Русия отново нанася удари по Запорожие

Четири ракети С-300 са ударили града
Обновена: 2 окт 2022 12:31 | 2 окт 2022 12:31, Йоана Цонева
41
Русия отново нанася удари по Запорожие
Снимка: БГНЕС

Руските войски атакуваха Запорожие в неделя сутринта. В 8:38 ч четири ракети С-300 са ударили града и предградията му, съобщава УНИАН, като се позова на началника на областната военна администрация Александър Старух.

"По предварителна информация врагът е ударил областния център и предградията с четири ракети С-300. В резултат на нападението беше унищожена промишлена инфраструктура", отбеляза ръководителят на ОВД.

Няма жертви, допълва той.

Гражданите бяха призовани да спазват мерките за безопасност и да не пренебрегват сигналите за въздушно нападение.

Още по темата
Съществува риск от повторни атаки.

"Окупаторът търпи загуби на фронта, единственото, което може да направи, е да унищожи граждански обекти", пише ръководителят на СОА и добавя, че "врагът е обречен".

Запорожката АЕЦ е най-мощната атомна електрическа централа в Европа и 5-а в света. Намира се до град Енергодар, на бреговете на Каховското водохранилище на р. Днепър. В петък директорът на АЕЦ "Запорожие" Игор Мурашов беше задържан от руски части, съобщи украинският държавен ядрен регулатор "Енергоатом". Мурашов е пътувал от централата към близкия град Енергодар около 16 ч, завързали са очите му и се смята, че е отведен в затвор в Енергодар, съобщава "Би Би Си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Е как се ползва Зенитно Ракетен Комплекс за стрелба по наземни цели? Това е някакъв нонсънс!
30
0
 
0
 
! Отговори
IOrdan Ivanov преди 1 година
Една от версиите за ПОказната ликвиdация на СССР чрез вaксинирани нарочно наркотизирани подставени нa власт в КРЕМЪЛ 1991 е разселване на руско говорящи с цел охрана на големи територии вкл в САЩ,Европа,ИЗраел,Индийския и Тихия океан с РУСКИ ЕЗИК.. Руския език укрепва полубожествената охрана на Биосферата !!!Светия дух няколко пъти се намесва активно за справяне с тежки проблеми вкл в началото на GLOBAL WORMING before 13980 years, Земята е почистена от ледникови пустини...
29
0
 
0
 
! Отговори
СПРЕТЕ ВОЙНАТА преди 1 година
ОКОЛО ЗАПОРОЖИЕ Е АКТИВИЗИРАНА ДРЕВНА ОХРАНИТЕЛНА СИСТЕМА НАРИЧАНА "ПРЕИЗПОДНЯ" ..След окупирането на Украйна от чужди диверсанти и престъпници 2014 се подаде УЖАС!!ПО ЕВРО АЗИАТСКИТЕ ОХРАНИ..Заради древни охранителни системи В УКрайна трябва да се ГОВОРИ НА РУСКИ И ДРУГИ ЕЗИЦИ ВКЛ УКРАЙНСКИ. НА руски се пдоава информация за справяне с невероЯтно трудни проблеми НЕСЪЗНАТЕЛНО..Подобно е положението с АНОМАЛНО АКТИВНА ЗОНА "ПРИДНЕСТРОВИЕ ".Рускяи е близък до черковно славянския ..
28
2
 
7
 
! Отговори
Дончо преди 1 година
Руснаците са пуснали 4 изстрела на С-300, за да прихванат снарядите, изстрелвани от укрите.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тези които пишат за ракетите С- 300 ЗНАЯТ ЛИ какво или каква функция имат ?????? А за да не бърката фунция от матетиката където като деца знаехме че ФУНЦИЯ е банката а производната е заплата на родителите ни ! Пиша това и се досещъм , че по матемака сте имали 3 за не е 2 за да станете журналист където математика не трябва ! а зора без математима стават журналисти или историци защото расъждането им липсва както на америриканофилите
26
1
 
19
 
! Отговори
C300 преди 1 година
C300 e ракета за въздушни цели. Много фалш в тая новина
25
0
 
11
 
! Отговори
Как сутринта преди 1 година
Преди няколко дни беше референдума в Запорожие, а те току що го атакуват. Че досега извън Запорожие ли бяха, като 80% е в техни ръце. Смешна работа
24
22
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Русия в безсилието стреля отдалеч,а на бойното поле ВСУ разкова от бой алкохолизираната сбирщина /руска армия/.Над Лиман отново се вее украинският флаг.
23
5
 
17
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
С-300 не може да се ползва по наземни обекти,а и заредът и е малък,тя е за въздушни цели!Много фейк в този сайт бе,не знам толкова некомпетентност откъде я намират.
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали миналия ден Путин подписа присъединяването на Запорожие към Русия? Сега излиза че руснаците бомбардират своя територия. Защо я бомбардират нали е тяхна и не им ли пука за Руснаците които живеят там и гласуваха на референдума за Русия?
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С-300 са ракети земя-въздух и изобщо нямат необходимата точност за стрелба по наземни цели... Смятайте, колко са го закъсали руснаците.
20
12
 
8
 
! Отговори
октомврийска преди 1 година
Очакват се удари по Москва.
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Вовата яко удря фашистите" Не знам как ги удря но вчера след Лиман, днес си върнаха и Золота Балка. Относно нацистите вижте кой е Алексей Милчаков. Кой е, на страната на кой се бие, от къде е? Подразделението Имперский легион, какви са?
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между Запорожие и Запорожката АЕЦ няма нищо общо, днес бг пак лъже и си измисля чак гнуснонвече.
17
7
 
8
 
! Отговори
Ми той преди 1 година
Вовата е фашист??
16
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как тка С-300? Тези ракети са противовъздушни и не могат да поразяват наземни цели.
15
3
 
16
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Слава кокаине :)))
14
6
 
5
 
! Отговори
У бре преди 1 година
Ама нали и Запорожка област стана руска?Как и защо ще бият по главния град? Че нали референдума е бил със 100% поддръжка?
13
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вовата яко удря фашистите
12
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази война е като ковида. Знаеш, че се случва нещо, но нямаш достоверна информация.