Олаф Шолц: Путин няма да диктува мира

Германският канцлер е убеден, че Путин няма да спечели войната
Обновена: 26 май 2022 13:30 | 26 май 2022 13:29, Нели Христова
102
Олаф Шолц: Путин няма да диктува мира
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин няма да спечели войната в Украйна, заяви германският канцлер Олаф Шолц, като оцени, че руският президент вече се е провалил във всичките си стратегически цели.

Планът на Русия да завладее цяла Украйна днес е "по-далеч, отколкото беше в началото" на инвазията на 24 февруари, тъй като Украйна оказа впечатляваща защита, заяви Шолц на Световния икономически форум в Давос. "Нашата цел е кристално ясна - Путин не трябва да спечели тази война. И аз съм убеден, че той няма да я спечели", каза германският канцлер.

„Путин подцени решимостта и силата на съюзниците в противодействието на агресията му в Украйна“, заяви Шолц, като отбеляза, че Москва вече е подтикнала и Финландия и Швеция да се присъединят към отбранителния съюз на НАТО.

Шолц, който няколко пъти е разговарял по телефона с руския лидер след нахлуването на Москва, заяви, че "Путин ще започне сериозни преговори за мир едва когато разбере, че не може да пробие отбраната на Украйна".

А западните съюзници, които въоръжават Украйна и налагат тежки санкции на Русия, ще продължат подкрепата си за Киев, обеща той.

"Въпросът е да дадем ясно да се разбере на Путин, че няма да диктува мира", каза Шолц. "Украйна няма да приеме това, както и ние."

Шолц обаче не отговори директно на критиките от страна на Украйна, че Германия не действа достатъчно бързо при снабдяването на Киев с тежки оръжия. Той само заяви, че подкрепата на Германия за Киев ще продължи да бъде координирана със съюзниците и че няма да позволи на НАТО да се превърне в "страна в конфликта".

Украйна настоява Берлин да ускори доставките на тежко въоръжение, включително танкове "Леопард" и бронирани машини "Мардер".

Кметът на Киев Виталий Кличко също отбеляза по време на икономическия форум в швейцарския ски курорт, че "всичко работи толкова бавно" по отношение на решенията за въоръжението.

"Имаме нужда от бързи решения по отношение на оръжията, защото искам да повторя още веднъж, ние защитаваме не само нашата страна, нашите семейства, нашите деца, ние защитаваме всеки един от вас", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
2
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Велика Германия!!! След един велик политик, какъвто беше Ото фон Бисмарк, в Германия не се е раждал повече такъв. Немците са аут от световната сцена от 1945 година и това никога няма да се промени. Просто така искат Англия и САЩ. Разделяй и владей.
79
0
 
0
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Немците са разочаровали и Бандера,въпреки че приветствал и посрещнал нахлуването на Хитлер в СССР с лозунги да живее и на него и на себе си,давайки да се разбере,че като ръководител на организацията на националисти се смята за едно цяло с него,но пък Хитлервласт не дели и го вкарали в концлагера Заксхаузен до декември 1944,но със самостотелни помещение и без лишения никакви.Дългата ръка на КГБ го застига н Германия през 1959 след задочна присъда от руски съд.
78
1
 
1
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Силна увереност,че ще победят "икономическото джудже и бензиностанция с ракети",но досега немски войници не са влизали в Москва,(е веднъж минаха без оръжия,когато руснаците ги "евакуираха в Сибир")но досега три пъти руски войници са влизали в Берлин - март 1760 след първият разгром на пруската армия,водена лично от Фридрих Втори (Велики и Непобедими),1813 когато са ги освобождавали от Наполеон и май 1945 при разгрома на даскалите на Бандера.И винаги е имабо еуфория в началото.
77
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно копейките се превеждат на 25то число.
76
0
 
3
 
! Отговори
Линда галопа преди 1 година
Да им дадат по една вуду кукла на Путин от Киев и да помагат
75
0
 
3
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Изказванията на този форум ми звучат еуфорично.
74
1
 
9
 
! Отговори
Адолф преди 1 година
Шолци ти имаш други проблеми.... 80% са мешани гени в Германистан... за сега и като гледам всеки изтъква произхода си от друга страна- питай Ердоган !
73
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой ще диктува мира? Внуците на есесовци като Шолц ли?
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Победителят определя условията, докато ес са губещи
71
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че северноазиатците няма как да спечелят срещу цивилизацията!
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Олаф всичко ще направи да спечелят евровизия догодина!
69
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама как така, руските платени коментатори друго баят от сутрин до вечер :D
68
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха,няма такава вероятност русия да загуби,който твърди обратното значи не е добре с главата!
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шолци Шолци ти си ясен като бял ден, едно дрънкаш друго вършиш, ама дръж правата за сега вяра, че избори, ЕС и тн
66
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Империята на злото - агресията, която лъха от постовете ти, това че си мислиш че имаш правото да обиждаш всеки, който не мисли като теб е един ит първите признаци на примитивен индивид. Пък чак се бие и в гърдите, че бил "нормален".
65
4
 
9
 
! Отговори
До Империя на злото преди 1 година
Те така викат и тия от Карлуково! Пуста здравна система - съвсем я забатачиха, пациентите по улиците....
64
14
 
5
 
! Отговори
Империя на злото преди 1 година
До 70. Ами нормален човек съм. За разлика от мозъчно увреденото говведо като теб. Та дано и твоето семейство го посетят сибирските диваци, глу.пак.
63
20
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
До малко за политика. Ами да, малко разбираш от политика. Ако украинците сега отстъпят тези територии много скоро след това подлите рашисти ще намерят повод да нападнат и останалата Украйна. И явно не разбираш, че украинците предпочитат да умрат, но да не живеят под гнусния кремълски ботуш.
62
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин и Лавров пред целия свят се подиграха на западните лидери с бруталните си лъжи, че няма да нападат Украйна... Затова е тази реакция на всички цивилизовани държави.
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До някой. Ами като е така, защо беше цялото това безумие? Заради егото на един луд?