ВМРО: Незабавно да се спре процесът за членството на РСМ в ЕС

От партията организират мирен протест пред посолството в София
24 ное 2022 11:55, Анисия Иванова
44
ВМРО: Незабавно да се спре процесът за членството на РСМ в ЕС
Снимка: БГНЕС

ВМРО настоява Европейската комисия незабавно трябва да спре процеса по започване на преговорите със Северна Македония за членство в ЕС. Причината е стрелбата по българския клуб в Охрид "Цар Борис III".

Това е акт на открита, въоръжена агресия срещу България и срещу ценностите на цивилизована Европа, пишат от ВМРО.

"Призоваваме всички българи, които години наред изразяваха позицията си, че при отявлен антибългаризъм Македония не бива да бъде част от ЕС, да минат днес в 17:00 ч. пред посолството на РС Македония в София на ул. "Фредерик Жолио-Кюри" 17 в ж.к. "Изток" и да положат по един камък или гилза в знак на съпротива срещу антибългарската агресия и езика и актовете на омраза, плод на пропагандата в Скопие", призоваха от ВМРО.

Българският представител в ЕП и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки нарича този акт "убийство" в свой пост във Facebook.

"Убийство на българите, на българската идея и кауза в Македония. Неминуемо ще се стигне до физическо убийство, в това нямам съмнение, явно това е и целта на нападателите", се твърди в позицията.

Според Джамбазки ставаме свидетели не просто на агресия, която ескалира от години. Днешният акт на открита стрелба с огнестрелно оръжие е еманацията на антибългарщината, на варварската сърбо-комунистическа антибългарска пропаганда, насаждана 70 години в изконно българските земи на Македония. Днес тази омраза ескалира до обстрел на българска институция в Охрид с бойни патрони.

За нас от ВМРО това е меко казано недопустимо. Този акт е символен за липсата на хуманност, добросъседство и каквито и да било наченки на европейски ценности в РС Македония. Затова за нас всички процедури по преговори за членство в ЕС трябва да бъдат прекратени незабавно. Или чакате да се стигне до поредното политическо убийство на човек, който е имал смелостта да се нарече българин на изконно българската територия Македония?

Ето защо още днес Ангел Джамбазки ще направи предложение пред ЕС процесът по започване на преговори между ЕС и Северна Македония да бъдат прекратен, докато всички извършители на нападения над българските клубове в Македония не бъдат разкрити, съдени и осъдени, съобщиха от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
рашистан в действие
31
0
 
0
 
! Отговори
без име преди 1 година
често най-близките те предават - както стана със сърби и хървати, както стана с русия и украйна...та така и ние
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 24 Ген. Луков е български воин, герой от войните и патриот. Създадената от него младежка организация е имала за своя главна цел патриотичното възпитание на младите. Овластени страхливци забраниха марша в негова чест, но не се възпротивиха срещу друг марш, организиран в същия ден в чест на неговата убийца - терористката Виолета Якова. На какво прилича това?
29
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 година
До стар човекжалко, че са се отделили от югославия. да си бяха останали там и да ни оставят на мира. добро от тях няма да видим!
28
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 година
в рсм отдавна не живеят само българи. Тези, които още се наричат българи е по-добре да се изнасят от там! рсм е тъмно, опасно място с неясно бъдеще
27
3
 
5
 
! Отговори
Македония в Европа преди 1 година
Руската агентурна мрежа на балканите трябва да бъде разбита и изтласкана зад Румъния, дори зад Украйна. За да престанат дразгите между Македония и България е наложително руските агенти да бъдат изхвърлени и от двете държави. За да не може никога повече да прокарват македонизма създаден от Кремъл, както и сърбизма да бъде посечен. Бъде ли отхвърлено руското влияние, македонизмът ще изчезне по естествен път. Руските партии с име ВМРО, гаврещи се с истинското ВМРО трябва да бъдат забранени.
26
1
 
5
 
! Отговори
Боят настана ... преди 1 година
Хващайте оръжията ...
25
2
 
8
 
! Отговори
12 преди 1 година
Закривай посолството, затваряй границите и баста. Онези, които са се припознали като българи /данни от преброяването около 30 000 души/ добре са дошли в България. Останалата сга.н да си стои в РСМ. 59465
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вечно ВЕТО за СЪРБОМАНИТЕ!!!! Никога тези питекантропи да не влязат в ЕС!!!
23
2
 
7
 
! Отговори
Пет партии преди 1 година
ЕвроатланДици отчитащи се на Козяк вдигнаха ветото за БЮРМ! С "гаранция-Франция" от ОМакрон,което се оказа пунта-мара!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек,който организира Лукови маршове в София не ми го хвали...Няма да се спре влизането им,защото някой иска да не влезнат и да има война тук.Да си ни продават оръжия и да ни заробят.Искат кръв.Няма да стане.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте очите на Джамбаза.Лявото.Под влияние на сатанистите е.Иначе не е лош човек.Трябва да ходи на църква.А тези,които се пробват да разпалят конфликт на Балканите са сатанисти.На тях им трябват хора от двете страни,за да се получи.Ако се дрогира най-вероятно са го хипнотизирали и даже не помни.
20
1
 
12
 
! Отговори
Войникът без армия преди 1 година
Снощи 23.11.2022г. С. Македония , с този за мен терористичен акт/използването на оръжие в мирни държави с/у сгради и лица на други държави си е чисто терористично деяние -тероризъм/ обяви война на България ,а не както нежно се опитват да ми пробутат,че било пореден "вандалски" акт,и Българските политици трябва веднага да прекъснат дипломатическите отношения със РСМ до влизането в затвора на Северно Македонските терористи , които стреляха с/у сграда с Българи ,което и като действие ще покаже,че самата "държава" СМ няма съпричастност към терористичният обстрела на Българският клуб&#128545
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9 - де тоз късмет да ни изгонят от ес
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албанци, ако искате да вземете половин северна микедония, няма да се месим. Давайте, същата тактика като с косово, действайте
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Могат да станат граждани на ЕС и без процедури, просто да се присъединят заедно с региона си там, където е естественото им място - към България.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Могат да станат граждани на ЕС и без процедури, просто да се присъединят заедно с региона си там, където е естественото им място - към България.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се успокоят, но си трябват 2-3 години и наша активна дейност по преодоляване на лъжите и измамите при съседите. Търпение трябва и настоятелност.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сега ЕС ще приеме рсм в шенген преди нас, явно одобряват подобни варварщини срещу България и непризнаването на българите в рсм
13
2
 
23
 
! Отговори
Едно не разбирам... преди 1 година
Ако се абстрахираме от политиката...Как може някой да те обижда, чупи, пали, троши , стреля, а ти да му викаш евала, да му изнасяш ток, храна...да го хвалиш пред останалите (ЕС) тоя е много добър комшия, пуснете гоня нашия квартал?!?!Бий ***, обичам та !И никой от официално управляващите да не направи ама нищичко по въпроса!