Украйна: Русия не се е отказала да превземе Киев

Според ВСУ има вероятност от ново нападение от територията на Беларус
3 окт 2022 20:06, Йоана Цонева
156
Украйна: Русия не се е отказала да превземе Киев
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин не се е отказал от плана си да превземе Киев. Това предупреди генерал-лейтенантът от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и командващ Обединените сили Сергей Наев в ефира на украинския телевизионен канал "ТСН".

Според него заплахата от второ сухопътно настъпление на руските войски срещу Киев не е изчезнала, тъй като превземането на украинската столица остава приоритет в престъпните планове на Путин. Въпреки това към момента, увери Наев, командването на ВСУ не наблюдава съсредоточаване на личен състав и военна техника на Въоръжените сили на Руската федерация, които могат да бъдат използвани за сухопътна атака срещу Киев.

Според командващия Обединените сили на украинските войски, военно-политическото ръководство на Украйна се възползва от успешното настъпление на ВСУ в източната част на страната, за да подсили укрепленията и граничните линии на север.

Още по темата
"Обстановката на територията на Брянска и Курска област е следната: Има до 5 руски батальонно-тактически групи, които са подсилени от подразделения на граничната служба, Силите за специални операции и Росгвардия. Те извършват разузнавателна дейност, провеждат системни обстрели с артилерия и минохвъргачки. Към настоящия момент нашите успешни действия в източната част на Украйна не позволяват на противника да натрупва сили в това направление“, продължи Сергей Наев в разговор с журналист.

По-рано Министерството на отбраната на Украйна вече съобщи, че не изключва повторно сухопътно нахлуване на руските въоръжени сили от територията на Беларус.

Според анализ на Американския институт за изучаване на войната (ISW) за Кремъл в момента е по-важно да задържи окупираните украински територии на юг, отколкото да укрепва отбранителните линии в Луганска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 111: Те и немските фашисти газиха 7-8 години докато не ги разбиха :) Както ще се случи и тук :)
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зеленото ТРИНИТИ: Отива за да се трепят руски бандюги :) minusrus dot com . Може да получаваш всекидневен отчет.
113
3
 
2
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
Абе май руснаците си взеха урока и поуката от янките ... никакво жалене на укрите... тотална война както янките с всички средства до получаване на ЛУНЕН ПЕИЗАЖ ... както в Либия, Ирак, Сърбия и къде ри не по света!!!
112
3
 
2
 
! Отговори
Не се е отказала преди 1 година
И ще си го вземе скоро...
111
4
 
3
 
! Отговори
Евгени Малкин преди 1 година
Права е урката, Москва ще превземе Киев, но това, че няма събиране на войска в Беларусь не трябва да го успокоява. Този път армия няма да се изпраща, този път унищожаването на Киев ще бъде по модерна и бърза процедура бухахахахахахаха
110
2
 
0
 
! Отговори
байчо преди 1 година
До Кори прав си за неучастващата до тихия и северния ледовит и армията в африка и сирия едностранно погледнато но на украинския фронт по-голямата армия е украинската във който и да е момент тя е с 20% повече
109
4
 
7
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
НЯМА НАЧИН ХАХОЛИТЕ ДА СПЕЧЕЛЯТ ВОЙНАТА, ЗАЩОТО НАТО ГИ ПОДКРЕПЯ. БЪЛГАРИЯ Е ЧЛЕН НА НАТО. НЯМА ВОЕНЕН СЪЮЗ В КОЙТО БЪЛГАРИЯ Е ЧЕЛЕНУВАЛА И ТОЙ ДА НЕ Е ЗАВЪРШВАЛ СЪЩЕСТВУВАНЕТО СИ С ПЪЛНО ПОРАЖЕНИЕ И НАТО ГО ЧАКА СЪЩОТО - ГИБЕЛТА НА ХАХОЛИТЕ Е НЕИЗБЕЖНА
108
5
 
