Борисов с този измислен аргумент. Иначе сега от над десетилетие вече щяхме да си добиваме собствен газ и нефт. Американците дори ни предложиха техника и специалисти за това, но явно тук наистина живеят 80% deбили с комунистическо мислене, роби на Пyтлapaх и не стана работата
23
14
 
5
 
! Отговори
смех преди 1 година
И колко газ да имат тия ше стигне за едно три години и после
22
0
 
1
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Аз се мъча да се сдържам, когато пиша. Иначе мога да ти отговоря такива неща, които не си чувал в живота си!!
21
1
 
1
 
! Отговори
Руски Гулттак преди 1 година
До 19 Ти си го написал по зле и от мен а се пънеш да ме поучаваш жалко че има цензура иначе бих ти написал доста неПРИЯТНИ НЕЩА
20
4
 
12
 
! Отговори
Сат Н преди 1 година
До Реалист.. Да не става дума за онова находище дето половината е и българско.Ако е същото,Киро право да ходи да се разправя. ----///----- На какво основание? Защото имаме Президент русофил, под лец и страхливец ли? Или защото военният ни министър на втория ден от войната извърши пропутински метеж, а сега прави русофилска партия? Или може би да се похвалим с кирките, които забиваха в колите на бежанците?
19
3
 
0
 
! Отговори
До19 преди 1 година
Какво значение има как се пише важното е намерение то
18
1
 
3
 
! Отговори
До руски голтак преди 1 година
Пише се Руъния, а не Ромейния
17
4
 
11
 
! Отговори
Руски Гулттак преди 1 година
Само със смърт ще се разкарат тия гнуссни Кому-*** няма друг начин публична смърт както направиха румънци те
16
3
 
13
 
! Отговори
Офф бее преди 1 година
Румъния пак изпревари нашите предишни с,к,а,п,а,н,я,ц,и!! И с цялото си нахалство искали да си върнат влстта. Само, когато мъртвите се върнат от гробището!!
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Отменят се ограниченията за износ и вариантите за работа на външни инвеститори." - абе общо взето ще им го добиват едни задокеански партньори. Нищо ново под слънцето те тва го искаха от десетилетие насам, ама трябваше да инсценират една война за да не им излезне на протест цяла Европа.
14
8
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Чакайте малко! Да не става дума за онова находище дето половината е и българско.Ако е същото,Киро право да ходи да се разправя.Предния път Баце сви опашка пред ЕС за находището,ама сега дано Киро излезе по-ербап от пожарникара.Все пак е бизнесмен и ,,юпи с бяла якичка''.Да го видим що може в неговата професионална свера най-после.
13
5
 
12
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
ВЕЧНА ЗАВИСИМОСТ ОТ РУСКИЯ ПУТНИК! А ТАКА! И КОГАТО СИ ИСКАТ ЩЕ НИ ВРЪТНАТ КРАНЧЕТО ДА СЪБАРЯТ ПРАВИТЕЛСТВА, НЕУГОДНИ БАТКУ! НЕ ВЪЗРАЖДАНЕ, А НОВО ПОРОБВАНЕ! ПФУ!
12
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Възраждане Разбира се, вечно ще обслужваме руските интереси, вечно ще изпадаме в зависимости, защото едни човечета като теб прибират едни кремълски пари. Всички добиват газ само ние не можем, защото някакви екоталибани с пълни джобчета с рубли, не дават.
11
6
 
20
 
! Отговори
Капитан Петко преди 1 година
Да източат и нашата газ от находището Хан Аспарух за да са доволни от руската пета колона че купуваме скъп Сибирски газ и те ще се нагушат с рубли.
10
7
 
9
 
! Отговори
До възраждане преди 1 година
Можем да доставяме и от Азербайджан и Катар и САЩ и тн.
9
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито. Румънците не са комунисти, като нас. България също има газ , но се спора нарочно да вървят руШветите.
8
5
 
10
 
! Отговори
А преди 1 година
Газта с аромат на теменужки ли ще е?
7
32
 
9
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Не на добива на газ в България!! Нека запазим страната си незъмърсена. Газ и нефт можем да доставяме от Русия, без да ощетяваме Българската уникална природа!
6
21
 
12
 
! Отговори
Бако преди 1 година
На нас ни забраняват,спряхме реакторите,нярязаха за скрап сс23,но сме евроатлантици!да ходил съм на бригада в САЩ окей съм с някои неща,но защо трябва да се ду.....ме на всякъде и да плюем по Русия......не отбирам....толкова ли можеме.костов и коня президент на трибунала.