Възобновяват надбягванията с бикове в Памплона

Фестивалът "Сан Фермин" се провежда ежегодно от 6 до 14 юли
6 юли 2022 21:55, Петя Славова
11

След прекъсване от две години, възобновяват надбягването с бикове в Памплона. Традицията бе спряна заради пандемията. Фестивалът "Сан Фермин" се провежда ежегодно от 6 до 14 юли в чест на патронния светец и покровител на Навара, предава Bulgaria ON AIR.

Фиестата привлича хиляди търсачи на силни усещания от цял свят, които в сутрешните часове на фестивала се стремят да избегнат шестте бика, които се движат по криволичещия калдъръмен път към градската арена за корида. Зрителите наблюдават от балконите и от дървените барикади, поставени по трасето.

Останалата част от деня е за ядене, пиене, танци и културни забавления. Фестивалът датира от края на 16 век и е обезсмъртен от Хемингуей в романа "Фиеста", публикуван през 1926 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Мазо преди 1 година
Да се сезира съда за правата на човека. На тоя фестивал страдат не животинките а хората. Биковете се кефят а хората уж доброволно - страдат. Така се насърчава мазохизма или вече и мазохистите имат права и трябва във всеки филм или сериял да има по някой друг мазохист за да е политкоректен и отговарящ на съвременните изисквания за равнопоставеност .. ?
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
жестока работа и за биковете и бикоборците
5
5
 
1
 
! Отговори
ЦСКАт преди 1 година
Тва с биковете да гонят хора не го разбирам, но поне не е кто оня *** испански фестивал дето се замерят с домати/ХРАНА. Най-малоумната работа
4
10
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Пуснете Зеленелски пред биковете.
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само на нас ни забраняват всичко българско. Налагат ни св.Валентин, който въобще не е наш празник, а Трифон Зарезан да го забравим.
2
0
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Така е, но ставв въпрос за много пари. Идват стотици хиляди от целия свят и всеки от тях оставя значителни суми по хотели, ресторанти, кафенета, таксита........Същото е и с коридите. Иначе за испанците това е вековна традиция и не вярвам скоро да се откажат от нея.
1
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отвратително варварство и жестокост спрямо животните. 21 век!!! Европа, не амазонската джунгла!