6
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Случаен минувач, пак започвате с тези искандри и кинжали! Едно си баба знае, едно си баба знае. В навечерието на войната, съотношението на ВС на РФ към ВС на Украйна е 12:1. Схващаш ли за каква разлика става въпрос? И ? Украйно отстъпи след изненадата и сега настъпва. Украйнските ВС напредват към държавната граница на държавата РФ! Това в момента се случва, а вие пеете за някакви искандри не знам какво.
107
1
 
3
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До IvСутринта изтече информация - нов пробив на Украйнските ВС. Украйнската войска върви постъпателно и настъпателно към границата, а Москва Киев сънува.
106
10
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Значи ако целта на руснаците беше Киев, щяха да го разсипят с бомби. Цялата руска военна авиация щеше да се включи с фосфорни бомби. Първо щяха да смачкат военното министерство. После да ударят по бункера на Зеления. Да не говорим за ракетите Искандер. Всичко това не се случва - Киев си стои цял целеничък, няма сирени за въздушни тревоги. Не е това цел на руското военно командване.
105
6
 
22
 
! Отговори
Iv преди 1 година
Пак нещо не разбрах, Хем водят успешна контраофанзива и твърдят, че ще си вземат Крим, хем ги е страх, че ще им вземат Киев!?!
104
23
 
18
 
! Отговори
Да бе! преди 1 година
Кремълските джуджета още не са разбрали, че не Украйна е Русия, а обратното- Русия е Украйна. Ами джуджетата не познават историята си.
103
12
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Много са умни окраинците,ц,ц....
102
9
 
16
 
! Отговори
До 135 преди 1 година
За над 60 000 убити и три пъти повече осакатени и ранени руски солдата, никога няма да дойде този чушкопек. Сега още 300 000, после още кой знае колко, ще има да го чакат, като "светлото бъдеще"... За безаналоговия танк Армата, няма ли да ни разкажеш, колко е страшен? Кога ще го пращат в боя? Като "навъртят" няколко милиона "груз 200" ли?
101
18
 
9
 
! Отговори
Рано или късно преди 1 година
Солнцепека идва за всички вдигнали ръка срещу Русия!
100
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кобзон изнася концерт след концерт. Едва смогва.
99
5
 
3
 
! Отговори
Истината е,че.... преди 1 година
....и Путин,и Зеленски трябва да бъдат ликвидирани по най-бързият начин!Тогава положението ще се успокой! И двамата са пълни егоцентрични ненормалници!Единият ,изперкал от жажда за власт над Земята,а другият изперкал от многото кокаин!
98
1
 
8
 
! Отговори
Баладжия преди 1 година
До 128 Брях, живей си още в Наполеоновите войни ако искаш. Снимки на войната няма, ОК. Войниците телефони нямат. Салетитни снимки няма, буквално ХИЛЯДИ дронове също няма. Ти вярно живееш в някаква саксия. Кадировските войници по цял ден качват видеа от фронта в тик-ток да се правят на големи мъже. Нямало как да се снима. Ти в линейни формации ли мислиш, че се бият бе? То да не е футболен мач да са се разбрали "от толкоз до толкоз се млатим ударно, ама без снимане, ей! И после отиваме на вечеря"
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 129 Украйна управлява под наем SAR сателити, които вършат ТОЧНО тази работа. Разполагат с тях от 2 месеца. На компанията ICEYE са. Отделно Радар който не свети няма как да бъде открит освен физически да бъде видян отблизо. Украинците радари си имат, няколко пъти получаваха SENTINEL радари. ПВО също имат за което свитеделстват десетките видеа всеки ден на работата му. Информацията е точно това, което подсказва на Украинците кога този радар да светне и какво да очаква.
96
0
 
2
 
! Отговори
Д0 114 преди 1 година
И какво общо имат "подпомагане с информация" и "директно навигиране" на ПВО в реално време ??