Срещу инфлацията: Германия с месечен билет за транспорта от 9 евро

Мартин Чилев: Има единична помощ от 100 евро за всяко дете
Обновена: 25 май 2022 10:36 | 25 май 2022 10:35, Анисия Иванова
30

Германските граждани вече могат да купуват месечен билет за обществения транспорт в цялата страна на цена от 9 евро. Това е част от мерките, въведени от правителството им, за смекчаване на ефекта от високата инфлация.

"Една от иновативните мерки, която да подпомогне широката маса от хора, е билет за обществения транспорт. От 23 май бяха пуснати билетите за закупуване, засега няма проблеми. Билетът включва пътуване в цялата страна, с изключение на най-високия клас влакове. Друга ключова мярка е намаляване на данъка на горивата на минималната ставка за Европейския съюз", заяви IT специалистът в сферата на финансите от Дюселдорф Мартин Чилев за "България сутрин".  

По думите му правителството в Германия се опитва да търси начини за облекчаване на обществото.

"С тези мерки ще има облекчаване за фамилиите. Ще има единична помощ от 100 евро за хората с деца, на всяко едно дете", допълни IT специалистът.

Той изтъкна пред Bulgaria ON AIR, че първоначално е имало тревожност, но сега, може би с изключение на недостига на слънчогледовото олио, рафтовете в магазините са пълни.

"Определено се покачиха цените на хранителните стоки. Отрази се, тъй като цената на горивата се покачи, и това ескалира във всички останали отрасли, като това се отразява на обществото", посочи още Чилев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Handel преди 1 година
PS. В допълнение към долния пост - направих си труда да направя бърза и повърхностна проверка - само в Германия на 1 април 2020 са "отпуснати" 50 милиарда евро за помощи. А програмата е продължена до не помня кой месец 2022 година (което не означава че няма а бъде после пак продължена)... сметнете колко по 50 милиарда евро са "отпуснати" само в Германия.
15
0
 
1
 
! Отговори
Handel преди 1 година
Пропусна да каже че инфлацията беше стартирана от отпечатаните милиарди евро в Германия и Франция от бабишкерата и макрончик за да бъдат изплащани помощи от по 1200 евро на калпак (поне в Германия бяха по 1200 евро), за франсетата не знам. Войната в Украйна вече беше чиста спекулация но се насложи на ковидната инфлация.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Месечната карта само за София е 60 лева, а ако е и персонална е 50 лева. Явно сме по-богати от немците.
13
0
 
0
 
! Отговори
бежанец преди 1 година
Статията е грешна, аз съм бежанец от Сирия и днес си купих такъв билет за 9 евро, не само за "германски граждани"!
12
2
 
10
 
! Отговори
българина преди 1 година
социализма не беше ли лош, защо ни накархте да го разрушим? субсидията и дотацията било непазарно и комунистическо. Чакам всички седесари да се изкажат
11
4
 
1
 
! Отговори
Az преди 1 година
Тази мярка е за 3 месеца ,не се подвеждайте
10
1
 
11
 
! Отговори
do Не разбрах преди 1 година
С тази карта може да се пътува цял месец с всички видове транспорт, колкото искаш, с изключение на скоростните влакове. Ако вече си купил годишна гарта за същия период, може да си купиш 9 евро картата и после ти връщат парите за месеца от "нормалната" карта. Това ще важи 3 месеца. Целта на немското правителство до тогава е да свалят цените на горивата от преди войната. В момента са около 30 цента нагоре, а бяха около 70 отгоре до преди месец.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами то накрая пак работещия данъкоплатец ще плати разликата. Тази мярка е напълно безмислена.
8
4
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
До къде докараха продажните политици Европа?!
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ФРГ ту още през соца вземаше евтин газ и петрол от СССР . Просто те не излязоха такива неблагодарници като нас и затова се развиха индустриално но филма свърши и за тях . Китайски и южно корейски фирми им вземат пазарен дял в Русия а газа вече няма да е евтин . Ще има големи проблеми и там .
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А!))) Нали там всеки получаваше по 10 000 евро, бяха голяма работа... Кви са тея билети сега?
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
9 евро за месец а тук ти се пада около 30 евро за месец и повече после кажете че не сме и си траеме
4
3
 
14
 
! Отговори
Как тъй? преди 1 година
Санкционират Путин, а обедняват еврожендерите.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, радост! Разсипва се финансово-паричната система ден след ден! Само така! До някой щастлив ден, когато ще се пътува с билет от 0,00 евро, т.е. БЕЗплатно..... И телевизорите ще струват толкова, и сандвичите в МакДоналдс! Серзайте, другари! Дръзте тоя курс! Правилен е
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ганчониди иска по триста литра дизел на месец като компенсация за инфлацията. Да кади с двадесет годишният котор шеста употреба,но задължително тройка дизел, с издънени катализатори,че ногу бяга.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ааа,тука много крадльовци на клона,по 200евро на месец за бензин дават в ЕС тук по 25 стотинки...