Пожарите изпепелиха рекордно голяма площ в Европа

На първо място в тази печална класация е Испания
10
Пожарите изпепелиха рекордно голяма площ в Европа
Снимка: БГНЕС

Пожарите в Европейския съюз са изпепелили от януари досега над 660 000 хектара, което е рекорд, преаде Франс прес, като се позова на данни на  Европейската система за информация за горските пожари, водеща статистики от 2006 г.

Според данните изпепелени са досега общо 662 776 хектара в ЕС. На първо място в тази печална класация е Испания с 246 278 изгорели хектара, основно в Галисия. Следват я Румъния с 150 528 хектара, Португалия с 75 277 хектара, Франция с 61 289 хектара.

Предишният рекорд беше от 2017 г., когато към 13 август изгоряха 420 913 хектара, а за една година изпепелени бяха общо 988 087 хектара.

Изключителната суша в Европа, съчетана с горещите вълни, улеснява възникването на пожари, като тази година от подобни феномени не бе пощадена и Централна Европа, отбелязва Хесус Сан-Мигел, координатор в Европейската система за информация за горските пожари. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Европапожари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Иглолистните гори преди 1 година
горят като факли !!! Бързорастящите СИКАМОР sycamore дървета нарастват с 60 см на година и стигат до 35 м. Издържат на суша, жега и студ. Поддържат прохладен климата и не изсушават почвата както иглолистните гори.
8
0
 
1
 
! Отговори
Иглолистни гори преди 1 година
горят като факли !!! Бързорастящите СИКАМОР sycamore дървета нарастват с 60 см на година и стигат до 35 м. Издържат на сеша, жега и студ.
7
1
 
2
 
! Отговори
Веско Григоров преди 1 година
Да се срине Европа след като не ми опрощават кредитите .
6
4
 
6
 
! Отговори
necromant преди 1 година
пропуснаха думата умишлени палежи в заглавието..
5
3
 
9
 
! Отговори
Решение преди 1 година
Трябва да се въведе смъртно наказание за подпалвачите ако е доказан умишлен палеж. Началниците на НПО което плаща на подпалвачите да се изпращат на доживотен затвор. Много бързо ще спрат пожарите.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Началото на края на човечеството. Богатите имат цели подземни градове. И вместо да правят язовири , да залесяват с гори спешно планетата. Те целенасочено занимават целия свят с воини, проблеми, пускат им вируси и какво ли не друго. Само и само да не се вижда истината. Умираме, благодарение на тези ,които избираме по време на избори.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се дали мисирките в Европа редовно уведомяват "любознателните" европейци пожарите у нас.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама пак ли КЛИМАТИЧНИПРОМЕНИ како, трябва специално да го напишеш иначе не се брои пропагандата
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва ли да ревеме ?