Орбан: Очакваме продължителна война в Украйна

Унгарският премиер недоволства от обратния ефект на западните санкции
26 сеп 2022 22:40, Йоана Цонева
42
Орбан: Очакваме продължителна война в Украйна
Снимка: БГНЕС

Унгария трябва да се подготви за продължителна война в съседна Украйна. Това заяви премиерът Виктор Орбан пред парламента, съобщава "Ройтерс".

Той разкритикува остро санкциите на Европейския съюз, наложени на Русия, които според него повишават цените на енергията.

По думи на Орбан наказателните мерки на ЕС са имали "обратен ефект".

Унгарският премиер отбеляза, че по тази причина не било изненада, че правителствата в Европа падат, имайки предвид изборите в Италия в неделя, които очертаха Джорджия Мелони като първата жена министър-председател на страната начело на нейното най-дясно правителство от Втората световна война насам.

Още по темата
През юли Орбан заяви, че ЕС се е "прострелял в белите дробове" с необмислени икономически санкции срещу Русия, които, освен ако не бъдат отменени, рискуват да унищожат европейската икономика.

Унгария е една от най-проруски настроените страни в ЕС, силно зависима от руския газ и петрол. Русия строи и ядрен реактор за Унгария. Будапеща задържа един от пакетите от санкции срещу Москва, който включваше забрана за внос на руски петрол, докато не договори освобождаване за себе си.

От началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари 27-членният Европейски съюз се споразумя за седем пакета от санкции, които включват замразяване на активи и забрани за издаване на визи за руски олигарси и длъжностни лица, контрол на износа, замразяване на активи на централната банка, изваждане на руски банки от системата SWIFT и забрана за внос на руски въглища и петрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До БРАВО ОРБАН, ако Виена каже че се иска Унгария в империята, ЕС не трябва да подкрепя Унгария. Така харесва ли ти?
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очакваме унгарците да те вкарат в затвора , предател !
32
0
 
0
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Тоя, миналият месец не резправяше ли, че Русия ще бие за нула време ? Сега пък войната щяла да бъде дълга.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази лека жена е първият, който ще започне да рита умрялото куче.Бедно момче от провинцията, без особени шансове в живота, изучил се като стипендиант на Шорош. Тук въобще не се коментирам нравствените качества на Шорош. А това, че когато започнеш да плюеш по човек, който ти р помогнал, означава, че самият ти не си читава като човек,
30
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
34, след войната ЕС може и да няма. Или поне не в този си вид. Орбан си гони интересите на Унгария, а не а акушерката от Брюксел. Друга тема е, че Брюксел гласува едно, а после половината правят каквото си поискат без наказания, а на останлите (като България) им спират парите.
29
1
 
2
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Анонимен, Орбан си играе с бъдещето на Унгария. След войната ЕС вече няма да бъде толкова добричък, ще се потърси сметка, в тежката криза кой какво е правил. Какво е правила България, какво е правила Унгария. Яли и пили на трапезата на ЕС, ама с "особена"политика. Е, щом са особени, ще плащат по особена сметка. Никой да не си фантазира,че това ще продължава и след войната - ЕС да дава пари, а ние да му забиваме нож в гърба.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е пратил тлъстия пес да джафка как санкциите не работят ХАХАХХА , дълга война може и да няма защото рузия се е запътила към разпад.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приятелите на Орбан станаха най богатите хора в Унгария . Браво Орбан.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Путин си знае работата, независими как ни представят нещата в Еврогея. Въпросът е на къде ни тласка сащ начело с дъртата генеколожка ?!?
25
1
 
8
 
! Отговори
Така е ББ преди 1 година
Който сее ветрове, ще жъне урагани.
24
9
 
6
 
! Отговори
Войн преди 1 година
Войната върви по план и всички форми на НАТОвската победа. Дерзайте умопомрачени червени лешояди.
23
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Божийте искат да живеят Свободно,да си помагат,да се радват на краткият живот,децата им да са щастливи...постижимо е,ако седнем и си говорим,ако си помагаме...моГилизицята е път към Ада г-н пУтин,децата на Народите ви не го заслужават!...служите на Дявола!
22
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и да ще имате 3-та СВ...това не е блъф...дЖудже...Света ни е...ограбван,рекетиран,отнемат Свобода,бедност...това не са Божии и човешки ценности...на престъпници са,искате война...ОК!!!
21
10
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и да САЩ водят и ще водят войни в защита Свободата на мирни,очертава се и нова,и нищо няма да ги спре,САЩ са готови...а вИе?САЩ са служители на БОГ...пазят животите които е създал...БОГ,робите на дявола убиват децата си и децата на мирни...като путин и обсужващите го!!!
20
3
 
6
 
! Отговори
ББ.г-н минус преди 1 година
"самодостатъчната" ВСВ молеше за храна САЩ,за оръжия и суровини,всеки и.и.от може да провери фактите...няма "самодостатъчни"
19
3
 
9
 
! Отговори
Едуард Петров-Едо преди 1 година
До 9*! Това, какво искат американските фашистки палачи, водили 203 войни след ВСВ, няма никакво значение! Русия не ги пита, а методично ги унищожава! Русия, със своите огромни земни и военни ресурси, е единствената Самодостатъчна Държава в този Свят! Народната ни поговорка казва: ,,Пилците се броят наесен", а Руската:,,Поживем, увидим...!"!
18
6
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
не искам да ми налагат да нося рубашка...каквото и да означава...да ги носят унгрците...но да си ги платят...не през данъците на ЕС Народите!!!Унгария вън от ЕС...решителни или ни превръщате в роби на путин...,изтеглете германските инвестиции от унгария...путинн да им създаде работни,съучастници сте във военни престъпления...германци...отново!!!
17
5
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
хаха и финансираме подобен... ЕС???????????????????????????????????????????????????????????разпуснете позорният "съюз",ЕС е финансиста и подръжника на путин,Германската щази на меркел играе основна роля в опитите да отнемат Свободата на хората
16
0
 
3
 
! Отговори
Едуард Петров-Едо преди 1 година
До 14*! ,,Божието Царство не е ядене и пиене, а Правда, Мир и Радост в Светия Дух! Божието Царство е сред вас, ако имате Любов-Грижа помежду си! АМИН!"
15
8
 
7
 
! Отговори
КОрбан преди 1 година
Тоя си е жив популист като нашия Копейкин. Свалил гaштитe пред Путин но пък реве с глас за субсидии от ЕС.