ЕС договори нови правила за търговията онлайн

Предстои да бъдат гласувани
29 ное 2022 15:24, Росен Стойчев
9
ЕС договори нови правила за търговията онлайн
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският парламент договори съгласие за нови правила за търговията в онлайн пространството, съобщи ДПА.

Търговците на едро и изпълнителите на доставките трябва да носят разширена отговорност. Това гласи предварително споразумение, договорено от европейските представители.

Очаква се рискови продукти да бъдат изтегляни по най-бързия начин.

Още по темата
Това важи и за продукти, които се продават от търговци на дребно, но се доставят от страни извън ЕС.

Новият регламент предвижда даден продукт да се продава, само ако е наличен икономически оператор, базиран в ЕС, носещ отговорност за неговия стандарт. Тези оператори ще носят отговорност за последствията, до които определен продукт може да доведе.

Очаква се само за първата година това да спести на потребителите около един милиард евро. Очаква се правилата да започнат да се прилагат в период до година и половина.

Първо се очаква тяхното гласуване в Европейския парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: реформарешениееп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само и само да се фалира конкуренцията. Корпорациите налагат закона и начина на живот. Света отива в канала.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мда Мда - да! Още посредници ... Непременно базирани в ЕС. Още фалшиви сертификати за безопасност ... одобрено от ЕС! Изравняване на цените на китайските стоки със "златните", произведени в ЕС! Още? ... В момента, в който отвориха дума за мощността на прахосмукачките, трябваше да се усетим, че тези там, не са в ред.
6
2
 
5
 
! Отговори
Кол и вЪже преди 1 година
С други думи, накупувайте си отсега каквото ви трябва за години напред, защото после ще ви се наложи а плащате тройно за него. Затова е цялата тая простотия. И като спрете да купувате всякакви неща след това, ЕС сам ще умре, защото няма да има откъде да събира мита, такси и всякакви измислени глупости, за да си пълни портфейла. Няма как да произведеш нещо в ЕС, което да е по-евтино от "извън ЕС", но това ЕСЕС-овците не го разбират.
5
0
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
И отвън в локвата плува Титаник.....
4
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Незнайно защо все още в БГ не мога да върна стока, която просто не харесвам." - можеш, ама си шугав. Аз съм връщал маратонки носени по 3 седмици и винаги пазя и правя хартиени копия на касовите бележки. Като остават 2 месеца до края на гаранцията търся дефекти, ако няма им измислям и ги връщам и си взимам нови. Правя го с всичко от слушалки до духалки, печки и квото се сетиш. В ЛИДЛ редовно купувам ел. инструменти после хвърлям някой стар който не ползвам в кутията и отивам да им го върна.
3
2
 
7
 
! Отговори
Ахам преди 1 година
Хайде първо да изравнят правилата в БГ и ЕС в текущия момент :) И чак след това да въвеждат нови, а? Незнайно защо все още в БГ не мога да върна стока, която просто не харесвам. В западна европа е в реда на нормалното и никой не задава въпроси!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да видя как ще ги обяснят тези правила на е-маг, дето спазват само каквото им изнася.
1
3
 
1
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Добри промени, подкрепям ги !