ЕС призова Северна Македония да действа отговорно

Очаква реални решения от македонското правителство
4 юли 2022 18:24, Росен Стойчев
36
ЕС призова Северна Македония да действа отговорно
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС приветства напредъка между България и Северна Македония.

Още по темата
Това обяви европейският говорител Ана Писонеро, съобщи БНТ.

Продължават протестите в Северна Македония. Опозицията в страната отхвърля европейските идеи за стартиране на преговори за присъединяване към групата.

"Дойде моент да се вземат отговорни решения в страната. Призоваваме всички групи в страната да действат отговорно, за дадем старт на толкова отлаганите преговори", заяви Писонеро.

Говорителят похвали идеите на Франция за старт на разговорите. Тя смята, че те отговарят на всички интереси по темата.

Македонското правителство обяви, че споразумението е приемливо. Опозицията обаче го отхвърля.

Продължава диалога по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Лъжлив Съби преди 1 година
За к'ва отговорност става дума? Вие не разбрахте ли, че всички в ЕС Сте "фашисти" - французи, гърци, българи, германци !! Няма да се учудя утре, ако подпалят нещо друго! И ще си говориме за търпимост и добросъседски взаимоотношения! Македонец-интернационалист и добросъседски взаимоотношения! УТОПИЯ!
29
0
 
2
 
! Отговори
Такива са си преди 1 година
До Анонимен9-те и на такива приличат.
28
1
 
6
 
! Отговори
Трпя Мак ама докога. преди 1 година
До Трпе МалКъде сте тръгнали ,към обединена Европа и свободната търговия бе калпаци;щом не искаш,сакаш нищо от България.
27
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
македонио македонио още сега започнаха съветите и напътствията , ще си робска страна ако влезеш в европа
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А сега да видим как ес ще действа с Македония пак ли ние ще сме виновни че те са с промити мозъци и само симолират че искат ес а гледат към Сърбия, като искат да си се съберат, да ни оставят историята и да се оправят, а Европа да се извини на България че заради едни промити мозъци ни извиваха ръцете
25
0
 
11
 
! Отговори
До Трпе Мал преди 1 година
Виж,не си сбъркал че си бил в български сайт,явно ти идва в повече,защото с години си облъчен от неистини и вероятно симпатизираш на Мицковски.Извинявай,но за нас той един изхабен артист,един *** който парадира с лъжи и посредник на удбащите.И ние имахме такъв Сидеров.А колкото до факултета в Любляна,един прекрасен град,преди време стана официално известно за какво се използва "македонистиката",и от кои и пак си е там сръбската машина и здраво работи за да ви използва.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само един път да ви вкараме в кошарата и посля яко стригане!!!
23
3
 
4
 
! Отговори
Маке преди 1 година
До анонимен 23. Видете сега брака блгари... Аман, не ни помагаите!Македонскиот народ умно рекол: Не се коле цел вол, за да направиш една шницла. Кои разбрал, разбрал.
22
0
 
14
 
! Отговори
toti преди 1 година
Я ги оставите на мира,да върви да сърба попарата си в средновековието !!!
21
0
 
26
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
Чети само старите автентични документи от Държавния български архив,всичко друго е бош лаф ,свободни съчинения на сръбската пропаганда и македонски еничари " професори",а глашатая им е измисления " революционер" Мицковски,пародията на днешния ден.
20
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макета вижте сега, единствено ви спасява това, че ви смятаме за българи, което отричате с обиди към татковината си, сами си носете кръста тогава, нема вече да ви помагаме :) То бива неуважение към нас, ама вашето преминава всякакви граници :)
19
1
 
18
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Ако напишеш буквата "ъ" която се изговаря,но не се пише заради намесата на сърбите през 1945 г. и буквата " щ" вместо " шт" ще ти е по лесно.Още ли не си разбрал,че деморализирането на РСМ чрез удбашката политика и полицейщина е само в РСМ все още.Никой друг етнос от бивша Югославия не е засегнат освен съзнателния геноцид в/у българите след ВСВ.Тито е хърватин,хърватите са съхранени,различни от сърбите и сега са напред,словенците нищо общо със сърбите,албанците,само българите са преформатирани
18
0
 
20
 
! Отговори
До Трпе Мал преди 1 година
Пак ли звездите ти говорят
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смисъла на ени.черската опозиция е да влязат в ЕС без ревизия на историята и фалшификациите ,да остане македонизма защото разбута ли се,сръбските служби поддържащи разделението ще бъдат разобличени.И техния идендитет за който много държат ще се окаже постигнат с принуда,насилие,извращения и затвори със системно зомбиране и налагане на омраза между един народ в две държави.Истината не ги устройва фалшивите,а езика,кирилицата е няма да стане.
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да си в ЕС, не требва да показваш омраза кън никоя членка, тез от безсилие с опитите си да подкупят незначителни европейски политици, взеха да си показват злобната си същност :))) Най-смешното е, че тези които скандираха за българите фашисти, са българи, не са албанци, не са сърби а българи :)))
15
0
 
1
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
От къде извади такава "гигантска" логика?
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да,де.билитет в РСМ циркове и удбащина,създала фалшивото ВМРО-ДАМНЕ.Гледам Мицко събрал млади "партизани" да бранят македонизма срещу българските "фашисти " след 70 и кусур години.Една карикатура с претенции.Няма какво друго да измислят кукловодите им да ни уязвят.Затова е крайно време да се поиска забрана на името на организацията или българското ВМРО да поиска,защото тя е организация на български революционери от БГ и географска Македония ,а Мицковски да си търси антични и прочие.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предложението е "редактирано" след като нашите продажници клекнаха. Макетата се правят на луди за пред публиката.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 10.!, а ти защо пишеш на чист български?!
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков и Макрон направиха така,че да угодят на господаря си, дъртягата байдън..